Kerastase Resistance, Vita-ciment (Ampułka regenerująca)

• 5 kwietnia 2014 o 8:52
    rozczarowanie.
    Kupiłam tą ampułkę po przeczytaniu wilu pochlebnych opinii na temat tej marki. Użylam jej pod czepek, mam w kabinie saunę wiec włączylam saune parową.. Liczylam minimum na drobą poprawę, chociaz wizualny efekt sypkosci ,gładkosci. Wręcz przeciwnie! Nie zastosowalam po niej zadnej odzywki i wlosy mialam tak jakbym niczego nie uzyla. A zawsze po myciu musze uzyc odżywkę.wiec ledwo rozczesałam moje wlosy. Zmarnowane 20zł! Używam tego produktu od: tylko raz Ilość zużytych opakowań: 1 ampułka
    andmeg
    24 lutego 2014 o 10:58
    Goraco polecam!
    Maksymalna regeneracja jest gwarantowana. Recenzentki pisza, ze efekt jest nietrwaly, natomiast ja jestem innego zdania. To wow, ktore uzyskujemy tuz po ampulce rzeczywiscie szybko mija, ale to tylko poprzez zmywanie substancji pomocniczych. To, co ma zostac na wlosach, zostaje. Mam grubsze wlosy az do 3 tygodni po uzyciu. Niektore dziewczyny odczuwaja tez potrzebe czestego mycia wlosow. Nie wiem, czy nakladacie go tez na skalp. Wazne jest, zeby na skalp go nie nakladac, poniewaz nie jest to produkt do cebulek, tylko do odbudowy calych wlosow. Używam tego produktu od: 4 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 4 ampulki
  • 9 grudnia 2013 o 10:25
    POLECAM
    POLECAM! Nie wiem jak wyglada stosowanie w domu, mialam zabieg odbyty w salonie fryzjerskim. Za zabieg zaplacilam 50zl ;) W czym mialam masaz glowy, masujacy rowniez fotel,pare na glowe zeby kosmetyk lepiej sie wchlonal podczas ktorej mialam czas na kawke i ciastko, wszystko w ciagu maksimum 50 minut a efekt: -wlosy mniej puszace sie -wyrazniej gladsze niz przed -przede wszystkim miekkie i delikatne -latwiej rozczesujace sie Rozmawialam na temat zabiegu z fryzjerka i z tego co mi powiedziala to po cemencie nie mozna oczekiwac och-ow i ach-ow poniewaz jest to ampulka majaca za zadanie wzmocnic strukture wlosa, zapobiec lamliwosci i odbudowac go a nie optycznie, wizualnie wygladzic i nablyszczyc aczkolwiek suma sumarum po odbudowie tak nasze wlosy moga sie prezentowac :) Teoretycznie zabieg raz na miesiac ale jak wlosy sa bardzo suche i zniszczone polecam na zmiane cement z ampulka nawilzajaca co 2 tyg przez 3 miesiace i efekt bedzie murowany :) I polecam znalezc fryzjera, ktory nam sam zaaplikuje bo wiadomo,ze zrobi to profesjonalniej i efekt tez bedzie lepszy a z tego co widze ile ampulka sama kosztuje plus dostawa plus czekanie i bawienie sie w to samemu to warto wydac te 50 polskich zloty raz na miesiac albo 2 tygodnie, biorac pod uwage,ze po takiej kuracji 3 miesiecznej mozna spokojnie na kolejny rok zrobic przerwe.
  • 11 listopada 2013 o 15:26
    po koloryzacji....
    Moje włosy są cienkie i uwrażliwone. Stosuję na co dzien odżywkę z tej linii a raz w miesiącu - po koloryzacji - także tę ampułkę. Włosy są miękkie i łatwo się rozczesują. Czuję, że robię dla nich coś dobrego. Nie łudzę się, iż jedna ampułka w miesiącu odzywi na stałe moje włosy, dlatego przy każdym myciu staram się stosować dobrą odżywkę i szampon. Ale lubię te ampułki. Moim zdaniem odbudowują włosy. Następnym razem dokonam jednak zmiany: przy zakupie ampułek i odzywki jedne wybiorę z tej linii a drugie z nawilżającej (pomarańczowej). Czuję, że takie połączenie lepiej przysłuży się moim włosom. Polecam ampułki zwłaszcza do domowej pielęgnacji. Cieszy mnie fakt, iż za około 20 zł mam w domu zabieg, za który u fryzjera zapłaciłabym ok. 100 zł... Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 4 ampułki
  • 5 marca 2013 o 16:04
    na 1 dzień
    Wypróbowałam ampułkę wzmacniając ją boosterem. Efekt był świetny, włosy wspaniale lśniące... wszystko super. Niestety oczekuję od tego typu produktu (zwłaszcza, gdy producent zaznacza by stosować 1 na miesiąc) by efekt trwał dłużej niż do pierwszego mycia włosów. Następnego dnia (myję włosy codziennie) włosy wyglądały tak jak przed użyciem ampułki. Używam tego produktu od: użyłam tylko 1 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie