Braun Depilator Silk-épil EverSoft 2075

• 30 grudnia 2017 o 23:36
    W zamierzchłych czasach:)
    +depilatora używałam długie lata, pamiętam, że był to mój pierwszy tego typu sprzęt i dostałam go od rodziców w prezencie, chyba na urodziny, miło wspominam:) +jest bardzo poręczny, taki malutki wręcz, +z tego co wiem jest wiele kolorów, ja miałam różowy, bardzo mi się podobał, +ten depilator wciąż działa, a więc ma pewnie z 13 lat, już go nie używam, kupiłam sobie nowy, +a ten nowy też z Brauna, więc to świadczy o tym, że naprawdę mam z nim dobre skojarzenia, +działa pod prądem, co dla mnie jest mega zaletą, bo te nowe depilatory nie działają, trzeba je naładować, a mnie jedna żywotność baterii nie wystarcza na pełne golenie, +w tym momencie bardzo tani, +łatwa obsługa, -/+nie działa bez prądu, dla mnie to nie minus, -/+skutecznie wyrywa włoski, ale wydaje mi się, że te nowe depilatory robią to lepiej i mniej boleśnie, -/+wtedy goliłam nim tylko nogi, nowy depilatorem dam radę zrobić też pachy i kawałek bikini, więc musi być delikatniejszy
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    • Łatwość obsługi
  • 2 marca 2013 o 20:44
    Dobry do depilacji pach.
    Będąc w klasie 1 gimnazjum miałam problem z goleniem pach - po goleniu skóra była strasznie podrażniona w kiedy włoski odrastały to był jeden wielki swędzący koszmar. Pomyślałam, że zaintewstuję w depilator. Nie czytałam żadnych recenzji, poszłam po prostu do sklepu i padło na Braun. Używam go tylko i wyłącznie do depilacji pach - owszem, pierwsza depilacja była bardzo bolesna (mimo, że jestem osobą, która ma wysoki próg bólu to jednakże nie należało to do najprzyjemniejszych rzeczy). W niektórych miejscach pojawiła się nawet krew, mało, ale jednak. Ale myślę, że nie jest to wina depilatora tylko po prostu wrażliwej skóry. Jest to jednak pewne uszkodzenie, prawda? Nie zraziłam się jednakże do niego i jestem zadowolona, ponieważ teraz jestem w 2 liceum i depiluję się pod pachami tylko depilatorem (no chyba, że akurat jest mi wygodniej/szybciej ogolić się jednorazową maszynką), ale tak jak powiedziałam - pod pachy tylko depilator, dzięki czemu pachy są bardzo długo gładkie, nic mnie nie swędz przy odrastaniu (czyli problem zniknął z czego również jestem zadowolona!) a teraz mogę siedzieć depilać nim pachy i nic mnie nie boli. Zupełnie nic. Może przez to, że cały czas robię to depilatorem i te włoski może rzeczywiście są słabe? Albo się po prostu przyzwyczaiłam. Próbowałam także depilacji bikini. W tych miejscach depilator bardzo dokładnie wyrywa włoski (tak jak pod pachami), ale niestety nie potrafiłabym wydepilować się tam cała nie tyle, że boli, ale no wiadomo, że są różne wzniesienia i wgłębienie i myślę, że depilator mógłby mi tam zrobić krzywdę. Dlatego jeśli już, co zdarza się jednak bardzo rzadko, depiluję się nim w pachwinach a resztę traktuję maszynką. Natomiast jeśli chodzi o nogi to jestem bardzo niezadowolona. Z natury jestem blondynką i na nogach moje włosy są bardzo delikatne i cienkie więc depilator zamiast je usuwać z włoskami po prostu je w dużej części urywa i nie ma efektu gładkich nóg. I za to odejmuję mu całą gwiazdkę. Pół gwiazdki odejmuję za jego głośność, która mi bardzo przeszkadza. Depilator ma ładny kształt i kolor. W zestawie dołączony był sztywny pędzelek którym możemy dokładnie i szybko usunąć wyrwane włoski, które osiadły się na depilatorze. Mimo wszystko, że przy depilacji pach sprawdza się znakomicie nie wiem, czy kupiłabym go ponownie, ponieważ nie spełnia swojej funkcji przy depilacji nóg (włoski są tam u mnie bardzo cienkie i depilator je urywa/łamie, zamiast wyrywać z cebulkami). Używam tego produktu od: 5 lat Ilość zużytych opakowań: jeden depilator
  • 21 lutego 2011 o 20:30
    kiepski
    Jest głośny ale to mogłabym znieść, ma za mało pęset przez co depilacja jest długotrwała ale na to też przymknęłabym oko gdyby nie główny zarzut - większość włosków ucina nie usuwając ich z cebulką. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: na nowy na razie brak funuszy więc wciąż mam ten sam od kilku lat
  • 11 maja 2010 o 17:12
    Dobry
    Jest baaaardzo głośny :D nie lubię tego . fajny wygląd . usuwa wloski na dlugo , choc po kilku dniach skora nie jest taka idealnie gladka, czuc odrastajace wloski, i gdzieniegdzie sie pojawiaja. dosc dlugo trwa depilacja , ja uzywam tylko do nog , np. do pach jst to zbyt bolesne . ogolnie moze byc, przynajmniej nie ma babrania z woskiem czy kremami ;/ Używam tego produktu od:kilku mies. Ilość zużytych opakowań:-
  • 7 maja 2010 o 12:41
    taki akurat ;)
    Mam go od ok 3 lat. Jeszcze mnie nie zawiódł. Do bólu się przyzwyczaiłam, więc nie narzekam. Dość dokładnie usuwa włoski. Szczególnie jestem zadowolona z depilacji pach ;) Nie wiem czy jeśli się zepsuje kieeedyś to czy kupię ten sam, ale póki działa, nie zamierzam go wymieniać na inny. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: mam ciągle 1