Lumene Double Stay Mineral Makeup for Combination and Oily Skin Podkład mineralny dla cery tłustej i mieszanej

ewalip
    17 lutego 2014 o 9:12
    Nie kryje
    Podkład nie kryje nic a nic!! Podkreśla suche skórki i wszelkie łuszczące się suche "placki" Jedyne co jest na plus to genialny matt na prawie cały dzień i trwaość podkładu. Dla cer bezproblemowych chcących się zmatowić. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    agron
    30 grudnia 2013 o 1:10
    nigdy więcej
    - nie kryje dobrze - szybko się łuszczy - jest zbyt ciemny dla osób o mało problematycznej cerze może się nadać za taką cenę liczyłam na coś więcej Używam tego produktu od: parę miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe 2
  • 30 maja 2013 o 16:52
    naturalne piękno
    Jak dla mnie jest to super produkt, do którego będę z pewnością wracać, zwłaszcza latem kiedy moja cera nie potrzebuje silnego krycia ;) +lekki +matuje na wiele godzin +nie uczula +naturalne odcienie +wydajny W prawdzie jego cena jest średnio przystępna i z dostępnością tego produktu w sklepach stacjonarnych też jest ciężko, ale jakość tego produktu mnie zachwyca. :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    de_wu
    4 czerwca 2012 o 19:07
    Fajny
    Nie rozumiem negatywnych opinii na temat tego podkładu lub ja mam całkiem inny produkt. Podkład nadaje piękny efekt, zdrowej, naturalnej cery. Jest leciutki, skóra oddycha, nie blokuje porów. Z pudrem transparentnym lumiene naprawdę dobrze się trzyma przez długi czas, bez żadnego świecenia. Kryje gorzej niż średnio, ale przynajmniej nie ma efektu maski. Ja używam korektora i razem z tym podkładem uzyskuję piękny lekki makijaż, szczególnie polecany na lato. Cera po zmyciu jest gładka, miękka. Lubię ten podkład za to, że wygląda dobrze w każdym świetle, a nie jak w przypadku mocno kryjących podkładów. Polecam. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: pół
    minka85
    25 marca 2012 o 19:37
    tragedia
    Kupiłam ten podkład, ponieważ pamiętałam jak kilka lat temu moja mama używała kilku kosmetyków tej firmy i były niezłe. Cena jak dla mnie atrakcyjna 39,90 za podkład, który miał być super.... ale niestety. Cudów nie ma. Oczekuję od podkładu pielęgnacji, średniego krycia i naturalnego blasku. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, do tego alergiczną. Po pierwszym nałożeniu, stwerdziłam, że kolorystyka jest beznadziejna. Wybrałam najjaśniejszy odcien nr 1, który na mojej twarzy okazał się pomarańczowy. Strasznie namęczyłam się przy nakładaniu go i jak już mi się to udało to musiałam wyrównać koloryt pudrem sypkim (Kryolan Translation). Efekt wtedy był całkiem niezły, ale już po 4 godz. błyszczałam się. Natomiast to co się stało po 8-10 godz. to była jakaś totalna porażka. Podkład zebrał mi się na czole w formie pomarańczowych bruzd dziwnej mazi, na policzka i brodzie nie było po nim śladu, a w zagłębieniach przy skrzydełkach nosa wyglądałam jak wysmarowana tormentiolem. Osobiście póki co, jednym z najlepszych podkładów jakie dotąd miałam jest Kanebo Fluid Finish Lasting Velvet - brakuje mi w nim niestety krycia, gdyż jest dość słabe. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego