Perfecta No Problem, Antytrądzikowy peeling enzymatyczny wygładzający nierówności skóry i blizny potrądzikowe

• 13 września 2011 o 12:57
    Taki sobie
    Po przeczytaniu wielu pochlebnych opinii w internecie postanowiłam zakupić ten peeling. Cóż, cudów nie zdziałał. Na samym początku nie spodobał mi się zapach. Niby gruszkowy, ale mi jednak kojarzył się ze zgniłą gruszką. Pomijam to jednak, bo nie zapach jest najważniejszy. Skóra była po nim miękka w dotyku i gładka i to było jego najlepszą cechą. Dodatkowo pozbyłam się problemu świecenia się, ale tylko na kilka godzin. Nie zauważyłam jednak obiecywanej redukcji blizn potrądzikowych, moja cera miała taki sam koloryt jak przed rozpoczęciem stosowania tego produktu. Większość drogeryjnych kosmetyków ma tragiczny wpływ na moją skórę, cieszę się że ten chociaż nie szkodził i nie wywołał tysiąca pryszczy. Nie podrażnił ani nie wywołał żadnych innych skutków ubocznych. Podsumowując: lepszy od innych ale nie najlepszy Używam tego produktu od: ponad rok temu kupiłam Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 10 stycznia 2011 o 19:45
    bardzo dobry
    Pół gwiazdki za to,że już go nie ma,ale był to jeden z lepszych peelingów enzymatycznych za naprawdę niewielką cenę. Przy regularnym stosowaniu polepsza ogólny wygląd skóry i delikatnie zwęża pory i zaskórniki. Faktem jest,że jeżeli używa się tego peelingu tylko raz w tygodniu to nie widać wielkiej różnicy. Ja stosowałam ten peeling dwa,trzy razy w tygodniu jak zaleca producent i byłam zadowolona. Według mnie produkt dobrze się wchłania i nie ma mowy o zostawianiu go na poduszce (zawsze starałam się odczekać przynajmniej 15 minut przed położeniem się spać). Rano buzia była zmatowiona, bardziej promienna i tak jak wspomniałam zaskórniki i pory były mniejsze. Do tego ten przyjemny gruszkowy zapach. Ważne jest także to,że mojej wrażliwej cery ten produkt nie podrażnił za co wielki plus. Minusy - hmm ja się specjalnie nie będę ich doszukiwała - jak dla mnie ten preparat naprawde odpowiadał. Używam tego produktu od: od dawna Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam
  • 2 maja 2010 o 14:08
    nie dla mnie
    Jak dla mnie bardzo średni kosmetyk.Fakt,że jest delikatny,nie podrażnia,ma ładny zapach i odświeża cerę- to by było na tyle,jeśli chodzi o jego zalety.Raczej nie działa cudów,jeśli chodzi o pielęgnację;jednak za słabo oczyszcza,nie rozjaśnia również blizn potrądzikowych. Najbardziej denerwuje mnie sposób aplikacji tego peelingu:stosowanie na noc jest bez sensu,większość kosmetyku wciera się w pościel. Więcej nie kupię,poszukam czegoś innego. Używam tego produktu od:marzec 2010 Ilość zużytych opakowań:1
  • 30 sierpnia 2009 o 22:40
    Oczyszcza.
    Nareszcie znalazłam peeling enzymatyczny do mojej cery. Wyrównuje koloryt, łagodzi podrażnienia, matuje. Idealny! Pachnie ładniej niż krem :P Skóra rano jest oczyszczona i wygląda zdrowo. Polecam! Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
    maanika
    23 sierpnia 2009 o 1:24
    Bardzo dobry peeling
    Jestem pod koniec używania pierwszego opakowania i planuje zakup drugiego. Ja jestem zadowolona, choć może ciężko mi porównać z innymi tego typu kosmetykami bo to drugi peeling enzymatyczny do twarzy jaki zakupiłam. Nie mam większego porównania z innymi - może są i lepsze ale ten mnie bardzo zadawala. Przede wszystkim na rynku nie ma za dużo peelingów enzymatycznych w rozsądnej cenie, wydajnych a do tego do cery tłustej a jednocześnie wrażliwej. Bo jak do tłustej to podrażnia bardzo cerę wrażliwą a jak do wrażliwej to zwykle do suchej a nie tłustej. Ten kosmetyk jest dla mnie akurat. Mam cerę bardzo wrażliwą, naczynkową, skłonną do rumienia a do tego tłustą i z bardzo rozszerzonymi porami - przez co podatną na zaskórniki i zanieczyszczenia. Produkt absolutnie mnie nie podrażnił. Choć na początku po nałożeniu czuć jakby lekkie mrowienie - ale nie pieczenie ale właśnie takie mrowienie. W sumie mogłoby tego nie być - ale pewnie to wynika z tego, że działa. Stosuję peeling na całą twarz na noc ale tak na godzinkę przed położeniem się. Wtedy fajnie się wchłania i nie ma problemu, że połowę zostawimy na poduszce a fajnie bo działa sobie potem przez całą noc. Rano kompletnie nie czuje wysuszenia skóry. Wręcz przeciwnie - jest fajnie nawilżona ale nie tłusta. Nie czerwona i nie podrażniona ale ma ładny kolor. Myję twarz rano łagodnym żelem albo płynem micelarnym - różnie. Zauważyłam, że po tym produkcie skóra jest gładsza, ma ładny kolor, mniej się świeci. Nie mam jakiś przebarwień czy blizn więc ciężko mi powiedzieć czy je likwiduje czy zmniejsza ale moim zdaniem zmniejsza widoczne pory i zaskórniki - choć nie oszukujmy się nie usunie wszystkich i nie spowoduje, że nagle znikną i tego nie oczekuję. Ale są mniejsze to na pewno. Produkt trzeba jednak używać regularnie. Producent zaleca 2-3 razy w tygodniu. Ja zwykle przy stosowaniu 2 razy miałam naprawdę ładną cerę. Jak zapominałam i raz na tydzień albo rzadziej to już takich efektów nie było. Zapach super - piękny gruszkowy. Wydajność bardzo dobra. Cena ok w porównaniu z innymi peelingami enzymatycznymi. Wcześniej miałam peeling Ziaji do cery tłustej i był w miarę ale ten zdecydowanie lepszy. Troszkę droższy ale za to lepsze działanie i wydajniejszy. Tamten poza tym bardziej mnie podrażniał. Polecam bo naprawdę warto! Choć jakby jeszcze obniżyli cenę na poniżej 10 zł to byłabym super zadowolona:) Używam tego produktu od: ok. 7-8 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie