Matrix Biolage Volumatherapie, Bodifying Shampoo Szampon zwiększający objętość włosów

• 27 kwietnia 2012 o 11:59
    Niespodzianka po umyciu!
    Kupiłam w zestawie ( szampon+odżywka+pianka zwiększająca objętość) za okazyjną cenę 80 zł:-) Korzystam z usług salonu L\'oreal więc podczas mycia rozpoznałam po zapachu, że to właśnie tym szamponem myją tam włosy. Po tym standardowo-odżywka, spłukiwanie i co??????Włosy splątane, trudne do rozczesania. Szok!!! Ale, ale- po trudach ich rozczesania, zaczynam układanie na grubą szczotę obrotową- włosy stają się miękkie, sypkie i jest ich znacząco więcej. Przestrzegam więc - nie poddawać się, nie złościć bo po wysuszeniu efekty są bardzo zadowalające. Jedno zastrzeżenie to takie, że włosy nie lśnią tak jak bym chciała- sa gładkie, wyglądają na zadbane ale ja szukam połysku na maxa- choć umówmy się- Biolage to nie Kerastase. Chcemy szału-zapłaćmy więcej!!!!!!!!!! AAAAAA zapomniałabym- wydajność jest oszałamiająca- nie wiem czy szampon kiedyś się skończy:-) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Finka2L
    18 marca 2012 o 15:27
    u mnie sie sprawdza
    Szampon wraz z odzywka i sprayem otrzymalam w prezencie urodzinowym od meza. Szampon jest bezbarwny i milo pachnie. Dobrze sie pieni i oczyszcza wlosy nie koltuniac ich. Wlosy po wysuszeniu rzeczywiscie sa odbite u nasady i jest ich jakby wiecej, u mnie ten efekt trzyma sie do nastepnego umycia wlosow ( a myje co 2 dni i nie ma od tego wyjatkow). Ponadto moje normalne, zdrowe wlosy dobrze sie po tym szamponie ukladaja, sa miekkie i wygladaja poprostu na zadbane. Jesli bede miala okazje to mozliwe, ze jeszcze go zakupie. Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 na zmiane z innymi
  • 8 lutego 2012 o 18:47
    Przyjemna niespodzianka
    Szampon nie zapewnia spektakularnej objętości, unosi jednak włosy u nasady sprawiając, że wydaje się, iż jest ich więcej niż w rzeczywistości. Szampon nie obciąża włosów, sprawia, że są one miękkie, lśniące, puszyste, gładkie i błyszczące, dokładnie takie, jak lubię. Szampon charakteryzuje się żelową, gęstą konsystencją. Pięknie się pieni, jest wydajny. Bardzo dobrze się spłukuje. Włosy po umyciu doskonale się rozczesują, szybko schną. Zapach szamponu nie przypadł mi do gustu. Wolę szampony o "kremowym" zapachu. Świeży, cytrusowy zapach nie do końca mi odpowiada, nie jest on jednak czynnikiem dyskwalifikującym. Można się do niego przyzwyczaić, tym bardziej, że na włosach jest już niewyczuwalny. Butelka jest wygodna i funkcjonalna. Zamknięcie nie zatyka, nie psuje się, otwiera się bez problemu. Szampon bezpiecznie można zabrać w podróż - nic się nie otworzy i nie wyleje. Cena szamponu jest dosyć wysoka. Kupując szampony fryzjerskie szukam zawsze najlepszych ofert na Allegro. Używam tego produktu od: 1,5 m-ca Ilość zużytych opakowań: 1 butelka 250 ml
  • 1 listopada 2011 o 12:07
    Nie pomaga
    Uwielbiam Matrixa, teraz wykombinowalam sobie, że przy moich marnych i cienkich włosach bedę używać tego szamponu, a zostane przy odżywce do fabrowanych bo jednak farbuję regularnie i to na czerwienie więc zależy mi na utrzymaniu koloru. Sadziłam, że szampon da objetość, a odżywka wywiążę się ze swojej roli. Może efekty byłyby lepsze z odżywką z tej serii jednak w przypadku innych duetów, czy np matrix amplify i niestety takie duety volume bardzo niszczą mi włosy, nie wspomnę o kolorze. Więc u mnie.... Szampon nie dodaje mi objętości, wręcz przeciwnie są oklapniete i nie układają sie tak dobrze jak po duecie colortherapie, co jets nieco dziwne. Ocena 3 bo włosy wyglądają nienajgorzej, nie są wybitnie matowe itp, może odżywka ratuje sytuacje, nie wiem. Ten pomysł nie był udany ale wyczytałam kiedyś taką fryzjerską poradę w Instylu i liczyłam, że się sprawdzi na moich cienkich, farbowanych włosach. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    WinlyEm
    27 sierpnia 2008 o 14:20
    bdb i niesamowicie wydajny
    Moim zdaniem godny polecenia Szampon ma przyjemną konsystencję, przepiękny zapach. Sprawia, że włosy są błyszczące, puszyste, miękkie i przyjemne. Jeśli chodzi o główną jego funkcję- czyli nadawanie objętości- nie mogę narzekać. Żaden szampon nie sprawi przecież, ze włosy będą grubsze i będzie ich więcej, ale ten sprawia że są długo puszyste, świeże i odbite od głowy - w związku z tym czupryna ma faktycznie większą objętość. Moim zdaniem zadanie spełnione;-) jednak wierzę że znajdę KWC który da jeszcze większe efekty ;-) Największą jego zaletą jest to, że jest niesamowicie wydajny! Tak jak poleciła mi fryzjerka, myję włoski najpierw zwykłym szamponem aby usunąć zanieczyszczenia, następnie tym (i trzymam go ok 3 min.). Na jedno użycie wystarczy dosłownie KROPELKA wielkości małego paznokcia! taka ilość porządnie pieni moje włosy o długości do łopatek ;-) przy takiej wydajności cena niska. POLECAM Używam tego produktu od: 6 miesięcy ? Ilość zużytych opakowań: 1 !