Korektor idealny można by rzec :) Dla osob z bardzo suchą i suchą skorą pod oczami i duzymi sińcami.Zawsze mialam problem z dopasowaniem korektora ktory nie wysuszy tych miejsc mimo nakladania kremu pod oczy , na ten trafilam przypadkiem i pokochalam z calego serca. Duzym plusem jest to ze nie ciemnieje i nie wazy się.Trzyma sie cały dzien i nie wysusza skory. Jest maleńki dzieki czemu mozemy go wszedzie zabrac , dla niektorych minusem moze byc to ze nie ma aplikatora czy tubki , ale ja nakladam go pedzelkiem, nie razi mnie to :)
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
hmmm ponad 2 lata temu mieliśmy romans, który trwał kilka miesięcy, kolor najjaśniejszy całkiem nieźle stapiał się z moją cerą, całkiem przyzwoicie maskował wypryski, cieni pod oczy nim nie traktowałam, utrzymywał się średnio, zły nie jest, ale pojemność za tę cenę zdecydowanie za mała, po tym jak zużyłam całe opakowanie zastanawiałam się nad ponownym zakupem albo poszukaniem czegoś innego, ostatecznie zdecydowałam się na podobną formułę u maca, który to okazał się 100 razy lepszym korektorem niż boi-ing , raczej nie wrócę za tę cenę można mieć inne i lepsze korektory
Używam tego produktu od: 2 lata temu
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
Polecila mi go sprzedawczyni w Sephorze, mimo jej zapewnien o tym, ze idealnie kryje cienie pod oczami, wszelkie krostki itp bylam nastawiona do niego sceptycznie, no i jeszcze cena (ja placilam 100zl). Ale okazal sie strzalem w 10! Wczesniej uzywalam Dermacol, ale nawet nie ma co porownywac. Ten jest lekki, dobrze kryje, nie osadza sie w zalamaniach jak to bylo w przypadku Dermacolu i jest bardzo wydajny (mi starcza prawie na rok).
Używam tego produktu od: Od roku
Ilość zużytych opakowań: Teraz drugie
Oceniam oba odcienie - 01 używam gdy się nie opalam, 02 gdy już się troszkę opalę.
Jedyneczka jest dla mnie rewelacyjna, zdecydowanie dla bledszych osób, ale świetnie sprawdza się również pod oczy. Ładnie kryje, dobrze się rozciera, nie roluje (ale trzeba dokładnie przypudrować).
Działa również w przypadku miejscowych niedoskonałości.
Konsystencja faktycznie dość tępa i ciężka, ale i na to znajduje się rozwiązanie - nie nadaje się do nakładania pędzlem, ale świetnie sprawdza się przy użyciu opuszków palców :) po prostu musi być nieco rozgrzany.
Wydajność oceniam zdecydowanie na plus, oba służyły mi dość długo, a maluję się prawie codziennie.
Używałam go w połączeniu z podkładami płynnymi mniej lub bardziej oraz kremem koloryzującym, więc nie wiem niestety jak sprawdza się z kompaktami i mineralnymi.
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 3
Czaiłam się na ten korektor od jakiegoś już czasu. W końcu zdecydowałam się na zakup ze zniżką. Miałam duży problem z wyborem koloru. Najjaśniejszy jest trupi i ziemisty a 2 z kolei tylko na lato - jest trochę pomarańczowa i ciemna. Dlatego trzeba porządnie rozetrzeć granice.
\\\\nMoim zdaniem najlepiej nakłada się go palcami, ponieważ jest bardzo gęsty i wymaga rozgrzania. Pędzlem trudno go nabrać...
\\\\nJeśli już przebrniemy przez tępą ciężką konsystencję i kolor to trzeba przyznać, że korektor bardzo dobrze kryje niedoskonałości i długo się trzyma, ale koniecznie trzeba go porządne przypudrować. Jest baaaardzo wydajny:)
\\\\nOpakowanie plastikowe i poręczne ale jak na korektor za 100 zł nie zachwyca. Kosmetyk za takie pieniądze powinien być porządnie opakowany w szklany elegancki słoiczek.
\\\\n
\\\\nKorektor nie nadaje się pod oczy. To typowy kosmetyk na punktowe niedoskonałości.
\\\\n
\\\\nRaczej nie kupię ponownie, myślę że znajdę podobny w dużo niższej cenie.
Byłam sceptycznie nastawiona do Boi-inga. Obawiałam się, że stworzy typową szpachlę itd. Zdecydowałam się na zestaw Confessions of concealaholic, dzięki czemu przetestowałam wiele produktów, a cena np. takiego Boinga jest kosmiczna...
Mam dwa kolorki tego korektora- 01 i 02. Najjaśniejszy jest baaardzo jasny, na chwilę obecną dla mnie za jasny. Natomiast 02 jest prawie idealny, choć mógłby być ciut jaśniejszy. Ale do rzeczy :)
01 używam pod oczy, bo mam ostatnio lekko podpuchnięte i zasione oczy, więc potrzebuję mocnego krycia pod oczami i powiek. Niewielką ilość korektora delikatnie ogrzewam w palcach i wklepuję w skórę.
02 używam do zakrycia zaczerwienień, czasami dorobnych wyprysków.
W obu przypadkach idealnie się wtapia w skórę.
Korektor zakrył mi okropnego pryszcza, który wyskoczył na żuchwie , podsuszył go i okropieństwo szybciej zniknęło. Każdy korektor, którego używałam nie zniwelowałby takiego pryszcza. Nie ma żadnego efektu szpachli, nie podkreśla suchych skórek, nie podkreśla niedoskonałości, zakrywa wszystko, a potem tylko leciutko nakładam podkład i delikatnie puder, efekt mnie zupełnie zadowala. Trwałość nawet w ciepłe dni jest super, a mam tłustą skórę i używam lekko rozświetlającego podkładu. Co ciekawe korektor nie przesusza skóry, a u mnie o to bardzo łatwo. Można nim też poprawić makijaż, jeżeli np. przesadzi się z różem.
Jestem mega zadowolona. Ryzyko się opłaciło :)
Cena 100 zł za korektor to niestety dość dużo, musze to przemyśleć, ale fakt, że nadaje się i pod oczy i na całą twarz sprawia, że raczej go kupię.
Niestety mógłby być wydajniejszy...
Używam tego produktu od: 2 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: dwie miniatury z zestawu
Kupiłam sobie zestaw Benefitu, gdzie był m.in. ten korektor.
Stosuję go do maskowania niedoskonałości i przebarwień na twarzy pod płynny podkład. Pod oczy jest dla mnie za ciężki.
Delikatnie rozcieram najczęściej palcem.
Ukrywa co ma ukryć, nie wysusza i nie tworzy jakichś placków w miejscu nałożenia.
Ma zbitą twardą konsystencję.
Produkt spełnia moje oczekiwania, ale za tą cenę to nie kupię go ponownie, bo są podobne o wiele tańsze.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 z zestawu
Kupiłam ten korektor w szale sephorowych zakupów ;) W domu zastanawiałam się po co... Jest całkiem niezły, dosyć ciężki, ale ładnie kryje popękane naczynka, dokupiłam nawet jaśniejszy kolor, żeby je mieszać. Podsumowując:
Plusy:
- krycie
- trwałość
Minusy:
- zbyt ciężka konsystencja, pod oczy moim zdaniem się nie nadaje
- trudno mi było dobrać kolor, mogłyby mieć więcej ciepłych/zimnych odcieni
- cena w stosunku do wydajności wydaje się zbyt wysoka
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno
Jestem na NIE!!!!!!!!!!!
Zła na ten korektor jestem niemiłosiernie.
Kupiłam go dla eksperymentu. Zwykle używam Long Lastinga z Lancom. Bardzo fajny choć nie idealny. Postanowiłam więc zaszaleć . Teraz wiem że jesli mamy coś dobrego to nie ma sensu się czepiać.
Korektor porównałabym do kamuflaży Kryolan tylko że kamuflaże choć cięższe biją ten korektor na głowę pod każdym niemal względem.
Podstawowym zarzutem jest taki że korektor jest potwornie widoczny. Pozostawia tlusta warstwę. Położony pod podkład sprawia że skóra w tym miejscu zaczyna wyglądać na miejscowo przetłuszczoną. O ile na brodzie obleci. O tyle położony na środek twarzy wygląda po prostu okropnie.
Nie ma znaczenia jaki podkład mu towarzyszy. Położony NA podkład po prostu żyje własnym życiem. Nie stapia się ze skórą.
Nie polecam zwłaszcza jeśli ktoś kupuje bo szuka jakości a taki wydatek jest dla niego znaczący. Niestety ale to bubel i może zniechęcić do marki.
Używam tego produktu od: 3 tyg
Ilość zużytych opakowań: Tylko trochę i tak zostanie
Kupiłam go pod namową pani z Benefitu w Sephorze. Porażka. Być może nadaje sie pod płynne podkłady, ale pod minerały/kompakty ni chu chu. Nie wtapia sie w cerę szybko, jest "tłustawy", pędzel zostawił smugi.... Nie no, fatalny. A miało być tak pieknie...
Używam tego produktu od: kilka razy
Ilość zużytych opakowań: początek pierwszego i nigdy więcej
Korektor jest idealny, kryje bardzo dobrze, nie jest cięzki. Starcza przy codziennym stosowaniu na 4 miesiące, mniej więcej.
Nie pozostawia tłustego filmu.
Ma bardzo wytrzymałe opakowanie, nie ma zapachu.
Nie uważam że jest za ciężki, jednak nie polecałabym stosowania przez cały rok, na lato warto zainwestować w coś lżejszego.
Cena - hmm w Sephorze ponad 100 zł, na allegro widziałam za 60 zł z przesyłką.
Ten korektor jest naprawdę idealny :)
Używam tego produktu od: 4 m-ce
Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie
Podczas dobierania idealnego odcienia podkładu w Sephorze wizażystka namówiła mnie do zakupu tego korektora (zachwalała jako produkt, którego sama używa). Kupiłam i nie żałuję. Ten korektor sprawdza się idealnie.
Plusy:
- odcień 01 idelany dla jasnej karnacji
- rzeczywiście kryje - zaczerwnienienia, przebarwienia,
wypryski
- ładnie współpracuje z podkładami, bb kremami, pudrem
- nie zapycha
- bardzo wydajny (mam już go ponad rok i zużyłam może poł opakowania)
Używam tego produktu od: ponad rok
Ilość zużytych opakowań: prawie połowa 1
Na początku wydawał mi sie super, ale ja mam tak z wieloma kosmetykami.
Teraz widzę jego wady. Nie ma opcji, aby nałożyć go pod podkład (jest za tłusty i przy nakładaniu podkładu, ścieramy cały korektor), więc nadaje się tylko na podkład. I tu też są schody. Mój korektor Max Factor nakładam szybciutko gdzie trzeba i po krzyku, a tu trzeba się narobić, bo najmniejszy potarcie i ten korektor znika. Jest po prostu za tłusty. Muszę go poprawiać w ciągu dnia, a to go dyskwalifikuje.
Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
kocham go, dzieki nim zminimalizowalam swoj makijaz wczesniej używalam podkladu korektora i pudru a teraz tylko booing i troszke pudru na strefe T. dostalam go w "how to look the best at everything" wiec niestety ta malutka wersje ktora juz mi sie konczy:(. wracajac do tego cudenka to idealnie kryje moje niedoskonalosci a mam ich dosc sporo, moja cera jest strasznie jasna a odcien 01 jest swietny. jedynym minusem jest cena ale dla niego warto troche pooszczedzac !
Używam tego produktu od: 2 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: polowa tego z how to look the best at everything
Szukałam korektora o nietłustej konsystencji, lekkiego, ale jednocześnie świetnie maskującego wszystkie niespodzianki na twarzy i znalazłam .Nie używam go jedynie do maskowania cieni pod oczami, nie odpowiada mi jego konsystencja jeżeli chodzi o tę czynność, pod oczy wolę bardziej "lejące" korektory, nawet nie kupiłam go z myślą o tym ;)
+świetnie kryje
+trzyma się cały dzień
+lekki
+ma ładne pudełeczko jak na benefitowe kosmetyki ;)
+NIESAMOWICIE
+nie pozostawia tłustego filmu na skórze, nie spływa, trzyma się tam, gdzie został nałożony
Używam tego produktu od: 1,5 rokuIlość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
+banalnie prosto się rozprowadza
Minusem na pewno jest cena
Jest to dobry korektor w solidnym, nie pękającym opakowaniu, nie ma zapachu, co jest plusem.
Kolor był odpowiedni- nie za ciemny, nie za jasny, miałam odcień 02
konsystencja bardzo zbita, wystarczy przejechać pędzelkiem/palcem aby nabrać odpowiednią ilość, wtapia się doskonale w skórę i kryje na długo.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
Dla mnie dobry, jako że prędzej nie używałam wielu korektorów mam problem z porównaniem do innego kosmetyku.
Pani z Sephory poleciła mi go pod oczy, dla mnie totalnie tam się nie sprawdza.
Stosuję go na wszystkie wypryski jakie mi wyskakują, i do tego jest idealny. Bardzo wydajny, mam go prawie rok, a jeszcze jest w pudełeczku.
Minusem jest mała paleta odcieni,i aplikacja palcem, ale za to można idealnie pokryć niedoskonałość.
Cena to ok. 100 zł, jak na używanie przez rok to nie jest dużo i warto je wydać.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: jedno
chyba za wiele się spodziewałam po tym korektorze. mam przetłuszczającą się cerę i korektor po kilku godzinach brzydko się rozmazuje, zbiera w załamaniach skóry i uwydatnia niewidoczne zmarszczki. nadaje się tylko do tuszowania drobnych niedoskonałości - pod oczami jest nietrwały i już po kilku godzinach wygląda nieestetycznie.
plusy:
- dobry, uniwersalny kolor (mam najjaśniejszy odcień)
- przyjemny zapach
- lubię nakładać kosmetyki palcami, więc sposób aplikacji
- wydajność
minusy:
- krycie - spodziewałam się, że będzie dużo lepsze. faktycznie maskuje niedoskonałości i cienie pod oczami, ale na pewno nie pokrywa ich zupełnie
- trwałość - już po kilku godzinach rozmazuje się, trzeba go poprawiać
- uwydatnia zmarszczki! mam 22 lata i wydawało mi się, że nie mam jeszcze zmarszczek, ale po nałożeniu tego korektoru pod oczy okazuje się, że mam i to niemałe...
- cena - korektor jest drogi, sądzę jednak, iż jego wydajność może ją uzasadniać.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno napoczęte