Biotherm Multi Recharge, Daily Protective Energetic Moisturiser SPF 15 (Krem ochronny na dzień)
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
1 hit!
Krem ochronny, zwalczający stres i dodający blasku z filtrem ochronnym SPF15. Preparat wzbogacony o witaminy C i E oraz bio-elastynę, która pomaga odnowić powierzchnię skóry - Jest ona jeszcze bardziej jędrna i delikatna oraz niezwykle promienna. Ekstrakty z ginseng dodają cerze energii i przywracają naturalny blask - koniec z szarą cerą! Zawarty w preparacie kwas hialuronowy wiąże wilgoć w skórze i zapewnia trwałe nawilżenie i niesamowicie piękny wygląd cery. Dodatkowo Czysty Wyciąg z Planktonu Termalnego łagodzi podrażnienia i doskonale nawilża cerę.
Rezultaty :
- Skóra jest zrelaksowana i odprężona - znikają oznaki zmęczenia
- Widoczne odmłodzenie skóry - cera jest nawilżona, pełna blasku i zdrowia
- Skóra jest zabezpieczona przed szkodliwym wpływem środowiska zewnętrznego.
Krem występuje w wersji dla cery suchej oraz dla cery normalnej i mieszanej.
Skład: Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Cyclohexasiloxande, Phenylbanzimidazole Sulfonic Acid, Synthetic Wax, Octyldodecanol, Triethanolamine, Dimethicone, Palmitic Acid, Drometrizole Trisiloxane, Ethylhexyl Triazone, Polyacrylamide, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Panax Ginsering/Panax Ginsering Root Extract, Phospholipids, Ascorbyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Vitreoscilla Ferment, Sodium Hyaluronate, Hexylene Glycol, Fructose, Glucose, Sucrose, Glutamic Acid, Sapartic Acid, Alanine Urea, Cholesterol, Acetyl Trifluoromethylphenyl Valyglycine, Adenosine, Capryloyl, Salicylic Acid, Hexyl Nicotinate, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Xanthan Gum, Acrylates Copolymer, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Dextrin, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Methylparaben, Propylparaben, CI 19140/Yellow 5, CI 14700/Red 4, Parfum, Limonene, Citranellol, Linalool, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional (30.06.2008)
Cena: 199zł / 50ml
/s/
Krem dostałam rok temu na święta bożego narodzenia i dopiero tydzień temu zużyłam go do końca- czyli jednym słowem produkt bardzo wydajny. Poza tym, zapach i kolorek kremu są bardzo orzeźwiające i pobudzające do działania ;) Kremik nie podrażniał mojej wrażliwej skóry, także nie powodował zapychania i krostek dla mojej mieszanej cery. Po prostu, ideał. Odjęłam troszkę z gwiazdki, gdyż pod koniec stosowania w kremiku pojawiły się grudki, które później ciężko było usunąć z twarzy. Ale poza tym, kremik to mój KWC.
Używam tego produktu od: ponad rok
Ilość zużytych opakowań: 1 całe zużyte
Tak to jest jak przy wyborze kremu doradza ci personel sporego sklepu wolnocłowego, który jednako zna się na alkoholach jak i na kosmetykach. Szukałam kremu odżywczego i nawilżającego który trochę zrevitalizuje moją szarą i wymęczoną skórę po zimowym przebudzeniu i taki otrzymałam:)
Zapach przyjemny kolorek smaczny, konsystencja leciutka więc zapowiadało się nieźle.
Później już tylko rozczarowania. Kleisty nie wchłania się i wieczorem zmywałam śliski film z mojej twarzy. Nie daj panie gdy dostanie się w okolice skóry oczu - skuteczne szczypanie i łzawienie póki się nie zmyje tego mazidła z twarzy. Nałożony na noc powoduje podrażnienia zamiast odzywienia. Jeśli zajechałam nim na usta to gorzki smak w ustach.
Produkt wyraźnie nie dla mojego typu cery. Czasem smaruje sobie nim szyję i łokcie i kolana :/ trochę droga zabawa jak na balsam do ciała.
Używam tego produktu od: zakupiłam 10 miesięcy temu
Ilość zużytych opakowań: połowa dużego słoiczka
Oceniam wersję do cery suchej.
Kiedyś bardzo lubiłam kremy Biothermu, a teraz... co kosmetyk, to rozczarowanie :/ Więc albo Biotherm się zepsuł, albo zmieniły się potrzeby mojej cery.
To kolejny krem-niewypał. Konsystencja jest zbyt bogata jak na krem na dzień, słabo się wchłania nawet przy mojej mocno suchej cerze, po użyciu skóra reaguje źle... ni to piecze, ni to szczypie, no w każdym razie nie czuję się komfortowo. Jeśli chpodzi o efekt energizujący, to ja go nie zauważyłam.
Zapach imho niezbyt ciekawy, podobny do zapachu serii Age Fitness.
Na pewno do niego nie rwrócę, bo znalazłam coś dużo lepszego, choć o podobnym działaniu - Clarins Daily Energizer Cream-Gel.
Używam tego produktu od: przez kilka tygodni
Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
Uwielbiam!
To jeden z moich faworytów w dziedzinie kremów pielęgnacyjnych. Cudowny zapach, lekka konsystencja, szybkie wchłanianie i widoczne działanie.
Pomarańczowy design w połączeniu z cytrusowym zapachem wprawiają w dobry nastrój już w momencie wklepywania kremu w twarz, hmmm sama przyjemność...
Po kilku dniach stosowania krem wyraźnie łagodzi wszelkie podrażnienia, wygładza cerę, sprawia, że wygląda ona zdecydowanie lepiej.
Cera jest wypoczeta, odżywiona, pełna blasku. Jak dotąd żaden inny krem nie dał mi takich efektów.
Bardzo go lubię. Bardzo.
Dodam, że mam wersję do cery mieszanej.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: dwa, trzecie w poczekalni:)
Używam tego kremu do skory suchej. Wiadomo skora sucha lubi cięższe konsystencje, jednak ten jest bardzo tłusty, aż za bardzo
, pozostawia tłusty film na skórze,.
Krem to tak zwane,, akumulatory dla naszej skory", jednak mojej zszarzałej , zmęczonej cerze nie bardzo pomógł.
Dobre nawilżenie, przyjemy zapach, i ładny pomarańczowy kolor kremu.
Używam tego produktu od:3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: nie całe
Moje odczucia nie są tak negatywne jak poprzedniczek.
Na mojej skórze wersja do skóry mieszanej spisuje się naprawdę nieźle. Wprawdzie poziom nawilżenia mógłby być jeszcze lepszy, szczególnie za tę cenę- ale to i tak jak do tej pory jedyny krem który nie zapycha mi porów i ładnie ujednolica kolor skóry, jakby wyrównuje przebarwienia. Ślicznie pachnie, nie wałkuje się pod pudrem mineralnym nakładanym pędzlem, ma filtry p-słoneczne..
Jedyne do czego mogę się przyczepić to:
- cena
- mógłby być bardziej wydajny.
Używam tego produktu od: 7 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 2
Jak w poprzednich recenzjach: zero nawilżenia, zero wchłaniania (wałkuje się), podrażniona, szczypiąca, zaczerwieniona skóra. Nie ma mowy żeby zastosować jako podkład, z powodu wałkowania się.
Jedyne co da się przeżyć, to zapach, wszystkie inne właściwości to pic na wodę.
Używam tego produktu od:nie używam
Ilość zużytych opakowań:1
Kolejny niewypał Biothermu, no niestety kremy tej marki bardzo blado wypadają np: przy Lancome albo Clarins, a Multi Rechrge też nie jest wyjątkiem. Krem ma zadanie nawilżać i odżywiać, ale wogóle nie spełnia swojej roli. Po aplikacj skóra jest ściągnieta i podrażniona, wogóle nie nawilża i nie dodaje energii skórze, poza tym źle sie wchłania i wałkuje. Plus za ladny zapach i przyjemną konsystencję, ale to zamało. W tej cenie lepiej zainwestować w krem Clarinsa albo kupić 20 razy tańszy Ziaji który 100 razy lepiej nawilży. Dla mnie zupełnie bezużyteczne mazidło. Stał u mnie w łazience rok czasu, bo szkoda było wyrzucć, ale ostatnio się go pozbyłam.
Używam tego produktu od: kilka prób
Ilość zużytych opakowań: niecałe
Bardzo lubie kremy biothermu, ten kupiłam w 2 wersjach - do cery suchej i do normalnej/mieszanej. ten pierwszy leży w zapasach, ten drugi juz zuzyłam.
Cóż...nie jest zły, ale znam lepsze tej firmy ;) Mnie na szczeście nie uczulił ani nic sie nie wałkowało, ale...czegos mu brakuje...
Ładne opakowanie i kolor, miły zapach, duża wydajnośc. Konsystencja lekka, dobrze sie rozsmarowuje, szybko wchłania. Filtry owszem, to miłe, ale nawilżenie uważam za zbyt słabe i krótkotrwałe. Może wersja dla cery suchej bardziej mi bedzie odpowiadac...? Na razie jednak mnie do niej nie ciągnie...;)
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
jeżeli ktoś pragnie zafundować sobie za kwotę ok 200 zł
szczypanie i pieczenie
podrażnienie
rolowanie
nakładanie i zmywanie ( bo nie da się na to cudo nałożyć podkładu )
a następnie uczulenie
... polecam
p.s. zapach i optymistyczne pomarańczowe opakowanie ratują jedną gwiazdkę.
Używam tego produktu od:chciałam używać ale nie używam
Ilość zużytych opakowań: ... kilka maźnięć z 1
Zdecydowanie nie polecam tego kremu.Jestem posiadaczką cery mieszanej niezbyt problematycznej,ale z którą cerą mieszaną nie ma żadnych problemów ;).W każdym razie nie jestem wrażliwcem i praktycznie rzadko co potrafi mnie uczulić.Ten krem nie jest pod tym względem wyjątkiem...ale przy aplikacji szczypią mnie oczy chociaż omijam ich okolice co może oznaczać ,że przy skórze bardziej reaktywnej mogą być problemy :(.Zapach ma dość intensywny i chemiczny dla mnie irytujący,jednakże dałoby się go przeżyć gdyby efekty były tak powalające jak zapewnia nas producent.Niestety krem zupełnie nie radzi sobie z cerą mieszaną,chociaż nabyłam jego lżejszą wersję.Poza tym nie zauważyłam żadnych efektów ....
także by! by ! wracam do mojego multi-activa clarinsaUżywam tego produktu od:1miesiąc
Ilość zużytych opakowań:1
Wszystko czego mozna oczekiwac od kremu nawilzajacego na dzien. Swietne nawilzenia skory, filtry przeciwsloneczne, dawka energii (wit E i C), a do tego piekny zapach i lekka konsystencja. Nie zapycha porow, nie podraznia i nie roluje sie pod makijazem.
Krem powoduje, ze skora jest bardziej wypoczeta i promienna. Nie ma dla mnie znaczenia, czy jest to dzieki dzialaniu tego kremu, czy mojemu pozytywnemu do niego nastawieniu. Efekty widac.
Bardzo polecam.
Używam tego produktu od: m-ca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Rewelacyjny krem na dzień, promienna buźka, zapach niekoniecznie w moim guście - wydaje mi się trochę przeperfumowany, ale efekt jest dokładnie taki jak w opisie tego produktu, więc zupełnie mi to nie przeszkadza.
Doskonały pod makijaż, wypróbowany z fluidami Guerlaina którego zazwyczaj używam, i Lancomem - próbka, mam wrażenie że stapia się z podkładem, nawet gdy nakłada się go po paru chwilach od nałożenia kremu, co jest zaskakujące bo krem ma dość bogatą konsystencję. Jest to najlepszy krem pod makijaż jakiego używałam do tej pory.
..i pewnie bym do niego wróciła, ale odkryłam Super Aqua Night Guerlaina i po skończeniu opakowania Biothermu na dzień zamierzam spóbować Super Aqua Day.
Zapomnialam dodać,że używam wersji do suchej cery, pomimo że mam mieszaną.
Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: to samo
Jestem zakochana w tym kremie! Jak na razie moje KWC
ogrodowa róża w kolorze herbacianym, świeżo ścięta (sic!)
Konsystencja:
gęsta śmietanka
Wchłanianie:
natychmiastowe
Komfort:
zapewniony!
Efekt total:
po uprzednio zrobionym pilingu, kiedy skóra spija mój kochany krem, czuję się jak nastolatka (a właśnie niebawem 40...) czyli świeżo, pogodnie i gotowa na podbój świata (ciii..., żeby mój mąż nie usłyszał)
Serdecznie polecam!
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Uwielbiam ten krem!
Skóra rozświetlona, ujędrniona, wysoki filtr, żadnych ,,niespodzianek", żadnego zatykania porów.
Świetny na wiosnę i lato.
Doskonale nawilża, po prostu same ochy i achy.
Używam tego produktu od:2 lat
Ilość zużytych opakowań:kilka, nie liczę
Niestety strasznie mnie uczulił, wiec proponuje zeby przed zakupem zaopatrzyc sie w probke, ja tego nie zrobilam i byly to pieniadze wyrzucone w bloto.
Używam tego produktu od:2 miesiecy
Ilość zużytych opakowań:1 w trakcie
Zdecydowałam się dać 5 gwiazdek, ponieważ jest to jedyny krem (obok Biotherm Aquasource Gel), który nie zatyka mi porów oraz po nałożeniu którego nie pojawiają się żadne iespodzianki na mojej problemowej cerze. Poza tym krem jest leciutki i będzie znakomity na wiosnę i lato, ponieważ ma także filtr SPV15. W porównaniu z kremem Biotherm Oléo Source, recenzjowany przeze mnie kremik ma cudowny zapach! A jestem dosyć wymagająca co do zapachów i przeszkadzają mi mocne zapachy :)
POLECAM w szczególności osobom, które mają problemową i szarą, przemęczoną cerę. Po nałożeniu kremu jest ona świetlista (to za sprawą witaminy C) i nie ma na niej grubej warstwy, jak np. po kremie Biotherm Oléo Source. Co także przemawia na korzyść tego kremiku :)
Używam tego produktu od: grudnia 2007 roku
Ilość zużytych opakowań: 1/2 z 50 ml