Douglas Collection Pędzel do podkładu

• 29 lipca 2012 o 12:25
    Pędzelem owszem jest ale nie do podkładu!
    Pędzel z Douglasa przeznaczony do nakładania podkładu jest po prostu fatalny! Ma strasznie sztywne i bardzo długie włosie, które pod naciskiem po prostu się ugina. Nakładając nim podkład kremowy o dość rzadkiej konsystencji na twarzy widać każde jedne pociągnięcie pędzla natomiast podkładu gęstego nie rozporowadzimy nim w ogóle no chyba, że zużyjemy go 2 razy więcej niż normalnie co w efekcie pozostawi efekt maski. Znalazłam dla niego inne zastosowanie a mianowicie nakładam nim weszlkiego rodzaju maseczki i w tym się sprawdza idealnie! Podsumowując: - Szorstki - Zbyt długie włosie - Bardzo rzadki jak na pędzel do podkładu - Pozostawia ślady - Gęstego podkladu nie da rady rozprowadzić - Jak na taką cenę jest kiepski Jedyny + Nadaje się do nakładania maseczek Używam tego produktu od: Styczeń 2012 Ilość zużytych opakowań: Używam jednej szcztuki, więcej nie kupie
    saloua
    7 czerwca 2012 o 23:25
    Średniak
    Na pewno nie dołączę do fanek tego pędzla do podkładu. Miałam w swoim życiu już wiele pędzli, jednak ten zaklasyfikowałabym do kategorii "średni". Mam bardzo wrażliwą cerę, oczekuję więc, że narzędzie do aplikacji nie będzie drażnić skóry. Ten pędzel ma niestety dośc twarde, sztywne włosie, przez co kłuje i drapie, szczególnie w okolicach oczu - dla mnie jest to wada nie do wybaczenia. Inna sprawa, że przy jego użyciu bardzo trudno uzyskać cienką warstwę podkładu - za każdym razem muszę się sporo namachać, żeby nie nałożyć 3 razy za dużo. Do tego mam wrażenie, że pędzek pochłania podkład. Po każdej aplikacji włosie jest pozlepiane, ubrudzone aż do nasady, a przy myciu wraz z mydłem wypływa ogromna ilość kosmetyku. Natomiast niewątpliwym plusem jest jakość wykonania. Rączka należy do bardzo wygodnych, świetnie trzyma się w dłoni, nic się nie rozkleja. Przy myciu nigdy nie wypadł żaden włosek, a przez długi czas był myty prawie codziennie. Podsumowując - niestety, nie polecam, szczególnie cerom wrażliwym. Za tę cenę można zakupić lepsze narzędzia do aplikacji, polecam przyjrzeć się markom Hakuro i Maestro. Używam tego produktu od: roku - początkowo codziennie, teraz bardzo okazjonalnie Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 stycznia 2012 o 0:59
    Miał być lepszy...
    Zapłaciłam za niego 30zł, czyli cena fajna jak na dobry (przynajmniej taki miał być) pędzel. Od razu widać że jest on precyzyjnie i porządnie wykonany, estetycznie wykończony. Naprawdę jest porządny- włosie nie wypada również przy myciu. Jednak w użyciu nie jest już tak porządny. Wydaje mi się że włosie tego pędzla jest za mało zbite i minimalnie za długie (dosłownie 3mm), przez co przy nakładaniu podkładu rozchodzi się ono i pojedyncze włoski zostawiają bardzo nieestetyczne smugi, widoczne, co wymaga poprawki innym pędzlem bądź opuszkami palców. Po poprawce jest ładny efekt ale codziennie rano szkoda czasu na używanie tego pędzla, mam lepszy i do niego chyba wrócę, tego nie polecam. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: pierwszy w użyciu
  • 7 września 2011 o 19:28
    Godziwy
    Pędzel jest wykonany bardzo dokładnie. Kształt rękojeści jest ergonomiczny. Podczas codziennego mycia nie ubył z niego nawet jeden włos. Jest kłujący dla delikatnych partii twarzy. Pozostawia delikatne smugi (używam dość lekkich, płynnych podkładów). Od czasu zakupu nic się w nim nie zmieniło; nie ma znamion użytkowania. Chętnie wypróbuję inny płaskiego pędzel, który będzie delikatniejszy. Używam tego produktu od: 2,5 miesiąca. Ilość zużytych opakowań: jedna sztuka.
  • 6 sierpnia 2011 o 22:01
    Super pędzelek:)
    Podkład pędzlem zaczęłam nakładać niedawno...jak używałam paluszków,to sie bardzo szybko zaczynałam świecić,a po pędzlu podkład jest bardziej trwały.. Na początku używałam do tego pędzelka z Essence (do rózu,syntetyczny),ale stwierdziłam że kupię sobie typowy płaski pędzel do podkładu:)i nie żałuje Jeśli zwilżę go przed użyciem wodą(nie lubię robic tego suchym pędzlem, bo włosie się rzeczywiście skleja),to podkładu wystarczy dosłownie parę kropli.Nie ma smug, nie widać maski,świetnie i sprawnie idzie nakładanie,a efekt końcowy przerósl moje najśmielsze oczekiwania:D Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: 1 pędzel,mam nadzieję,że szybko się nie zniszczy