La Roche-Posay Physiological Cleansing Milk Mleczko do demakijażu z fizjologicznym pH

La Roche Posay Physiologique Fizjologiczne mleczko oczyszczające do skóry suchej i bardzo suchej Physiological Cleansing Milk 200ml

• 4 kwietnia 2016 o 21:18
    Najlepsze jakie używałam
    Chcę szczególnie zwrócić uwagę na nawilżenie tego mleczka. Skóra jest po nim bardziej miękka i gładka niż pupcia niemowlaka. Nawet kremu nie muszę używać po zrobieniu demakijażu, wcześniej musiałam bo z natury mam suchą skórę. Koi przede wszystkim, skóra jest pięknie odżywiona po tym mleczku i oczyszczona. Ratunek dla wysuszonej i wrażliwej skóry! Małym minusem jest to, że strasznie szybo się wchłania w waciki. Zawsze nakładałam to mleczko na waciki kosmetyczne i dopiero potem zmywałam tym twarz. Ostatnio dopiero ogarnęłam, że najpierw należy nałożyć ten produkt na twarz, trochę potrzeć i dopiero wtedy z pomocą wacika zmywać. Szkoda, że tak późno, bo zużyłam ponad połowę produktu już i myślę, że sporo niepotrzebnie zmarnowałam. Ale człowiek uczy się na błędach przecież. I drogie trochę, 12 funtów zapłaciłam. Ale podmurowując jest to bardzo dobre formuła hipoalergiczna. Opakowanie wygodne i zapach śliczny delikatny. Wspaniale nawilża, oczyszcza i koi, jak dla mnie bomba!
    kot 23
    20 marca 2016 o 7:51
    Jedno z lepszych.
    Tak jak w tytule to mleczko jest drugie w kolejności na mojej liście pod względem przyjemności używania. W tym przypadku producent żeczywiście opisał działanie produktu na etykiecie. Mam skórę wrażliwą i naczynkową na policzkach i problem z porami w strefie te (czoło, nos i broda). To mleczko żeczywiście zmywa cały makijaż bez podrażnienia i uczucia ściągnięcia cery. Nie zapycha porów a mam teraz do tego tendencje. Jest to produkt gesty i treści a to przekłada się na wydajność . Wszystko zależy od sposobu aplikacji . Przy użyciu prosto na wątek muszę zburzyć dwie pąpki a nie używam mleczek do demakijażu oczu, robiłam tak na początku . Teraz poprostu jedna pompka na dłoń i rozczarowuje na buzi uprzednio spryskanej woda termalna jest znacznie lepiej. Mleczko ma praktycznie same plusy : - Opakowanie lubię używać pąpki jest estetyczne i eleganckie . -Żeczywiście nie podrażnia a mam sporo mleczek za sobą które to powodowały,bardzo dbam o cerę i tym samym demakijaz . -Cena zapłaciłam 16,50€ w niemieckiej aptece cena jest dla mnie ok, ponieważ moje ulubione mleczko jest minimalnie droższe a też zakupywane w Niemczech . Do czego mogę się przyczepić to że nie koi mi maczynek i nie zmniejsza zaczerwienienia, w takim czasie muszę się ratować kompleksową pielęgnacją do cery naczynkowej która rzeczywiście przynosi efekty . Jeszcze zapach moim zdaniem produkty przeznaczone do cer wrażliwych powinno być pozbawione intensywnych zapachów a w tym przypadku coś czujemy to moja opinia na ten temat.
  • 3 czerwca 2015 o 23:38
    Szkoda pieniędzy
    Przyznam, że trochę spodziewałam się cudów po tym mleczku, ze względu głównie na cenę oraz producenta. Z drugiej strony od mleczka oczekuję przede wszystkim tego, by zmywało makijaż i nie podrażniało. To raczej nie podrażnia, chociaż w 100% takie delikatnie nie jest, całkiem dobrze nawilża, ale i tak nakładam potem krem, jednak bardzo kiepsko radzi sobie z demakijażem. Mimo, że staram się zmywać go porządnie, to rano wciąż mam resztki tuszu pod oczami, co z reguły nie zdażało mi się z poprzednimi produktami do demakijażu. Ocena jest taka, a nie inna, dlatego, że mleczko La Roche Posay nie różni się niczym od drogeryjnych produków za 10 zl, a nawet wypada przy niektórych nieco blado. Na plus opakowanie. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: W połowie pierwszego
  • 26 czerwca 2013 o 23:44
    Bardzo dobre
    Bardzo dobre mleczko do demakijażu. Plusy: - treściwe - nie wysusza - nie podrażnia (atopia) - dobrze zmywa makijaż - podczas aplikacji miłe ukojenie ( w przypadku atopików po demakijażu po chwili trzeba nałożyć krem, aby podtrzymać efekt nawilżenia) - zapach jak dla mnie neutralny Jednym zdaniem bardzo delikatne, miłe i przyjemne mleczko do demakijażu, nawet dla skóry wymagającej. Gdyby efekt nawilżenia i ukojenia utrzymywał się nieco dłużej byłby KWC. Jednak jak dotąd najlepsze mleczko jakie miałam :D Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 7 maja 2013 o 22:10
    ratunek dla wysuszonej skóry!
    Do tego mleczka podeszłam dość ostrożnie, gdyż mam cerę wrażliwą a co gorsze mieszaną i łatwo zapychającą się! Zawsze gdy stosuje nowe mleczko, żel czy krem do twarzy jestem bardzo ostrożna a wręcz przewrażliwiona i mam nadzieje że Mnie nie uczuli i nie zapcha jakże skłonnej do tego Mojej cery! Niestety dodatkowo często z byle powodu mam ją wysuszoną... i wtedy potrzebuje czegoś co zaradzi i przyniesie ulgę Mojej wysuszonej skórze :) Akurat to mleczko sprawdziło się genialnie :love: nie zapycha, koi, nawilża i nie uczula :D Teraz jak stosuje kwas migdałowy to jeszcze bardziej cieszę się że mam to mleczko :) bo przez ok 4-5dni po kwasie mam ją strasznie wysuszoną i pragnącą nawilżenia. Mleczko mam już jakiś miesiąc i do tej pory nie mogę złego słowa powiedzieć na jego temat! Jest skuteczne... świetnie radzi sobie z demakijażem, a skórę pozostawia nawilżoną i ukojoną :) Konsystencja mleczka jest gęsta, ale kremowa i łatwo się rozprowadza! UŻYWAM GO DO WYKOŃCZENIA DEMAKIJAŻU TZN. PIERW UŻYWAM 2 HUSTECZEK DO DEMAKIJAŻU TWARZY I TONIKU DO DEMAKIJAŻU OCZU - GDYŻ DOŚĆ INTENSYWNIE SIĘ MALUJE! ABY ZMNIEJSZYĆ ZUŻYCIE MLECZKA NANOSZĘ JEDNĄ WYCIŚNIĘCIE POMPKI NA TWARZ RĘKOWA I DOKŁADNIE WTEDY MASUJE TWARZ! POTEM NAMACZAM WACIK WODĄ I PRZEMYWAM TWARZ ... POWTARZAM TO DWA RAZY(PRZEMYWANIE WACIKIEM)! ZA PIERWSZY RAZEM JESZCZE DOKŁADNIE ROBIE DEMAKIJAŻ, DRUGI RAZ JEST PO TO BY ZMYĆ DOKŁADNIEJ NADMIAR MLECZKA! POTEM POZOSTAWIAM TWARZ NIE NANOSZĄC JUŻ ŻADNYCH KREMÓW ITP. NIE PRZEMYWAM RÓWNIEŻ ŻADNYM TONIKIEM GDYŻ JEST TO NIEPOTRZEBNE, BO SKÓRA TWARZY JEST ŁADNIE UKOJONA I GŁADKA - NIE MA ŻADNEGO UCZUCIA LEPKOŚCI CZY ŚWIECENIA SIĘ! Na samym początku używałam go inaczej i strasznie szybko ubywał, więc polecam używać go tą metodą bo naprawdę nic a nic się go nie marnuje :) Zapach Moim zdaniem neutralny, zresztą ledwo co go wyczuwam a to dla Mnie plus! Kosmetyk do twarzy nie powinien intensywnie i sztucznie pachnieć! Opakowanie przyjemne, wygodne i higieniczne ! Do tego lubię jak się prezentuje na półce :) Plus za to że jest przezroczyste - gdyż dokładnie widać ile go pozostało. Pompka idealnie dozuje porcje mleczka jaka Mi starcza do demakijażu :) Wydajność taka sobie... zresztą wszystko zależy jak się go używa! Teraz jak nakładam go rękoma to wydajność jest rewelacyjna! Gorzej jeśli nakłada się go na wacik itp. Plusy: + opakowanie z pompką + skuteczny... idealnie radzi sobie z demakijażem + świetnie nawilża i koi + nie zapycha + nie podrażnia, nie uczula + idealny do cery wrażliwej, mieszanej, łatwo przetłuszczającej się + wydajność (jeśli nakłada się go rękoma, a nie na wacik itp.) +/- dostępność... +/- cena ... ja za 200ml dałam 60zł. Troszkę dużo jak na mleczko do demakijażu... ale i tak warto! Minusy: Moim zdaniem typowych brak POLECAM idealne mleczko do wrażliwej cery! Świetnie koi wysuszona, zmęczoną skórę twarzy :) Używam tego produktu od: ok 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego