J&E Atkinsons I Coloniali, Spirit of Africa, Tamarindo Body Lotion (Balsam do ciała z wyciągiem z tamaryndy)

• 4 stycznia 2016 o 19:22
    cud nawodnienia dla skóry
    ogromnie ubolewam nad tym że ten balsam został wycofany :-( balsam miał bardzo specyficzny korzenny zapach mi on baaaardzo odpowiadał wręcz uzależnił mnie :-) utrzymywał się na skórze cały dzień za to działanie pielęgnacyjne poezja!!! skóra wręcz piła ten produkt była miękka aksamitna nawilżona jędrna... no naprawdę same superlatywy avtubprpducent wycofał go z produkcji :-(... niepowetowana strata Używam tego produktu od: Dłużej niż rok Ilość zużytych opakowań: Więcej niż 2
    Mijanou
    5 kwietnia 2013 o 23:01
    Moje balsamowe must have
    Nie wiem i nie rozumiem dlaczego Douglas (jedyny chyba dystrybutor firmy I Coloniali na Polskę) wycofał tę serię. Tym bardziej, że za każdym razem , gdy pytam o dostępnośc balsamu, asystentki niezmiennie odpowiadają, że dawno nie miały a sporo klientek o niego pyta. Mam jeszcze pół tuby i zapłaczę się gdy będzie pusta! Ale do rzeczy: Balsam jest dość intensywnie nasycony zapachem, więc jeśli ktoś bardzo chce to może ewentualnie poprawić go wodą z tej samej serii ale naprawdę nie jest to konieczne. Zapach utrzymuje się praktycznie od rana do wieczora. Idealnie nawilża, szybko się wchłania, nie zostawia tłustego czy błyszczącego filmu. A zapach? Mi jednoznacznie kojarzy się z rozgrzanym słońcem piaskiem pustyni w pierwszej nucie. Potem karawana bardzo leniwie wkracza na wschodni bazar a gorący wiatr niesie zapach tamaryszku, cynamonu, pieprzu, nutki mirry i cennych korzeni. Wszystko skąpane w słonecznych promieniach. Spirit of Africa jest idealny na lato, choć zimą potrafi podnieść poziom optymizmu właśnie poprzez skojarzenia z egzotyczną podróżą po krainach, gdzie nie znają zimy i chłodu. Moja miłość od pierwszego powąchania....niezastąpiony, boski, upojny. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: wiele, wiele opakowań
  • 22 stycznia 2011 o 15:54
    Uroczy kosmetyk
    Miałam takie w metalowej tubce, było dokładnie widac ile jeszcze zostało. Zapach jest przepiękny, z wyrazną nuta drzewa sandałowego. Może to tez być wada, bo zapach jest naprawdę intensywny i długo utrzymuje sie na skórze, może być nieznośna konkurencją dla wód kwiatowych. Sam balsam nawilża dobrze i eekt lekkiego natłuszczenia utrzymuje się dość długo, wada jest taka, że dośc ciężko się go rozprowadza i wolno wchłania się w skórę.