WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

For Your Beauty Szczotka do kąpieli

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 11 maja 2020 o 15:31
    Najlepsza do masażu na sucho
    Szczotkę kupiłam, bo gdzieś przeczytałam o cudownych efektach masażu tego typu szczotką na sucho. Przyznam od razu, że nie stosuję jej codziennie - czasem nie mam ochoty, czasem zapominam - ale zdecydowanie żaden peeling nie zetrze tak suchego naskórka, jak szczota z końskiego włosia. Przy odpowiednim nacisku i intensywności masażu można zaobserwować aż "kurz" fruwający wokół wanny, ale nigdy nie zdarzyło mi się żebym się tą szczotką skaleczyła albo w inny sposób zraniła. Najczęściej masuję uda i pośladki (tu najsilniej, bo i skóra najgrubsza), delikatniej brzuch, jeszcze delikatniej, tylko dla pobudzenia krążenia dekolt. Po przeczytaniu recenzji uświadomiłam sobie, że powinnam też masować łydki, by ograniczyć wrastanie włosków po depilacji - wrzucę to do swojego kosmetycznego repertuaru. Skóra po masażu jest ekstremalnie gładka, jak nowa, oczywiście zalecane jest natłuszczenie jej oliwką lub innym balsamem. Mi zdecydowanie pomaga na rogowacenie naskórka i jakieś pojedyncze potówki/wypryski, ze względu na poprawę krążenia można zaobserwować zmniejszenie celluitu (ale nie powiem jak szybko się to u mnie stało, bo jednak dochodzą do tego ćwiczenia i dieta - natomiast masaż szczotką z pewnością wspomaga stan skóry). Dzięki długiej rączce można wygodnie dotrzeć do trudno dostępnych miejsc (mam też w swoich zasobach inną wersję - samą głowicę, i zdecydowanie wolę używać tej na dłuższej rączce). Szczerze mówiąc, dopiero po przeczytaniu opisu dowiedziałam się, że można głowicę odczepić od rączki - albo mam zupełnie inną wersję, albo nigdy nie było mi to potrzebne by to sprawdzić, a fabrycznie głowica jest na tyle mocno przymocowana, że nie odpada przypadkiem. Szczotka wisi u mnie nad wanną na wypustce od kaloryfera. Myję ją po każdym masażu gorącą wodą, potem ocieka. Nic się nie dzieje - nie zmienia koloru, nie tworzą się zacieki, nie gnije. Zdarza się że odrobinę traci włoski, ale prawie niezauważalnie. Teraz gdy została u mnie w mieszkaniu, a przez kwarantannę siedzę u chłopaka, to kupiłam do niego do łazienki właśnie tę mini wersję samej głowicy, bo tak się za masażem na sucho stęskniłam. Więc zdecydowanie - warto! :)
  • 22 listopada 2019 o 12:14
    For Your Beauty, Szczotka do kąpieli
    Szczotkę pod wypływem zakupów przemycił do domu mąż, także od dawna jest to obowiązkowy must have pod prysznicem( przynajmniej jego, bo co to za dom w którym nie ma porządnej szczotki do mycia pleców :D ). Ja również skusiłam się aby jej używać, bardzo podoba mi się wykonanie, drewno jest twarde, wygodnie trzyma się w dłoni, do tego długi kij, sznurek do zawieszenia, a także mocne włosie. Podczas mycia szczotka nie gubi włosia, świetnie pobudza skórę jest jak dobry-ostry peeling, używam jej do mycia całego ciała oprócz dekoltu gdyż nie nadaje się do delikatnej skóry.
    Zalety:
    • bardzo wytrzymała
    • wygodna
    • twarde włosie dzięki czemu świetnie masuje ciało
    • ja często używam jej na drugi dzień po depilacji nóg razem z peelingiem,nie powoduje wrastania włosków
  • 15 maja 2019 o 21:13
    Nie dla mnie.
    Szczotkę zakupiłam już jakiś czas temu, ale ostatnio nie jest używana: nie przekonałam się do tego rodzaju akcesorium. Kij solidny: drewniany, odpowiedniej długości, swobodnie można nim sięgnąć do pleców. Włosie trwałe, ale dość twarde, dla mnie i moje skóry (delikatnej, nadwrażliwej) nie sprawdza się. Szczotki nie używam, nie jest to gadżet dla mnie, ale jest solidnie wykonana i trwała, więc jak ktoś lubi tego rodzaju "masażer" to może być zadowolony.
    Zalety:
    • trwała
    • odpowiedniej długości rękojeść
    Wady:
    • nie dla wrażliwej skóry
    • dość trwałe włosie
    ev6
    24 stycznia 2018 o 11:14
    Przydatna, choć nie bez wad
    Tej szczotki używam głównie do szorowania pleców, jako absolutny bzik na punkcie drapania czymś tej części ciała (co poradzić, mam fioła pod tym względem - gdy obok nie ma akurat nikogo życzliwego, kto podrapałby mnie po plecach, szczotka okazuje się niezbędna. Aż dziwię się, ze nie tacham miniaturowej wersji w torebce). Do masażu reszty ciała mam podobną szczotkę, ale całkiem okrągłą i bez rączki, która lepiej się do tego sprawdza. Włosie szczotki jest jak najbardziej na plus - odpowiednio szorstkie, ale nie podrażniające, świetne do masażu, dobrze poprawia ukrwienie skóry. Szczotka działa jak dobry peeling - pobudza, skóra jest lekko zaczerwieniona, ożywiona. Świetna do użytku przed nałożeniem mocno odżywczego balsamu. Szczotka wykonana jest z dobrej jakości drewna - mam ją prawie rok (przypuszczam że tyle, nie pamiętam), co prawda nie używam jej codziennie, ale jednak nie nosi żadnych wyraźnych śladów użytkowania. Włosie się trzyma, nie deformuje, a drewno nie pęka, nie robią się na nim żadne zacieki. Szczotkę trzymam w kabinie prysznicowej, ale w miejscu, gdzie nie jest narażona na bezpośredni kontakt w wodą. Jednak i tak podlega działaniu pary i wyższej temperatury, naprawdę jest więc solidnie wykonana, skoro przez tak długi czas nie widać żadnego uszczerbku. Jedynym minusem jest dla mnie mocowanie szczotki, które z pozoru ma być ułatwieniem - możemy zdjąć samą część z włosiem, żeby łatwiej używać jej do pozostałych części ciała, np. do masażu ud czy ramion. W praktyce nie sprawdza się to najlepiej - uchwyt osadzony jest w głowicy na wcisk, na oko wydaje się być dobrze zamocowany, ale podczas masażu pleców lubi się odczepiać i głowica odpada od rączki. Trochę to wkurzające, naraża też samą szczotkę na pęknięcie podczas upadku. Dla mnie więc możliwość odczepienia nie jest zaletą, ale wadą - do reszty ciała i tak używam osobnej, wygodniejszej szczotki, a odczepianie jednej części od drugiej i tak przebiega tu samoczynnie, wcale nie wtedy, kiedy byśmy sobie tego życzyli. Za ten mankament odejmuję gwiazdkę - bo naprawdę utrudnia to używanie szczotki. Poza tym jednym minusem szczotka jest w porządku, przydaje się pod prysznicem i na pewno tego rodzaju gadżet muszę mieć w łazience. Jednak w przyszłości, gdy ta już dokona żywota, raczej wypróbuję szczotkę wykonaną w całości z jednego kawałka drewna.
    Zalety:
    • trwałość wykonania, eko design - ładnie wygląda w łazience, włosie idealne do masażu - odpowiednio drapiące, ale bez podrażniania
    Wady:
    • głowica szczotki podczas używania lubi samoczynnie odczepiać się od uchwytu