Tom Tailor Speedlife Woman EDT

Tom Tailor SpeedLife for Woman Woda Toaletowa 20ml spray

• 18 września 2016 o 16:05
    Lekkoduch z charkterem
    Tak szczerze to nie spodziewałam się zbyt dużo po tym zapachu, a mile mnie zaskoczył. Niby lekki kwiatowy, ale ma w sobie taką zdecydowaną nutkę, która nadaje mu wyrazistości. Nie potrafię określić co przewodzi w tej kompozycji kwiatów i owoców, ale bardzo mi się to podoba. Zapach nie jest płaski i jednowymiarowy. Ładnie się rozwija, jest lekki, ale nieulotny. Nie do końca można powiedzieć o nim, że jest słodki. To by było zbyt proste i ujmujące jego nutom. Ale otulający już tak. Bo z mocnych akordów na początku faktycznie wyłania się przyjemna, ciepła, woalka. Z brzoskwinią, odrobiną wanilii i jeszcze czymś nieokreślonym w tle. Powiedziałabym, że to coś zielonego, ale w opisie zapachu nie do końca widzę uzasadnienie tej teorii. Choć może to to zielone jabłko...W każdym razie coś fajnego. Chętnie używam tego zapachu latem, ale raczej w chłodniejsze dni. Ale głównie eksploatuję go w inne pory roku, kiedy chcę oswoić bukietem kwiatów i koszem owoców chłód za oknem. Generalnie perfumy są lekkie, ale otulające. Fajne po prostu. Co do trwałości, to jest przyzwoita. Zapach trzyma się cały dzień. Na ubraniach zdecydowanie dłużej. Generalnie są to przyjemne perfumy na co dzień, za fajne, bo nieduże, pieniądze.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 13 sierpnia 2015 o 13:41
    Piękny zapach na lato
    Pierwsze opakowanie perfum dostałam w 2010 roku od chłopaka, który przywiózł mi je z Niemiec. Tydzień temu po 5 latach rozłąki wyczaiłam je za 28zł i nie wahałam się ani chwili, żeby je zamówić :) nadal mnie zachwycają i nie zawiodłam się otwierając paczkę Od początku je pokochałam. Nie wyczuwam żadnego arbuza - a zapachu jego nie lubię, więc raczej nie kochałabym tego produktu. Cena jest bardzo niska w porównaniu z jakością i trwałością. Od pierwszego psiknięcia czuje delikane, kobiece i pięknie rozwijające się nuty. Z czasem, jak zapach wietrzeje jest tylko lepiej i przez cały dzień otula moją skórę pięknym ale nie duszącym zapachem. Opakowanie skromne, niezbyt eleganckie ale też nie brzydkie. Plusy: +delikatny, kobiecy pięknie rozwijający się zapach + trwałość + cena Minusy: - jedyny minus to dostępność ;) Używam tego produktu od: 2010 Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
    Lewese4
    5 stycznia 2015 o 0:15
    NAJLEPSZE
    Zapach jest piękny i raczej nie kojarzy mi się ze sportem, lecz bardziej z taką kobiecą delikatnością. Nie jest pospolity, wspaniale się rozwija. Co ciekawe mój węch bardziej go odbiera jako ciepły zapach niż świeży więc pasuje mi na każdą porę roku i każdą porę dnia (przez co stał się moim ideałem :)), bo typowe świeżaki toleruję tylko w lecie. Jest bardzo przyjemny dla nosa, nuty zapachowe nie drażnią i nie są nachalne, mimo, że trwałość jest zadowalająca :). Rozwijając się zapach staje się coraz lepszy - z początku czuć owoce, a później coraz bardziej czuć ciepłą woń wanilii z kwiatami którą czuć do samego końca. Flakonik taki sobie, ale cudowny zapach zawartości to wynagradza. Szkoda, że dostępność jest kiepska i w moim środowisku bardzo trudno o niego :( Polecam kobietom w każdym wieku :) Używam tego produktu od: paru lat Ilość zużytych opakowań: tylko 3 przez małą dostępność
    • Flakon
    kasicka
    12 czerwca 2013 o 15:17
    Idealny na lato, nie tylko dla nastolatki
    Idealny zapach na lato...nienachalny, lekki, kwiatowy. Nie trąci banałem jak Adidas czy Puma i nie jest typowym zapachem dla nastolatki. Moja przyjaciółka porównała go do perfum Caroliny Herrery 212. Nie nadaje się na pewno na wieczorne wyjście, do eleganckiego stroju ale za to jak najbardziej na ciepły dzień, wrzucenie do torby na wycieczkę, na wyjście z koleżanką na ciacho. Kupiłam go w TkMaxx za 22zł więc cena bardzo przystępna. Używam tego produktu od: 1 tygodnia Ilość zużytych opakowań: 150 ml
  • 26 marca 2013 o 21:31
    Nie za bardzo
    Zamówiłam go na ślepo na Allegro i już wiem, że więcej go nie kupię. Zapach kompletnie mi nie odpowiadał. Wodę oddałam koleżance, bo nie mogłam znieść zapachu wręcz chamskich kwiatów. Zdecydowanie nie polecam! Cena taka sobie, a zapach żaden szał. I jak na złość- dość dobrze się utrzymuje na skórze!! Używam tego produktu od: raz miałam Ilość zużytych opakowań: niecałe pół opakowania