Miss Rose Professional Makeup Kit Paleta cieni i różów `mat + perła`

• 9 maja 2012 o 12:41
    Koleżanka z humorami.
    "Toż to moja starowinka!", zdziwiła się Ropucha i szybko wstukała recenzję. Paletka na Allegro z przesyłką wyszła mnie śmiesznie tanio, bo coś około 20-25 złotych. Od razu rzuciłam się na błękity: szczególnie pięknie wygląda granat w lewym dolnym rogu i intensywny kobalt (4 rząd od lewej, drugi od dołu); szarości dosłownie starłam do zera, nic z nich nie zostało. Brązy i beże okazały się być przyzwoite. Co natomiast wywołało okrzyk zgrozy? Róże i bronzer(y). Najstaranniej nakładane wyglądały jak krzykliwa plama koloru, tworząc w połączeniu z bladą cerą wulgarny efekt wypacykowanej suchotnicy. Odrzuciłam ze wstrętem, skupiając się na cieniach. Tak ich sobie powolutku używałam, termin przydatności powoli się zbliża... Aż w końcu zaczęłam eksperymentować z kolorowymi kreskami. Wtedy dopiero przydały się te róże. Szczególnie chwalę sobie znienawidzony przeze mnie róż nr 2: teraz służy mi do rysowania kresek w kolorze fuksji i na los swój się nie skarży. Zdziwiłam się, gdy odkryłam, ze z biegiem czasu kolory wyraźnie nabierają na intensywności. Ewidentnie paletka starzeje się jeśli nie z wdziękiem, to na pewno z wielkim hukiem. ;) Plusy: - cena - trwałość - zadziwiająco uniwersalna - gama kolorystycza - niektóre z cieni mogłyby być samodzielnymi kandydatami do KWC! Minusy: - ...za to inne wyglądają jak odpryśnięty tynk - bardzo łatwo upodobnić się do klauna
  • 28 marca 2012 o 22:14
    częściowo tak, częściowo nie
    Paletę dostałam kiedyś od przyjaciółki. Okazała się być całkiem całkiem ;) Pigmentacja - różna, zależna od odcienia. Jasne są mało napigmentowane i prawie niewidoczne, ciemniejsze dosyć mocno wyraziste - zwłaszcza fiolety, niebieskości i zielenie. Brązy bez szału niestety. Najgorsze są te z drobinkami, bo pigmentu brak, a jedynie drobinki. Z bazą Art Deco trzymają się bez zarzutu. Robiłam nimi sobie wiele makijaży, więc można. Ja jednak znalazłam lepsze i te oddałam mamie. P.S. Róże - kolory do kitu. Brak jasnego chłodniejszego różu, może jasnego neutralnego odcienia - mamy jedynie perłową brzoskwinkę i ciemne kolory. Plus biel. Używam tego produktu od: dawno... Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 9 lutego 2012 o 21:24
    Nie polecam.
    To była moja pierwsza pełnowymiarowa paleta cieni. Róże z tych trzech dzienych kolorów przydały mi się raz, przy malowaniu się w stylu klauna. Beż, brąz i rozświetlacz jeszcze czasami używam. Cienie... nic dodać nic ująć DO KITU. -Wiele cieni jest innych na skórze niż w opakowaniu (kolor całkiem inny) -kruszą się (nie wiadomo czemu. I pomieszały się przez to kolory) -osypują się (czarna podkowa to standard) -kolory (najbardziej niebieskie) się powtarzają - brak pigmentu w najjaśniejszych cieniach (najjaśniejszy żółty próbowałam na miliard sposobów nałożyć i nic) -brakuje pewnych odcieni( nie ma nic pomiędzy czerwoną pomarańczą, a brązem rudawym, zieloności są wszystkie lekko zgniłe- w kolorze oczywiście) Kiedyś mi się podobała ze względu na ilość kolorów. Dziś raczej jej nie polecę. Cena i duże lustro to jej jedyne zalety. Używam tego produktu od: 4-6lat? Ale ilość użyć zmieści się w 20razach :) Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 15 stycznia 2012 o 19:50
    Nie sa idealne, ale tanie i przydatne
    Bardzo dużo minusów tj: - osypywanie - utlenianie - niektore kolory sa mało widoczne - bez bazy się rolują na tłustych powiekach ...ale również plusy: -cena -świetne róże, a szczególnie brzoskiwiniowy i biały, który działa cuda na powiekach, policzkach i wokół oczu - brązerem fajnie się konturuje, jednak trzeba uważać żeby nie przesadzić, bo ma odcień lekko pomarańczowy na twarzy. - kolory: żółte, beże,łososie z drobinkami są rewelacyjne -kolory: ciemne- granaty, szarości (osypują się, ale długo zostają na oczach) Jak za tą cenę, to są super! Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie niecałe
    Meh1
    22 sierpnia 2011 o 21:13
    Średniak
    Przeciętna paleta Dostałam ją w prezencie i początkowo byłam bardzo zadowolona, bo kolory, które mi najbardziej odpowiadały były dobrej jakości. Używam głównie cieni, róże mają dla mnie zbyt intensywne kolory. Cienie są bardzo nierówne. Niektóre kolory są bardzo dobrze napigmentowane, ładne się rozprowadzają, natomiast inne są zupełnie do niczego - blade, rozwarstwiają się. Jeśli chodzi o trwałość to też średnio, na dobrej bazie długo się utrzymują, bez niej szybko sie rolują w załamaniu powieki. Jednak wybór kolorów, również tych nietypowych jest duży, a stosunek jakości do ceny dość dobry. Sama paleta jest dość wydajna, na pewno nie uda mi się zużyć wszystkich kolorów. Mimo to nie kupię następnej. Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: jedno