Bourjois Zeste de Soie (Podkład w kompakcie; każda cera)

Korah
    29 października 2008 o 13:22
    Wysusza
    Puder nadaje cerze zdrowy, swieży wyglad i mat, jest dosc trwaly, pachnie klasycznie luksusowo. Nie zapycha porow. Efekt jest bardzo naturalny, buzka wygladzona, puder leciutko tylko kryje. Niestety, dla mnie za drogi i do tego wysuszyl mi cere, po czasie podkreslal skorki, których wcześniej nie mialam i inne niedoskonalosci. Pewnie do cery normalnej i tlustej, ale nie problematycznej sprawdzilby sie duzo lepiej. Wklad bardzo szybko sie zuzywa. Opakowanie funkcjonalne z duzym lusterkiem, tylko troche tandetne, slaby plastik. Wklady mozna dokupic oddzielnie, jest wtedy troche taniej. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań:1
  • 25 maja 2007 o 16:28
    Świetny, świetniutki
    Działanie: - ładnie matowi cerę, - wystarczająco dobrze kryje niedoskonałości cery, w tym np. rozszerzone pory, - ładnie prezentuje się w dziennym jak i sztucznym świetle, - cera wygląda na gładką, naturalną i zdrową - bardzo łatwo się aplikuje nawet gąbeczką, która notabene jest bardzo wytrzymała na "pranie". Zapach: bardzo miły i delikatny dla nosa. Opakowanie: - estetyczne, mogłoby być bardziej kobiece, - plusem natomiast jest późniejsza możliwość dokupienia samego wkładu, który jest tańszy. Używam tego produktu od: a, miałam przerwę i teraz używam Bourjois poudre compacte (ten nowy w czarnym pudełku z florystycznym, fioletowo-różowym wzorem) Ilość zużytych opakowań: 3
  • 20 kwietnia 2007 o 15:55
    taki sobie
    opakowanie gigantycznie - nie ma szansy żeby zmieścić go do jakiejś wieczorowej torebki. bardzo mocno zmienia kolor, gdy się utlenia. pod wieczór wyglądałam jak miss samoopalacza - nie dość, że kosmetyk się pościerał, to bardzo ściemniał i pod koniec dnia wyglądał po prostu nieładnie. nie zrezygnowałam z niego od razu, bo kupiłam jakoś w sezonie letnim i na opalonej buzi efekt nie był tragiczny. jak tylko opalenizna zbladła puder zlądował w koszu. strasznie suchy ;/ zupełnie nie dla mnie Używałam tego produktu: przez 4 mies. Ilość zużytych opakowań: 1
    allmode
    20 kwietnia 2007 o 10:56
    przesuszył i podrażnił
    Kupiłam ten kosmetyk, ponieważ byłam znudzona Max Factorem Creme Puff. Jednak bardzo szybko pożałowałam. Duża puderniczka - ale niezbyt wytrzymała i raczej tandetna. Plusem jest duże lusterko. Sam kosmetyk poza ślicznym zapachem niczym się nie wyróżnia. Obojętnie, czym go nakładałam - pędzlem, gąbeczką, na mokro - wysuszał mi strasznie skórę. Nawet nakładany na dobrze nawilżoną, nakremowaną buzię ściąga skórę. Poza tym podrażnia. Puder również ciemnieje na twarzy - mimo, że miałam dobrze dobrany odcień. Nie polecam, za tę cenę można kupić coś znacznie lepszego. Używam tego produktu od: kilka razy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    artinka
    16 czerwca 2005 o 23:03
    polecam
    Ten puder to doslownie dotyk jedwabiu... jest naprawde rewelacyjny... buzia po jego nalozeniu jest aksamitnie gladziutka, nie swieci sie, nie blyszczy... ma bardzo zdrowy wyglad. Nakladam go pedzlem, gdyz z gabeczka sobie nie radze zbyt dobrze ;) Puder ma sliczny, kwatowy zapach i jest baaardzo wydajny :)