Essence Ultra Strong Nail Hardener (Utwardzacz do paznokci)

• 10 listopada 2015 o 16:13
    Szału nie ma
    Utwardzacz Esscence kupiłam, potrzebując preparatu, który skutecznie utwardziłby moje dość miękkie, a bez przerwy malowane paznokcie. Znając markę Essence i będąc przekonana o naprawdę dobrej jakości jej produktów (przy dość niskiej cenie) postanowiłam zakupić Ultra Strong Nail Hardener. I niestety się rozczarowałam... MINUSY: - DZIAŁANIE DŁUGOFALOWE: Przy stosowaniu utwardzacza bezpośrednio na płytkę, pod kolorową emalię szybko dorobiłam się pogorszenia stanu paznokci. Utwardzacz niestety przyczynił się do tego i sprawił, że paznokcie choć twardsze niż przed jego użyciem zaczęły się nieestetycznie rozdwajać i porobiły się na nich niewielkie pęcherzyki. - ZAPACH: O ile malując paznokcie liczę się z tym, że lakier nie będzie pachniał różami ani fiołkami, o tyle aromat wydzielany przez utwardzacz Essence naprawdę przyprawia o zawroty głowy (mi osobiście przypomina rozpuszczalnik) :/ - KONSYSTENCJA: Mam lakier od pół roku, a od jakichś dwóch miesięcy niemiłosiernie zgęstniał, tak że bardzo ciężko jest go wydobyć z opakowania. Gdy ta sztuka się uda, lakier podczas aplikacji strasznie się ciągnie, smuży i baaardzo długo schnie... PLUSY: + CENA: Dość przystępna. + SPRAWDZI SIĘ JAKO TOP COAT: Zniechęcona koszmarnym działaniem utwardzacza bezpośrednio na płytce, postanowiłam dać mu jeszcze jedną szansę, tym razem jako top coat. O dziwo tutaj odnalazł się nieźle, delikatnie przedłużył trwałość emalii i nie spowodował już takiej ruiny na moich paznokciach. + UTWARDZA: Preparat spełnia swoją podstawową funkcję, dzięki niemu rzeczywiście paznokcie są twardsze i bardziej odporne na uszkodzenia mechaniczne. W ogólnym rozrachunku mam co do niego bardzo mieszane oczucia. O ile utwardza płytkę, o tyle zaaplikowany bezpośrednio na nią wpływa na pogorszenie jej kondycji... Na szczęście odkryłam Sally Hansen Insta Dri, które jest preparatem bardziej uniwersalnym i lepiej współpracuje z moimi paznokciami. I choć utwardzacz Essence już mi się kończy, z pewnością do niego nie wrócę. Używam tego produktu od: około pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    Namae
    11 kwietnia 2015 o 22:26
    Zaszkodził moim paznokciom..
    Utwardza, nabłyszcza, robi wszystko, co powinien, ale po godzinie od aplikacji moje paznokcie zaczęły tak boleć, ze natychmiast to zmyłam. Dałam godzinę temu drugą szansę i to samo- przed chwilą myślałam, że mi odpadną. Okropny, dostałam po nim dzikiej reakcji alergicznej. Nigdy tak nie miałam. Używam tego produktu od: Kupiłam ok. pół miesiąca temu. Użyłam 2 razy. Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego.
  • 2 stycznia 2015 o 22:55
    uwielbiam!
    używam tego produktu z przerwami już 3 lata. na zmianę z sally hansen (słaby), wracam do niego regularnie. moje słabe i beznadziejne paznokcie są naprawdę utwardzone i mocne. lakier utrzymuje się na nim wyjątkowo długo nawet przy pracy fizycznej (jestem sprzedawcą). Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 6,7?
  • 13 sierpnia 2014 o 12:39
    skuteczny
    Ostatnimi czasy moje paznokcie stały się bardzo łamliwe, kruche i niemiłosiernie się rozdwajały. Poszukiwałam czegoś,co je wzmocni i sprawi,że staną się twardsze.Zdecydowałam się na ten produkt ze względu na wiele pochlebnych recenzji.I muszę przyznać,że efekt jest świetny i co najważniejsze widoczny już po niedługim czasie. Plusy; +faktycznie utwardza paznokcie,po użyciu preparatu nie łamią się i nie rozdwajają, +wygodna aplikacja +niska cena +stosowany jako baza przedłuża trwałość lakieru Minusy: -zapach -drażni oczy podczas aplikacji Używam tego produktu od: około 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 25 maja 2014 o 14:25
    To jeszcze nie to
    W moim przypadku odżywka bardzo dobrze spełniła swoje zadanie jeśli chodzi o utwardzenie i wzmocnienie paznokci, jednak po pewnym czasie zaobserwowałam efekty uboczne: paznokcie brzydko zżółkły i pojawiły się na nich białe pęknięcia. Dodatkowo jeśli tak jak ja nie zabezpiecza się skórek wbrew zaleceniom producenta, trzeba liczyć się ze znacznym pogorszeniem ich stanu. Podsumowując: PLUSY: + utwardza i wzmacnia paznokcie MINUSY: - zżółknięte paznokcie - brzydkie białe pęknięcia na płytce - niezbyt przyjemny, gryzący zapach Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno