Nuxe Contour des Yeux Prodigieux (Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy) (stara wersja)
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
2 hity!
Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy Contour des Yeux Prodigieux firmy Nuxe.
Ekstrakt z zielonej herbaty i ekstrakt z rumianku z wodą chabrową nawilżają, zmniejszają obrzęki pod oczami i przeciwdziałają workom pod oczami.
Witamina A, która stymuluje wzrost komórek naskórka oraz poprawia powierzchnię skóry oraz witamina E, która skutecznie niweluje wolne rodniki odpowiadają za przeciwzmarszczkowe działanie kremu.
Olejki roślinne, takie jak: orzech, ogórecznik lekarski, róża chilijska, nawilżają skórę.
Krem przeznaczony jest dla osób w każdym wieku jak i również kobiet i mężczyzn z problemami opuchlizny pod oczami.
Contour des Yeux Prodigieux ma bardzo przyjemną konsystencję w formie delikatnej emulsji, która dostarcza skórze natychmiastowego komfortu. Przyjemny zapach kremu jest doskonale tolerowany nawet przez cery wrażliwe i może być stosowany u osób noszących szkła kontaktowe.
Krem zamknięto we flakonie airless.
Skład: Aqua, propylene glycol, centaurea cyanus (centaurea cyanus flower water), corylus avellana (hazel seed oil), c14-22 alkylalcohols, rosa moschata (rosa moschata oil), borago officinalis (borago officinalis seed oil), tocopherol, tocopheryl acetate, dimethicone, c12-20 glucosides, phenoxyethanol, myristylalcohol, acrylamides copolymer, butylene glycol, c13-14 isoparaffin, parfum (fragance), retinyl palmitate, polysorbate 85, helianthus annuus (sunflower seed oil), myristyl glucoside, tetrasodium edta, methylparaben, rosemarinus officinalus (rosemary leaf oil), anthemis nobilis (anthemis nobilis flower extract), sodium dehydroacetate, carbomer, peg-40 hydrogenated castor oil (huile de ricin), hydroxyethylcellulose, ethylparaben, butylparaben, citric acid, propylparaben, isobutylparaben
Cena: 17,5EUR / 15ml
/mg/
Jest to idealny krem pod oczy na lato- lekki, nietłusty, o naturalnym składzie, nie roluje się przy aplikacji na niego korektora pod oczy. Dla mnie idealne nawilżenie na lato, na zimę sięgam po mocniejsze kremy. Ogromny plus za piękny ale delikatny zapch- typowy dla kosmetyków nuxe. Bardzo wydajny!
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
Wcześniej nie pomyślałabym nawet, ze w tak młodym wieku mogłabym używać coś przeciwzmarszczkowego. Ale ten preparat jest przeznaczony do stosowania w każdym wieku, więc czemu nie :) I od razu się zakochałam :)
Wszystko co podaje producent sprawdziło się. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Krem ma lekką, rzadką, jakby trochę żelową konsystencję. Szybko się wchłania, nie jest tłusty.
Skóra jest natychmiast nawilżona. Stosuję ten krem głównie na noc i kiedy rano wstaję, wyglądam jakbym w ogóle nie poszła spać, tzn. mam tak wypoczęte spojrzenie, zero zmęczenia :) Nie mam w ogóle obrzęków, co zdarza mi się często. Cienie wokół oczu widocznie się zmniejszyły. Skóra jest fenomenalnie gładka, świetnie nawilżona :)
Jestem nawet zaskoczona, że mam teraz tak gładką skórę pod oczami i zastanawiam się, czy jednak nie jest zbyt silny :P
Co mnie naprawdę urzekło w tym kremie to zapach. Jest świetny :) Kwiatowy, trochę pudrowy, wydaje mi się, ze czuję w nim jaśmin, jestem dosłownie zakochana w tym zapachu i chyba szybko mi nie przejdzie. Zapach jest bardzo mocny i wrażliwe osoby może drażnić, jest wyczuwalny jeszcze przez długi czas, nawet jeśli jest pod makijażem.
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: kilka próbek
Lekki, dobrze się wchłania, o subtelnym zapachu. Nie rozświetla, nawilża dobrze, ale nie rewelacyjnie, poza tym subiektywnie wolę cięższe kremy od emulsji. Plus za higieniczne rozwiązanie z pompką dozującą. Cudów nie zrobił, ot całkiem niezły nawilżacz, który zużywałam dość długo, bo był zaskakująco wydajny.
Używam tego produktu od: 4 mc
Ilość zużytych opakowań: 1x15ml
Zmarszczek nie mam w ogole, wiec nie wypowiem sie w kwestii ich usuwania, a kosmetykow przecizmarszczkowych uzywam prewencyjnie od niedawna, bo jestem mloda. Krem Nuxe ma delikatny zapach i lekka konsystencje. Szyvko sie wchlania i potrzeba naprawde niewiele do nasmarowania obszaru wokol oczu i powiek.Krem naturalnie rozjasnia skore pod oczami i dobrze ja nawilza. Nadaje sie pod makijaz. Używam tego produktu od: 2 miesiaceIlość zużytych opakowań: w trakcie 1
EDIT: Niestety po dluzszym uzywaniu tego kremu stwierdzam, ze nawilzenie jest za slabe, a nie mam skory wymagajacej. Kiedy sie nim posmaruje mam uczucie, ze musz to zrobic jeszcze raz, a po paru godzinach znowu. Nie zauwazyla tez, aby krem jakos specjalnie pielegnowal skore. Lekko rozjasnia i odswieza to tyle.
Bardzo przyjemny kremik pod oczy, fajnie nawilza, ma mila konsystencje. Lekki, dobry pod makijaz. Zuzylam jedno opakowanie i jestem w trakcie drugiego.
Używam tego produktu od:pol roku
Ilość zużytych opakowań:2
Bardzo przyjemny w uzyciu,delikatna zelowo-kremowa konsystencja.Duzy plusik za dobry sklad.Jednak jesli chodzi o pielegnacje okolic oczu jestem bardzo wymagajaca,a ten kremik nadaje sie moze dla 18-latek,a nie 26...:)Nie nawilza tak jak potrzeba,nie odzywia,ale poza tym jest przyjemny w uzyciu,nie uczula,jest bardzo lekki(dla mnie az za bardzo)
Używam tego produktu od: rok temu
Ilość zużytych opakowań:1
Krem cudownie pachnie! To sama przyjemność stosowania. Rano po przebudzeniu likwiduje "worki" pod oczami i strasznie szybko się wchłania. Jest delikatny, doskonały do skóry wrażliwej wokół oczu. Nie wyobrażam sobie dnia bez tego kremu! Jestem od niego uzależniona:)Trochę drogi, ale za to bardzo wydajny. Malutka kropelka starcza by posmarować pod oczami:) Zdecydowanie polecam!
Używam tego produktu od:2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Z opuchlizna sobie wogole nie radzi,ale przynosi ukojenie i swietnie nawiliza skore wokol oczu. Jest bardzo wydajny,bezzapachowy,rewelacyjnie nadaje sie pod makijaz. Jesli chodzi o zmarszczki,odkad uzywam kremu, czyli od dobrych 3 miesiecy nie zauwazylam pojawienia sie nowych, a te ktore mialam, dzieki dobremu nawilzeniu skory, wydaja sie byc mniej widoczne.Mysle, ze kupie go ponownie,do tej pory z roznych przyczyn nie udalo mi sie dotrwac do konca opakowania jakiekokolwiek innego kremu/zelu, tanszego/drozszego,a w przypadku tego kosmetyku jest inaczej.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1
uzywam go od dwoch miesiecy nieregularnie, konsystencja lekka, nie klei sie, przyjemny w uzyciu, bezzapachowy, nie podraznia oczy, nawet w bezposrednim kontakcie, tyle tylko,ze zbytnich efektow tez nie ma, owszem nawilza skore wokol oka, ale poprawil moich problemow z opuchlizna, nie mam zmarszczek, ale nie sadze,ze jest wystarczajaco silny,zeby sobie z nimi poradzic,
dobry produkt nawilzajacy, ale nic poza tym, do tego drogi w porownaniu ze skutecznoscia.
Używam tego produktu od:2 miesiace
Ilość zużytych opakowań:1
Kosmetyk niezwykle lekki, ale skuteczny. Bardzo ładnie nawilża i rozświetla skórę pod oczami. Miałam z nią naprawdę duży problem. Używam szkieł kontaktowych i mam bardzo wrażliwą skórę w tych okolicach. Często podobne preparaty, nawet te z "górnej półki" powodowały podrażnienia. Z tym kremem nie przydarzyła mi się ani jedna taka niespodzianka. Łatwy w aplikacji, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy. Dla mnie poprostu doskonały.
Używam tego produktu od: kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
Dobry, nawilżający krem pod oczy. Nawilża naprawdę porządnie, nie podrażnia. Przyjemnie napina skórę, sprawia że jest jędrna i elastyczna. Przynosi ulgę zmęczonym oczom skóra jest po nim odprężona, uczucie zmęczenia się zmniejsza (nie wiem, czego to zasługa, być może dobrze wpływa na ukrwienie skóry wokół oczu).
Pomaga zniwelować niewielkie, incydentalne opuchnięcia spowodowane zmęczeniem (w moim przypadku), ale na cienie pod oczami nie ma najmniejszego wpływu. Zmarszczek nie posiadam, ale biorąc pod uwagę napinanie skóry pod oczami, mógłby na nie w jakiś sposób działać pozytywnie.
Doceniam bardzo jego działanie nawilżające i przyjemność stosowania, ale nie rzucił mnie na kolana. Zdecydowanie lepiej służy mi kojący krem Avene, który po pierwsze lepiej nawilża, po drugie bardziej koi, a po trzecie jest tańszy.
Krem ma przyjemną, lekką konsystencję. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze żadnej warstwy. Dobrze nadaje się pod makijaż. Ma ładny zapach (a produktom Nuxe zdarza się trącić zielskiem niezbyt przyjemnie) i jest bardzo wydajny (dostałam od mamy pół opakowania - starczyło na półtora miesiąca). Bardzo podoba mi się higieniczne opakowanie z pompką.
Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1/2
Używam już od 3 m-cy i nic. Pierwsze wrażenie było wspaniałe bo pachnie cudnie rumiankiem, ale zapach szybko mi się znudził, a efektów brak. Liczyłam przede wszystkim na lekkie zniwelowanie moich opuchnięć i worków, ale nie pomaga na nie nic a nic. Owszem nawilża, ma lekką szybko wchłaniającą się konsystencje, nie podrażnia. Nie wiem jak z działaniem na zmarszczki bo jeszcze nie mam, ale miał służyć nie tylko na nie, ale na opuchnięcia właśnie i nawet rumianek w składzie nie pomógł, chyba lepsze byłyby okłady z herbatki z niego...
Ma śliczne poręczne opakowanie z pompką. Ale cóż z tego skoro nic mi po nim.
To mój pierwszy produkt Nuxe i niestety nietrafiony, mam nadzieję, że tylko ten.
Dwie gwiazdki za: nawilżenie, wydajność(jeszcze trochę go mam), zapach i wrażenie używania luksusowego naturalnego produktu ;)
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań:kończę 1
krem jak krem, zadnych cudownych wlasciwosci nie zauwazylam, ladnie i delikatnie pachnie, wchlania sie momentanie nie pozostawiajac zadnej tlustej warstwy - idealnie nadaje sie pod makijaz, nawilza ale bez szalenstwa
uzywam go codziennie rano i wieczorem i faktycznie zmniejsza opuchlizne oczu po nieprzespanej nocy
jest bardzo wydajny, opakowanie higieniczne a dozownik za jednym nacisnieciem idealnie dozuje potrzebna ilosc kremu
dla mojej niemalze 30-letniej skory to chyba jednak juz za lekki kremik
Używam tego produktu od:3 miesiecy
Ilość zużytych opakowań:1
Kremik ma lekką konsystencję, szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy. Bardzo dobrze nawilża skórę wokół oczu i co bardzo ważne dla mnie - nie podrażnia! Zapewnia taki komfort, jest jakby niewyczuwalny-nie klei się. A jednak jest i działa. Mam wrażenie, że skóra wokół oczu jest teraz odpowiednio dopieszczona. Dobrze wygładza te pierwsze-mimiczne zmarszczki. Jest uniwersalny-dla każdego. Polecam.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1