Essence Nail-white Pencil (Wybielająca kredka do paznokci)

• 15 stycznia 2021 o 20:28
    Badziewna. Nigdy taki produkt mi się nie sprawdził.
    Na początku może wymienię jej zalety. Kredka jest tania i łatwo dostępna. Na pewno jest bardzo wydajna. Mam ją już od x lat, wydaje mi się, że od zawsze. Jest nie do zużycia i jej konsystencja nic się nie zmienia. Jaka była tusz po zakupienia nadal taka jest. Jednak formuła jest jej beznadziejna i wcale takie produkty u mnie się nie sprawdzają. Po pierwsze jest mega nie komfortowa i działa do pierwszego umycia dłoni. Trzeba ją moczyć w wodzie, bo na sucho pomalowanie ją jest praktycznie nie możliwe, bo nie pozostawia nic koloru, a do tego jest bardzo twarda i kruszy się. Podczas malowaniu paznokci brudzi palce jak kredki pastelowe. Nie jest to praktycznie rozwiązanie i jestem na nie.
    Isia13
    19 października 2017 o 23:14
    Dziw nad dziwy bo nie wiem jak to ma działać
    Miałam wcześniej kredkę pod paznokcie z innej firmy i całkiem ją lubiłam, dlatego kupiłam tą. Tymczasem mam wrażenie że lepszy efekt otrzymamy za pomocą użycia zwykłek kredki niż tego więc tak naprawdę nie wiem do czego ona służy albo jak należy jej używać żeby dzialała.
    Zalety:
    • Chyba nic
    Wady:
    • nie działa
    Drogeria Natura
    lolka80
    26 października 2014 o 14:19
    Fatalna, zbędny zakup
    Przyda się jedynie kowadełko i za to pół gwiazdki. Kredka jest twarda, niewidoczna pod paznokciem, właściwie do nieczego niepotrzebna, bo nie da się nią wykonać czynności, do której jest przeznaczona. Lubię firmę Essence, ale w tym przypadku totalnie się zawiodłam. Używam tego produktu od: 1 tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 3 kwietnia 2013 o 12:26
    Naturalny efekt w mgnieniu oka.
    Nie mam tej kredce nic do zarzucenia. Jasne, że Essence potrafi wpuścić w maliny (ciągle mi się to zdarza), ale też pozytywnie zaskoczyć. Dla mnie ten produkt jest porównywalny do kredki Oriflame. Osobiście nudzi mnie ta cała zabawa z paseczkami, białym lakierem, cały stół zastawiony, godzina pracy a potem serce boli jak coś odpryśnie. Zdecydowanie na co dzień wolę szybkie rozwiązania. Ma być szybko, czysto, schludnie i bez udziwnień, na które i tak nie mam czasu. Kredka Essence jest twarda, nie marze się, jest wydajna (ale i tak kupiłam zapas, bo Essence ma tendencje do dyskontynuacji produktów bez ostrzeżenia), łatwo ją zatemperować, mogę ją ze sobą zabrać wszędzie. Trwałość do drugiego, góra trzeciego mycia rąk. Należy też być szczęśliwym posiadaczem naturalnie białych i długich pazurków, ale to już truizm. Najlepiej użyć tuż po umyciu rąk na mokro, wtedy efekt jest bardziej widoczny. Jeśli ubrudzą się opuszki, przecieramy zwilżonym patyczkiem higienicznym, albo chusteczką higieniczną i czekamy aż produkt zaschnie pod paznokciami. Jest to kwestia kilka sekund. I już! Gotowe! Zwolennikom szybkiego i naturalnego frencza gorąco polecam.
  • 11 marca 2013 o 17:39
    Świetna na mokro (;
    U mnie kredka spisuje się dobrze tylko na mokro. Kiedy stosuję ją na sucho, nie widać prawie żadnej różnicy. Dobrze wytrzymuje mycie rąk, bardzo łatwo się ją temperuje. Jej największym plusem jest niewątpliwie niska cena (kupiłam ją za 7zł). Kiedy skończy mi się obecna kredka, na pewno kupię kolejną, jestem z niej zadowolona (: