Inebrya Ice Cream, Color Shampoo Creme Caramel Szampon do włosów

Inebrya Ice Cream Color, szampon do włosów koloryzowanych z ekstraktem z miodu, 300ml

• 11 listopada 2012 o 15:01
    Szampon godny polecenia, głównie z uwagi na "pyszny" zapach
    Szampon Inebrya polecam głównie ze względu na zapach. Zapach słodki, ale nie przesłodzony, uzależniający, relaksujący. Nie jest sztuczny, mimo, że intensywny, nie jest ciężki. Trudno go opisać, trzeba spróbować, by wyrobić sobie o nim opinię. Nie jestem zwolenniczką "słodkich" zapachów, ten pokochałam. Sam szampon jest dobry. Dedykowany włosom farbowanym, i głównie dlatego go kupiłam (na Allegro, w sklepach stacjonarnych, fryzjerskich nie szukałam), czytając recenzje zachwyconych zapachem Wizażanek. Nie żałuję. Szampon ma dosyć gęstą, zwartą, kremową konsystencję. Dobrze się pieni i dobrze oczyszcza. Nie jest ciężki, nie obciąża włosów, dobrze się spłukuje. Szampon chroni świeżo pofarbowane włosy. Wygładza je, sprawia, że są przyjemne w dotyku i dobrze się układają. Włosy po umyciu są miękkie, ale dosyć sztywne. Zauważyłam też, że po kilku tygodniach stosowania szamponu brak im blasku. Włosy po umyciu dobrze się rozczesują i dosyć szybko schną. Dodam jeszcze, że szampon jest wydajny. Butelka jest wygodna i funkcjonalna. Zamknięcie nie zatyka, nie psuje się, otwiera się bez problemu. Chciałabym jeszcze zwrócić uwagę na plastik, z jakiego butelka została wykonana. Sprawia, że butelka nie wyślizguje się z rąk. Lubię detale i zwracam uwagę na opakowania kosmetyków, a to zasługuje na dodatkową pochwałę. Szampon jest pierwszym kosmetykiem firmy Inebrya, z jakim się zetknęłam. Na pewno kupię w przyszłości jeszcze inne, pokuszona rozmaitymi zapachami. Używam tego produktu od: 6 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 butelka 300 ml
  • 9 czerwca 2012 o 7:22
    Krówka!!! Mniam :)
    Po przeczytaniu recenzji Scandalistki nie mogłam przejść obok tego szamponu obojętnie. Zamówiłam na Allegro wraz z innym szamponem oraz maskami z tej firmy. Testowanie zaczęłam od Creme Caramel. Zapach jest fenomenalny :) Ciągnące się toffee z dodatkami, mmm...Od razu poprawia się humor. Kocham tę firmę za jej cudowne zapachy, którymi mogę się zachwycać. Szampon sam w sobie dobrze myje włosy, nie wysusza ich. Cena na Allegro zachęca do kupna. Bardzo polecam testowanie, bo to duża przyjemność dla zmysłów. Jest to obecnie mój ulubiony szampon. Przy okazji dodam, że włoskie firmy kosmetyczne przykładają dużą wagę do zapachu, ma być realistyczny, pociągający. Tak było z Alfaparfem, tak jest też z Inebrya. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1 l
  • 16 marca 2012 o 22:19
    Oops! Przepadłam...
    Uwidziało mi się, żeby rozjaśnić i skrócić włosy. Do odważnych świat należy. Był ciemny brąz, miał być blond, a po rozjaśnieniu wyszły rude, w efekcie się zakochałam i zapomniałam o blondzie. Rudość swą podbiłam szamponetką i jestem zachwycona. Włosy skróciłam znacznie- sięgały za zapięcie stanika, teraz tylko parę cm za ramiona. Są suche i lekko zniszczone, i wcale im się nie dziwię... Ten szampon kupiła mi przyjaciółka, która z tytułu uczenia się fryzjerstwa ma całkiem sensowną zniżkę w hurtowni fryzjerskiej. Sama, choć lubię kosmetyki profesjonalne, raczej nie sięgnęłabym po produkt kompletnie nieznanej mi marki. Szampon kosztował 30zł za litr- lubię to! Pachnie przecudownie krówką, tak realnie, że za każdym razem, kiedy go używam dostaję ślinotoku. Zapach ten nawet po (obowiązkowym) nałożeniu odżywki bądź maski towarzyszy mi aż do dnia następnego. Świetnie oczyszcza włosy, ale jednocześnie ich nie wysusza, ani też nie obciąża specjalnie, za to ładnie zmiękcza. Nie plącze ich wcale, a raczej temu zapobiega i lekko je wygładza. Nie wiem czy wpływa na trwałość koloru, bo ten uzyskany po samym rozjaśnianiu raczej się nie wypłucze, natomiast jeśli chodzi o szamponetki, to myślę, że szampon niewiele tu może zdziałać. Nie wiem również czy sprawdzi się przy zdrowych włosach- ja jeszcze miesiąc temu miałam je w bardzo dobrym stanie, jedynie końcówki wymagały rutynowego podcięcia, natomiast teraz, kiedy moje włosy są po przejściach- spisuje się bardzo dobrze. Dla włosów podobnych do moich- polecam. Smacznego. :D Używam tego produktu od: ok. 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 (1l)
  • 25 maja 2011 o 9:46
    dobry poczatek
    Tak jak napisalam- dobry poczatek, bo sam szampon niewiele zdziala. Jako wstep do pielegnacji moze sie spisac dobrze. Nie przesusza, oczyszcza, nie placze wlosow. I oczywiscie powala na kolana swoim zapachem. Używam tego produktu od: 2 msc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 7 września 2009 o 22:12
    żadnych przeciw, ale bez rewel
    Zacznę od tego że mam włosy w kolorze naturalnego blondu, lekko przesuszone, untownicze. Szampon oczarowuje przepięknym zapachem, opakowanie całkiem wygodne, konsystencja i kolor bez zarzutów. Sprawia, że włosy są miękkie i miłe w dotyku, znacznie ułatwia rozczesywanie. Stosuje go razem z bananową maseczką i mam wrażenie, że efekt wzmocnienia zawdzięczam raczej jej niz temu szamponowi. Używam tego produktu od:4 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1