Lancome Absolue Makeup SPF 20 [Absolute Replenishing Cream Makeup SPF 20] (Podkład nawilżająco-odżywczy w kremie)

• 12 grudnia 2012 o 11:51
    polecam, doskonały dla cery wrażliwej i suchej
    Podkład kupiłam w promocji na truskawce, do tej pory każdy jeden kupiony uczulał mnie strasznie. niezależnie czy apteczny czy nie. Postanowiłam zaszaleć. Efekt - bardzo pozytywne wrażenia. Chociaż przy nakładaniu sprawia wrażenie suchości, to po chwili idealnie się wtapia w skórę. nie tworzy maski wyrównuje koloryt ukrywa zaczerwienienia i drobne zmarszczaki -:). do 40 mi brakuje, ale gdy skończę to opakowanie, na pewno będę polować na kojeny słoiczek. Używam go zamiennie z Kanebo, Sensai Cellular Performance, porównując Kanebo wypada lepiej w przypadku trwałości. Z lancoma wieczorem już niewiele zostaje, ale cena też nawet w promocji wychodzi inna, więc coś za coś. Ale sa to moja dwa ulubione fluidy. pokrywam go tylko bronzerem i wystarcza. Używam tego produktu od: ok 2,5 roku (z przerwą na kanebo) Ilość zużytych opakowań: 2 całe, 3 właśnie otwarte
  • 10 maja 2012 o 22:31
    nie, nie i jeszcze raz nie! Okropny podkład!
    Zachęcona opiniami na wizażu kupiłam ten podkład w ciemno i jestem nim bardzo rozczarowana. Nie sądziłam, że produkt, który ma same pozytywne opinie może okazać się takim niewypałem. Minusy: 1) Przede wszystkim tworzy maskę! 2) Podkreśla każdą, nawet najmniejszą zmarszczkę. 3) Twarz jest lepka. 4) Kolor jest płaski i buzia wygląda sztucznie. 5) Twarz się po nim błyszczy, może nie silnie, ale wymaga użycia pudru a to razem daje już efekt starej pudernicy :/ Poza tym muszę go kilka razy w ciągu dnia matowić. 6) Od kiedy go używam na skórze robi mi się w ekspresowym tempie coraz więcej wyprysków :-( 7) twarz po zmyciu makijażu jest nieprzyjemna w dotyku, mam wrażenie, że tego koszmarka, nie da się skutecznie usunąć ze skóry. Jedyne, co robi, to faktycznie silnie kryje, tylko kto chce wyglądać, jakby miał maskę na twarzy... Jeśli chodzi o brudzenie, to ryzykiem jest dotknąć się buzią do ubrania, ale telefon po rozmowie, nie jest nim upaćkany. Najbardziej brudzący podkład, którym kładłam na twarz, to Shiseido, ale w porównaniu z Lancome, twarz po Shiseido wyglądała świetnie. Co do suchych skórek, to moim zdaniem nie podkreśla ich tylko dlatego, że spod tej tapety żadna skórka nie miałaby odwagi wyjść. Lancome Absolue jest bliżej do ciężkich kosmetyków do makijażu scenicznego. Osobiście, nikomu go nie polecam i radzę podchodzić z dystansem do zakupu. Na pewno nie radzę kupować bez wypróbowania. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    ata4
    3 listopada 2010 o 13:40
    Świetny
    Zacznę od tego, że jestem \"szczęśliwą\" posiadaczką cery mieszanej. O ile latem udaje się bez problemu dobrać podkład, o tyle zimą znaleźć coś odpowiedniego, to cud. Przesuszone skórki to moja zimowa zmora. Do tego dodaję błyszczącą strefę T i już jest \"świetny\" komplet ;) Ale do rzeczy. Absolue świetnie się aplikuje, ma bardzo fajną kremową konsystencję. Nie osiada w porach, daje odczuwalny komfort nawilżenia. Owszem, moja strefa T świeci się po nim trochę, ale dopiero po ok. 4 godz od aplikacji! Dla mnie to sukces, bo wszystkie inne podkłady, które dawały sobie radę z moimi skórkami zimą, powodowały już wielkie \"oświecenie\" od godziny do dwóch po aplikacji. Absolue aplikuję ok 8 rano, ok 12.00 matowię chusteczką i jest ok. Kolor nie znika. Na pewno będę wierna temu produktowi. Przynajmniej w okresie \"grzewczym\". Choć sądząc po jego wydajności, na pewno starczy do lata :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 27 maja 2010 o 23:26
    dla mnie bomba
    Bardzo przypadł mi do gustu. Cudownie się rozsmarowuje (w dużej mierze ten komfort nakładania zależy od rodzaju naszej skóry oraz jej wieku :-) Co prawda nie stosuję podkładu zbyt długo ale pierwsze wrażenia są bardzo przyjemne. Posiadam kolor 03 beige diaphane- równomiernie się nakłada, ładnie odbija światło, nie świeci się. Nie podkreśla zmarszczek. Krycie średnie - idealnie wyrównuje koloryt skóry. Cerę mam raczej normalną z tendencją do suchej bez większych problemów. Podkład hypoalergiczny i to jest dla mnie ważne. Filtr 20 to też zaleta. Pojemność lekko większa od innych bo 35 ml i wydaje się być bardzo wydajny. Producent poleca do dojrzałej cery. Ja też :)Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: pierwsze
    Paula-S
    25 stycznia 2010 o 0:12
    Naprawdę dobry.
    Podkład bardzo dobrze się rozprowadza, nieźle kryje, nie osadza w załamaniach. Do tego trzyma się cały dzień. To jeden z lepszych podkładów z tej półki. Osobiście bardziej pasuje mi wersja BX, gdzie kolor nieco lepiej dopasowuje się do karnacji. Tak, czy inaczej polecam, ponieważ jest to bardzo dobry kosmetyk dla kobiet nie tylko po 40-stce (sama nie mam jeszcze 30-stu lat). Używam tego produktu od: niecałe 6-mcy temu Ilość zużytych opakowań: jedno