Clarins Gel Fondant Fraicheur Desalterant [HydraQuench Cooling Cream - Gel] Krem żel nawilżający

ruthy
    7 stycznia 2017 o 18:46
    Gasi pragnienie skóry.
    Kupiłam ten krem po wcześniejszym wzięciu próbki, która na tyle przypadła mi do gustu, że postanowiłam sięgnąć po pełnowymiarowe opakowanie. Jeszcze nigdy marka Clarins mnie nie zawiodła. Jedne produkty podobają mi się mniej, inne bardziej, ale zawsze trzymają poziom. Z tym kremem jest nie inaczej. Produkt jest zamknięty w ślicznym, dość ciężkim słoiku. Bardzo lubię opakowania Clarins. Niestety, krem nie zawiera szpatułki, ale i tak jest ona dla mnie typowym "must have" przy kremach pod oczy. Kremy do twarzy wolę nakładać czystymi palcami. Krem, podobnie jak cała seria, ma cudowny zapach. Delikatny, świeży, relaksujący. Miałam kiedyś nawilżającą maseczkę HydraQuench i tam również mnie zachwycał. Konsystencja jest lekka, jest to typowy kremowy żel do twarzy. Szybko się wchłania, nie podrażnia, nie zapycha. Wystarcza go niewiele, by pokryć całą buzię. Po jego użyciu cera jest lekko matowa, gładka i promienna. Dodam, że mam cerę tłustą, ale nieco wrażliwą. Krem stanowi idealny podkład pod makijaż. Najlepiej sprawdza się wiosną i latem. Nie posiada filtra, ale nie przeszkadzało mi to, bo i tak latem używam oddzielnego (SPF 30 lub 50). Sprawdza się także jako krem na noc, szczególnie podczas upałów. Nie powoduje nadmiernego błyszczenia cery, baza i podkład się na nim nie rolowały. Bardzo dobrze nawilża skórę, chociaż zimą może nie dawać wystarczającego efektu. Podsumowując, polecam ten produkt. Cery tłuste powinny być z niego zadowolone, sprawdzi się też dobrze przy cerze mieszanej. Nie jest tani, ale rekompensuje to jego wydajność. Generalnie polecam całą serię, jest dużo lepsza od serii pomarańczowej (20+). Czy kupię go ponownie? Tak, a do tej pory zużyłam dwa opakowania.
    Kufa311
    24 października 2016 o 11:10
    Dobry
    Używałam go latem. Krem ma bardzo przyjemną konsystencję. Ładnie się rozprowadza i szybko się wchłania. Delikatnie nawilża. Skóra jest miękka i delikatna w dotyku. Skóra się po nim nie lepi, nie klei, nie zostawia tłustego filmu. Nie uczula i nie podrażnia.
  • 22 marca 2016 o 23:04
    Kocham go
    Ukochany kremik :) Nie miałam lepszego. Skóra jest po nim nawilżona, ale nie tłusta, jest matowa (czyli to czego chcę ^^). Koloryt o niebo lepszy odkąd go stosuję.. ..jednak jego cena to przesada nawet jak na tak dobry krem ! Gdyby została fajnie obniżona to stałabym się jego stałą konsumentką.. jedno z trzech życzeń gdy złowię złotą rybkę :DD
  • 19 sierpnia 2015 o 10:23
    świetny
    Kupiłam krem razem z serumw zestawie świątecznym w grudniu żeby ratować tragedię na twarzy. Była tak podrażniona, tak przesuszona że nie tyle się łuszczyła i bolała, ale podarowała mi również absolutny wysyp pryszczy. Oleje nie pomagały, nic nie pomagało a tylko pogarszało sytuację. Nie wiem skąd się to wzięło, obwiniam do dzisiaj Caudalie serię zieloną. W każdym razie, wyszłam z Sephory z zestawem Clarinsa. I musze powiedzieć że uratował mi cerę. Wyciszył, nawilżył, złagodził. Po skończeniu zestawu kupuję już sam krem bo jest doskonały. + nawilża i to porządnie + nie obciąża + nie zapycha + łagodzi wszystko + wchłania się szybko + orzeźwia + zostawia aksamitny efekt + skóra się nie błyszczy - nie zauważyłam Teraz używam go na zmianę z innymi ciekawostkami. Jak kończy się słoiczek Clarinsa, zaczynam inny, a kiedy skończy się słoiczek innego, wracam do Clarinsa :) Wart swojej ceny. Używam tego produktu od: grudnia 2014 Ilość zużytych opakowań: dwa
    olasia
    12 lipca 2014 o 11:48
    niezly
    Zuzylam dwa opakowania tego kremu. Kupilam go bez wiekszych nadziei, mial tylko nawilzac i nie zapychac, mial mi pomagac ogarnac przesuszenie po retinoidach. Czy dawal rade? Nie moge powiedziec, ze nie nawilzal ale w tamtym okresie chyba nie zawsze dawal sobie rade sam. W polaczeniu z serum Skinceuticals B5 radzil sobie doskonale, po nocy buzia byla gladziutka, rogowacenie na policzkach ogarniete. Ale krem sam w sobie nie wyroznia sie niczym szczegolnym,(niczym co tlumaczyloby cene) no moze na uwage zasluguje fakt, ze naprawde nie zapycha, w polaczeniu ze zluszczajacymi preparatami nie mamy obawy, ze krem wszystko "popsuje" i znowu naprodukuje nam mase zaskornikow. Jesli chodzi o konsystencje to bardzo na plus, uwielbiam takie zelowo-wodne kremy w ktorych nie ma tego uczucia tlustosci. Zapach takze przyjemny. Dobrze wspolpracuje z filtrem Vichy (wersja matujaca). Minusem jest zdecydowanie niehigieniczne opakowanie. Krem starcza na okolo 3 miesiace uzywania raz (czasem dwa) dziennie. Wydajnosc calkiem dobra. Byc moze wroce do niego zima(jesli nie znajde nic interesujacego) bo dla mnie w polaczeniu z filtrami i podkladem taka ochorna w zupelnosci wystarcza, teraz wole pod filtr lekkie serum a na noc retinoidy zamienilam na Effaclar duo. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 sloiczki