Clarena Perfect Finish Line, Fluid Long Lasting Couperose Kryjący fluid dla cery naczyniowej i wrażliwej

• 16 stycznia 2013 o 15:04
    Najlepszy
    Najlepszy jaki do tej pory miałam. Kryje bardzo dobrze moją naczynkową, zaczerwieniona i skłonna do podrażnień cerę. Trzyma się cały dzień bez żadnych poprawek, dla mnie idealny kolor, w końcu znalałam odpowiedni odcień - kość słoniowa (ivory) polecam przetestować na próbkach Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 14 maja 2011 o 19:28
    hmmm...
    Mam mieszane uczucia, jest drogi, naczynka pokrywa, kolor nie pamiętam jaki miałam, ale był ładny, ale w moim przypadku ma chyba więcej wad niz zalet. Jest kompletnie nie wydajny! (Używałam jednego psiknięcia na codzienny makijaż) Nie ładnie pachni i ma dziwną konsystencję. Nie można go od razu wcierać tylko wklepywać inaczej ma konstytencję wody, napewno nie można nakładać go na baze ani po kremie. Użyłam, skończył się i podziękuję. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 19 grudnia 2010 o 14:09
    hmm..... Indian Summer :)
    Wypróbowałam oba dostępne odcienie: IVORY (kość słoniowa) i NATURAL (naturalny)... Oba odcienie NIE SĄ dla osób z jasnymi/normalnymi karnacjami (a dla bladolicych to już wogóle...;)). Odcień jaśniejszy - Ivory - jest żółto-marchewkowy i po paru godzinach na buzi przechodzi w..... marchewkowy:) Odcień ciemniejszy - Natural - jest pomarańczowo-ziemisty, po paru godzinach na buzi robi się.... pomarańczowy:), * z tym że odcień Natural w przeciwieństwie do Ivory, da się jakoś przekształcić - "uzdolnione artystki- malarki" mogą ładnie przypudrować (najlepiej pudrem mineralnym transparentnym), żeby nie było widać tak bardzo "nienaturalności" Naturala ;)) Lub.... ratunkiem może być ZIELONA baza pod podkład. Jedna z recenzentek napisała wcześniej, że używa pod ten fluid zielonej bazy ("Lovely Base" od Bourjois)... myślę, że taki zabieg może być wybawieniem dla nieszczęsnych kolorków (jesli komuś bardzo zależy na tym fluidzie). Ehhh.. Tyle że akurat tą zieloną bazę w PL bardzo trudno zdobyć.;) KONSYSTENCJA fluidu - fluidowata, czyli dość CIĘŻKA, choć tak bardzo nie obciążająca skóry - cienka warstewka pozostaje. Dla porównania o wiele płynniejsza konsystencja jest w innym podkładzie z Clareny (Perfect Finish Line, Fluid Foundation Mat (Matujący fluid dla cery mieszanej, tłustej i wrażliwej)). TRWAŁOŚĆ - dość SŁABA. DZIWNE...:)Kolorek zostaje, a krycie znika. KRYCIE - średnie, bez korektora z tym podkładem w cerze naczynkowej się nie obejdzie. Twarz wygląda promiennie*, jednak nienaturalnie, niczym w gazetach po photoshopie (dla mnie to minus):) *promiennie (ale tylko w najbliższych godzinach po nałożeniu fluidu - pod koniec dnia SKÓRA JEST W nieciekawym STANIE - SZORSTKA I PRZESUSZONA!! Za to odejmuje gwiazdki - po dłuższym stosowaniu zmieniam opinię o tym fluidzie. NISZCZY CERĘ. Możliwe, że ma własciwości lecznicze dla skóry naczynkowej (ZAPACH wskazuje na powiązania lecznicze, podkład pachnie jakimś "zielskiem":) -cięzki dla noska). OGÓLNIE: polecam, jeśli ktoś trafi z odcieniem i ma dość tłustą i mało wrażliwą cerę ;). Podkład raczej na pewno nie nadaje się dla suchej skóry:) i myslę że dla wrazliwej tymbardziej na "nie":). Fluid ten napina skórę, ściąga i znacznie przesusza... choć w dotyku zaraz po aplikacji skóra jest gładziutka i ciepła... to jest ZDRADLIWE. P.S. Jeśli ktoś nie potrzebuje krycia to lepsze dla naczynkowej cery od tego fluidu będą podkłady sypkie mineralne np. Everydays Minerals, stosowane na kremy ochronne/nawilżające do cer nczynkowych. A jeśli ktoś potrzebuje krycia, to lepsze, o wiele naturalniejsze krycie (bez efektu "photoshopa") zapewni np. podkład Maybelline Dream Satin Liquid (polecam saszetki po 1ml). Satynowe wykończenie, i odcienie naturalne, nie niszczy cery przy dłuższym stosowaniu.. Używam tego produktu od: niedwana Ilość zużytych opakowań: kilka ml Ivory i klika ml Natural
  • 13 kwietnia 2010 o 17:10
    Nie fajny
    Kupiłam na promocji za 40zł i całe szczęście bo mocno się zawiodłam. Po pierwsze - miałam kolor Ivory - jest ciemny i pomarańczowy,a po kilku godz dodatkowo się utlenia i wygląda się jak Indianin brr koszmar. Próbowałam nad nim zapanować pudrem bardzo jasnym, ale nie pomogło. Stale ktoś mi zwracał uwagę, że mam pomarańczowa twarz...Na dodatek opakowanie nie zachwyca - używam serum i krem pod oczy od clareny w takim samym opakowaniu próżniowym, ale tu pierwszy raz zdarzyło mi się, że wypychając powietrze przy podsuwaniu podkładu wyżej, pękło mi dno i podkład wyciekał do podstawy opakowania - kto wie jak działa opakowanie, ten zrozumie o co mi chodzi. Mam też wątpliwości co to "long lasting" tego podkładu, bo na brodzie ścierał mi się w ciągu 1-2 godz. Na plus - nawilża, kryje średnio. Za takie pieniądze absolutnie nie warto. Używam tego produktu od:kupiłam 1,5 roku temu Ilość zużytych opakowań:niepełne jedno
  • 12 grudnia 2009 o 21:08
    nie polecam do skóry mieszanej
    Przyjemna konsystencja, dobrze się trzyma i świetnie kryje dzięki dużej zawartości pigmentu. Nie polecam go dla skór tłustych i mieszanych, mogą one odczuwać dyskomfort. Są dostępne dwa odcienie : ivory i natural. Natural nadaje się wyłącznie do ciemnych karnacji! Cena podana w opisie zawyżona....w katalogu stała cena to 64zł :) Nie wiem czy kupię ponownie, bo zdecydowanie bardziej wolę wersję Satin z rozświetlającymi drobinkami :) Używam tego produktu od:3 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1