Maybelline New York Dream Matte Powder Puder matujący

karo83
    20 grudnia 2015 o 18:51
    Całkiem przyzwoity kosmetyk
    Dawno dawno temu zakupiłam go za granicą, potem trochę czekał na swoją kolej, aż wreszcie się doczekał i zdołałam go zużyć. Posiadałm odcień MEDIUM 0-1 :) + dobrze matuje twarz :) + długo się utrzymuje na makijażu :) + naturalny efekt :) + łatwo się aplikuje (ale pędzlem! Nie wyobrażam sobie stosowania tego "aplikatora" dołączonego do kosmetyku) :) + trwałe i odporne opakowanie. Przemierzyło ze mną pół świata ani się nie połamało, ani nie zdarł się ani jedne napis. :) + posiada lusterko (które jednak nie nadawałoby się do użytku gdyby korzystało się z dołączonego aplikatora - luterko byłoby całe zabrudzone puderem, gdyż znajduje się "pod" puszkiem na dnie opakowania) :) + bardzo wydajny. Nie wiem nawet ile z niego korzystałam. Rok? Może nawet dwa? :( - aplikator. Lepiej już było nie dodawać nic. To puder jak puder. Miły, cudów nie czyni. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 2 września 2014 o 19:42
    Nie dla mnie.
    Co tu dużo mówić - puder cudowny. Matuje, długo się utrzymuje, daje dość naturalny efekt, nie tworzy \'maski\', nie podkreśla suchych skórek, itp. Jest łatwo dostępny, w bardzo fajnym, wydajnym opakowaniu, ale cena jest dość spora. Za te właściwości mimo wszystko można by tyle wydać, ale niestety - to już nie dla mnie. Kupiłam najjaśniejszy odcień i oczywiście był za ciemny i idący zupełnie w inny kolor niż moja skóra. Miałam dwa opakowania, bo przy pierwszym jakoś nie było widać aż takiej różnicy między pudrem a moja cerą. A w tym drugim już owszem. A szkoda! Bo miałabym swojego ulubieńca. :) Używam tego produktu od: 1,5 roku. Ilość zużytych opakowań: 2.
  • 1 czerwca 2014 o 11:20
    Mój pudrowy KWC
    Fantastyczny! Kupiłam go na promocji za 10zł. Stwierdziłam: a co mi tam, przetestuję, to tylko dyszka. I się nie zawiodłam. Plusy: +matuje +nie tworzy efektu maski +twarz wygląda po nim naturalnie +dostępność bardzo jasnego odcienia +długo sie utrzymuje +nie zapycha +nie podkresla suchych skórek Minusy -gąbeczka jest słabej jakości, rozwaliła się po kilku użyciach - dostępność
  • 2 marca 2014 o 15:00
    Średni, ciemnieje na twarzy
    Na plus opakowanie z lusterkiem i pomysł wykonania, bo niewątpliwie dobrze się otwiera i jest łatwe w użyciu. Jednie puszek-gąbka rozleciała mi się. Sam puder jako produkt nie jest najlepszy. Spodziewałam się cudów, a tu się okazuje, że lepsze są pudry z Rossmana za 6 zł. Mam dość jasny kolor, a na twarzy po aplikacji tą gąbką jest pomarańczowy - łatwo przesadzić z ilością ( no chyba, ze uzywamy wlasnego pedzla). Matuje na krotko, ale jest to wystarczający czas, ze tak powiem(trwałość nie jest zła, jednak dla cer tłustych zupełnie nie wystarczajaca) Najwiekszym wedlug mnie minusem jest fakt, iz puder sprawia, ze mam pomaranczowa twarz. Nie polubilam go i czekam, az w koncu bede mogla go wyrzucic.
  • 25 listopada 2013 o 12:53
    Całkiem OK.
    Plusy: - Matuje przez ok. 4-5 h, ale jak na moją cerę to i tak nieźle. - Delikatny, prawie niewyczuwalny zapach. - Ładny efekt końcowy. - Puszek i lusterko w opakowaniu. +/- Cena - nie jest mega wysoka, ale mogłaby być niższa. Minus: - Opakowanie - większości się podoba, ale moim zdaniem wygląda tandetnie i ciężko mi się je otwiera. Bez ryzyka połamania paznokci się nie obędzie. Niby jest OK, ale mnie i tak bardziej odpowiada Rimmel Stay Matte i do niego właśnie wrócę po skończeniu Dream Matte Powder :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1