Shiseido The Makeup, Advanced Volume Mascara (Tusz pogrubiający)

eLAeM
    11 sierpnia 2013 o 15:35
    szczoteczka to cudo
    Ta mascara zasługuje na uwagę tylko z jednego względu. Ma prześwietną szczoteczkę, której nigdy nie wyrzucę. Jest ona bowiem bardzo dobrej jakości. Włoski są bardzo elastyczne, miękkie, delikatne. Jest tak skonstruowana by dokładnie rozdzielać rzęsy. Zaznaczyłam, że nie kupię jej ponownie bo sam tusz nie jest godny uwagi. Przeciętny. Ja miałam kolor brązowy. Mascarę zakupiłam na lotnisku za 25 euro. Bardzo dużo pieniędzy. Nie jest tyle warta na pewno. Ale tak jak wspomniałam, szczoteczkę zachowam, bo to najlepsza szczoteczka jakiej dotychczas używałam. Pozwala osiągnąć naturalny efekt delikatnie pogrubiając rzęsy. Używam tego produktu od: 2007 roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    aptekus
    6 października 2008 o 9:40
    mieszane uczucia
    Kupiłam go na truskawce, wiec majątku nie kosztował. Mam kolor fioletowy, (taki śliwkowy), który jest świetny. Właśnie takiego koloru szukałam. Opakowanie jest bardzo efektowne, a szczoteczka( w przekroju trójkątna) bardzo fajnie sie sprawuje. Tusz nie daje maksymalnego efektu pogrubienia, ale może to dlatego że mój jest masakrycznie gęsty. Chaciałabym go ocenić lepiej, ale niestety. Myslę, że nie jest to tusz pierwszej świeżosci wiec pewnie to dlatego. Pomimo moich podejrzeń co do jego świeżości nie osypuje sie i trzyma się rzęs cały dzień. Dlatego dam mu szansę i nie będę go skreślać całkowicie. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: pierwsze
    Kamlisa
    27 czerwca 2008 o 14:04
    niestety...
    Po tuszu tej firmy i za taką cenę - oczekuję, ze będzie dobry, jesli nie bardzo dobry. A dla mnie to bardzo przeciętna mascara :(... Opakowanie może być, choc surrealist podoba mi sie bardziej ;) Kolor ciekawy - mam Violet, czyli dośc ciemny fiolet. Szczoteczka długa, dośc wygodna. Tyle plusów. Tusz pogrubiający powinien pogrubiac - a shiseido mi tego nie zapewnia! Otrzymujemy rzęsy przyciemnione, lekko wydłuzone, lekko podkreslone - ot, taki bardzo dyskretny makijaz do pracy, na przykład. Po dłuzszych wysiłkach i kilkakrotnym nakłądaniu ( na baze clinique!) - mamy nadal makijaz dyskretny + leciutkie pogrubienie. W trakcie trzeba troche powalczyc z tendencja do sklejania sie - nie wielka, ale jednak...Po tym czasie i włozonej energii - surrealist czy wonder oriflame produkuja firanke rzęs i efekt teatralny! Po paru godzinach - lekkie osypywanie sie. Dodatkowo zmywa się dośc opornie ( płynem clinique), co mnie irytuje, bo inne mascary schodza błyskawicznie. Podsumowując - moze komuś podpasuje, ale dla mnie to tusz dośc kiepski ( jak na firme, cenę i advanced volume w nazwie ;)) Używam tego produktu od:tygodnia Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
    mulier
    27 grudnia 2007 o 9:21
    super
    To naprawdę fantastyczny tusz! Nie spodziewałam sie po nim nie wiadomo czego, ot tak, kupiłam go z ciekawości. A tu okazał się strzałem w 10 ! Fantastycznie rozdziela rzęsy, naprawdę solidnie je pogrubia, do tego pieknie wydłuża! Jest nawet kapkę lepszy od mojego ukochanego fatale lancome, a lepszy dlatego, że łatwiej się go aplikuje. Nie osypuje się, co dla mnie soczewkowca jest niezmiernie istotne, ma piekną czerń, naprawdę, świetny tusz!!! Używam tego produktu od:tygodnia Ilość zużytych opakowań:pierwsze
  • 30 sierpnia 2007 o 15:22
    OK
    Pamiętam, że to był jeden z nielicznych znanych mi tuszy, którego dało się nabrać na szczoteczkę akurat w sam raz, przez co absolutnie nie sklejał. Rzęsy były ładnie pogrubione i idealnie rozdzielone, zero sklejania, zero "owadzich nóżek". Nie mialam większych problemów ze zmywaniem, bo i tak najczęściej używam płynu dwufazowego. Szkoda tylko, że jest go tak mało w opakowaniu - przy codziennym malowaniu dość szybko się kończy, co przy tej cenie jest pewnym problemem. Ale mimo wszystko warto :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1