Oriflame Amethyst Fatale EDP

• 11 lutego 2015 o 12:28
    Okropność, okropność, okropność !
    Dostałam to "cudo" w prezencie. Najbardziej nietrafionym z możliwych. Zapach okrutnie mocny, okrutnie duszący i okrutni trwały. Psiknełam się nim pierwszy raz nieopatrzenie dość mocno. I to był duży błąd. Pomimo kąpieli, zabunkrowania ubrania w pojemniku w łazience nadal go czułam. Dusił aż do odruchów wymiotnych. Poszłam spać do pokoju gościnnego, a rano prałam dywan i tapicerkę w miejscu gdzie go użyłam. Mimo tych wszystkich zbiegów, łącznie z intensywnym wietrzeniem mieszkania, czułam go jeszcze przez kilka dni. No coś okropnego. Muchozol bym chyba lepiej zniosła. Produkt powędrował do kosza, bo nie miałam odwagi dać go komuś innemu. Nie wiem kto wymyślił tę kompozycję zapachową, ale dla mnie to bardziej broń gazowa niż perfumy.
  • 7 lipca 2013 o 1:30
    Niesamowity
    Zapach niesamowity. Tajemniczy, intensywny, intrygujący, wyrafinowany. Troche zaczepialski. Zdecydowanie wieczorowy. Dosyć ciężki i duszący. Za to go kocham. Żałuję niezmiernie, że już go nie ma w ofercie oriflame:( Nie wiedzą co tracą wycofując go z katalogów. To był ich zdecydowanie najlepszy zapach. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 1 flakon
  • 22 czerwca 2013 o 22:13
    byłaby miłość, gdyby nie ten irys ...
    Przy pierwszym zakupie chyba nie myślałam zanadto;), spodobał mi się flakonik (lubię fioletowe, za kolor i zwykle zawartość jakoś mi pasuje, jeśli jestem klarowna) i słodycz ... Niestety jeszcze wtedy nie znałam kompletnie prawie nut zapachowych i wyszło jak wyszło. Zapach bardzo w moim guście, gęsty, słodkawy, ale nie prostactwem cukru czy landrynki, zmysłowy bardzo, ciepły. Wprawdzie bez ukochanych przypraw, ale ok. Paczula w lepszym wydaniu (jestem z tych, na których paczula lubi się przepoczwarzyć w starego kartofla:/), poza tym (prawie) same smakowitości, czyli przysmaki dla mojego nosa: nuty owocowe, róża, ambra, kawa, paczula, piżmo. Niestety prawie, bo w tym gronie jest i irys. I to on zepsuł cała zabawę. I moje niegdysiejsze małe obycie z tematem perfum. Niewielką ilość znosze, ale duża, rozpychająca się łokciami działa na mnie dusicielsko i migrenogennie. Amethyst ma go zbyt wiele, a ja zaczęłam popadać w pułapkę niedoświadczonych perfumoholiczek - im zapach dłużej i częściej nosimy, tym bardziej powonienie się przyzwyczaja, więc odruchowo, ku utrapieniu otoczenia często, aplikujemy więcej i więcej. No i w pewnym momencie, zaczęłam czuć głownie irysa ... Flakonik wyleciał w świat. ale ... po jakimś czasie wrócił;) i tak ze trzy czy cztery razy. W międzyczasie go wycofano, a ja podniosłam się na następny stopień wiedzy o zapachach. I teraz pewnie bym go chętnie znów miała, ale nie używała codziennie. Dla mnie to nadal majstersztyk w fabryce Ori, zapach mocny, wyrazisty, w stylu jaki lubię: kochaj albo rzuć;), słodki, ale bez bólu zębów, lekko orientalny, przez niektórych uznawany za wieczorowo-randkowy. Świetna trwałość i projekcja. Buteleczka ładna, jak na tę półkę (no, mogłabym się do tandetnego zamknięcia z bylejakiego plastiku). Ogólnie naprawdę polecam, aczkolwiek w żadnym wypadku wielbicielkom zapachów lekkich i świeżych, to kompletnie nie ta bajka;). Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: niecałe, ale za to 3 lub 4
  • 26 maja 2013 o 16:03
    Raczej.. nie.
    Jedyne co kojarzy mi się z tymi perfumami, to próba upodobnienia ich do Armani Code. Są w miarę do nich podobne, ale brakuje im tego subtelnego wyczucia między ciężkością a lekkością i odrobiny wkomponowanej słodyczy. Trzy gwiazdki daję kolejno za: +flakon, który jest bardzo estetyczny +trwałość, która jest w miarę przyzwoita +częstotliwość promocji na niego. Ale nie kupię tego zapachu ponownie.. Używam tego produktu od: 3 lata temu Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 22 lutego 2013 o 20:49
    Ładne:)
    Perfumy zakupiłam już jakiś czas temu zapłaciłam za nie 45 zł? Zapach jest ładny taki inny,intensywny,mi się podobał osobiście. Zapach długo się utrzymywał. Zaznaczyłam że niewiem czy zakupiła bym ponownie ponieważ juz mam swoje ulubione perfumy ale te również są ładne:) Używam tego produktu od: Kiedyś używałam Ilość zużytych opakowań: jedno całe