AA Eye Perfect, Krem Przeciwzmarszczkowo regenerujący pod oczy i na powieki na noc

NadiaK
    29 grudnia 2006 o 11:59
    Sama nie wiem...
    Sama nie wiem co sądzić o tym produkcie...używam łącznie całej serii Eye Perfect (krem na dzien, na noc, maseczka, płyn do demakijażu oczu) i...własnie...ciezko ocenić ich działanie... Krem na dzień jest przyjemny, faktycznie leciutki i kojący, choc zostawia niewielki tłustawy film pod okiem (natychmiast znika po użyciu odrobiny sypkiego pudru). Dobrze nawilża, choc na krótko, co do zmarszczek...nie spodziwajcie sie cudów, poprostu nie działa! Krem na noc pomimo dosc płynnej konststencji, jest tłusty i troszke za ciezki jak dla mnie, trudno sie wchłania (albo wcale, czasami mam wrazenie ze po prostu sie sciera podczas snu!), nawilza nie zle, na istniejace juz zmarszczki nie działa, byc moze zapobiega nowym(?) w kazdym razie mi sie nowe nie zrobiły podczas uzywania. Ot, takie sobie przeciętne kremy... Niektórzy dermatolodzy mówią ze na efetk p/zmarszczkowy trzeba czekac nawet rok...ale nie wiem czy mi straczy sił i determinacji zeby zostac przy tej serii kosmetyków (szczególnie ze po wypróbowaniu kremiku Lipidea Dermiki mam teraz na niego wielka ochotę...) PS. Kremy Oceanica maja zdecydowanie za duze opakowania jak na kremy pod oczy (szczególnie ze pootwarciu słoiczka mozna je przechowywac tylko 6 miesiecy!), chyba ktos by musiał ich uzywac jakies 4X dzienie zeby zuzyc całosc, ja bede zmuszona po prostu wrzucic tylko w połowie zuzyte słoiczki! Używam tego produktu od:4 miesiące Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
  • 6 września 2006 o 11:00
    Godny wypróbowania
    Nabyłam go, gdyż chwilowo nie było maseczki z tej serii. Bardzo miło mi się go używa, nie żałuję go sobie i używam dwa razy dziennie-na dzień oraz noc. Skóra jest dobrze odżywiona, nie odczuwam 'naciągnięcia' w okolicy oczu, jak to często ma miejsce w moim przypadku. Wchłanianie mogłoby być lepsze,ale biorąc pod uwagę że jest to krem na noc, nie można mu nic zarzucić. Rano przed makijażem odciskam po 10 minutach jego nadmiar. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: ponad połowa 1=ok 20 ml
    t.nina
    3 lutego 2006 o 17:57
    Najlepszy na opuchliznę
    Zdecydowanie jest to najlepszy krem pod oczy ze wszystkich jakich używałam. Nie tylko radzi sobie z drobnymi zmarszczkami, ale głównie niweluje opuchliznę, która jest moją zmorą, i której niewiele kremów skutecznie zapobiega. Przyznaję, że gwarantem powodzenia jest zmina od czasu do czasu kremu, by ostatecznie wrócić do tego i wychwalać go ponad inne. Od kiedy się skończył, a mnie zachciało się poszukiwań innego, stan skóry wokół oczu uległ pogorszeniu, zwłaszcza przez nieszczęsnego Daxa Re-lipid, który dokonał poważnych zniszczeń. Ten na szczęście doskonale radzi sobie z krajobrazem po bitwie, a moje oczęta z każdym dniem nabierają blasku, nie puchną, skóra jest wygładzona, nawilżona. Jestem zła na siebie, że tak długo męczyłam tego Daxa (właściwie męczyłam oczka Daxem), ale wydawało mi się naiwnie, że nadejdzie chwila olśnienia. Początkowo, około roku temu, gdy zaczynałam przygodę z tym kremem miałam pewne zastrzeżenia co do konsystencji, wchłanialności. Dziś już nie marudzę, liczy się efekt, poza tym jest to krem na noc. Tym razem używam wraz z maseczką z tej serii i jestem szczerze zachwycona rezultatami.
    mmena
    26 stycznia 2006 o 20:15
    no nie wiem
    Krem bardzo wydajny i delikatny. Dość przyjemny w użyciu. Niweluje cienie pod oczami, ale nie radzi sobie ze zmarszczkami. Wręcz przeciwnie - w trakcie stosowania zauważyłam, że pojawiły się. Nie sądzę jednak aby była to "zasługa" kremu. Mam trochę ponad 30 lat i chyba jest to czas na nie. Tym nie mniej nie zapobiega im. Chyba go już nie kupię, bo skoro zaczynam się marszczyć to wartoby rozejrzeć się za czymś mocniejszym.
    kivonka
    25 stycznia 2006 o 16:14
    Jak na razie najlepszy
    Pierwszy krem pod oczy, który nie zaczął mnie uczulać. Próbowałam już wielu kremów pod oczy, ale zawsze wcześniej czy później zaczęło pojawiać się uczulenie. Czasem po kilku użyciach, czasem po miesiącu. Ten krem używam od października i jak na razie zero uczulenia (i mam nadzieję, że tak zostanie). Moim odwiecznym problemem była łuszcząca się skóra na powiekach. Krem ten doskonale radzi sobie z tym problemem. Nareszcie moje powieki wyglądają dobrze. Na początku stosowałam go tylko na noc, a na dzień stosowałam żel z tej samej serii. Jak zrobiło się chłodniej, to okazało się że żel jest za lekki, więc zaczęłam stosować ten krem na dzień i na noc. Na dzień stosuję minimalną ilość kremu, a na noc więcej. Krem jest bardzo wydajny, pewnie dzięki konsystencji. Mam go od października a w słoiczku jest jeszcze połowa. Jeżeli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe: pracuję przy komputerze i mam niewielkie zmarszczki mimiczne, w sumie mam jeszcze dość młodą skórę (niecałe 30 lat). Krem ten rozjaśnił skórę pod oczami i ładnie rozprasował drobne zmarszczki. Nie wiem jak radzi sobie z głębszymi zmarszczkami. Zgadzam się z inną recenzentką, że nie każdemu może odpowiadać konsystencja. Krem zostawia lekki film i jak się go weźmie za dużo (szczególnie na dzień), to może nieładnie wyglądać. Krem nie wałkuje się przy nakładaniu podkładu. Przyzwyczaiłam się i jak na razie krem jest dla mnie niezastąpiony. Nie daję 5*, bo ciągle szukam KWC, być może uda mi się kiedyś znaleźć lepszy :-).