Płyny do mycia pędzli

Design produktu:
    lina235
    19 czerwca 2022 o 19:05
    Ale bajer !
    Produkt zakupiłam przez stronę internetową, zachęcona pozytywnymi komentarzami. Mycie pędzli to dla mnie spore wyzwanie. Mam dość konkretną kolekcję pędzli i najbardziej nie lubię czyścić tych po cieniach do powiek czy korektorze. Dzięki zwykłemu wacikowi i kilku małych kropli tego płynu, to udaję się to znakomicie, a w dodatku włosie pędzla nie jest mokre tylko wilgotne, bardzo szybko schnie i nadaję się do użytku już w przeciągu kilkunastu minut, gdzie przy normalnej opcji czyszczenia to nie wchodzi w grę. Żałuję tylko, że nie sprawdzi się w przypadku pędzli po podkładach, ale i tak odkąd go mam to chętniej ogarniam moje pędzle a przede wszystkim o wiele szybciej. Polecam szukać na promkach.
  • 20 maja 2021 o 14:07
    Bardzo dobry produkt do czyszczenia i dezynfekcji naszych pedzli...
    Płyn do czyszczenia pedzli firmy M.A.C to produkt niezbędny aby zachować czystość i dłuższą żywotność naszych przyborów do makijażu. Warto go kupić w promocji ponieważ teraz kosztuje 80 zł na stronie Douglas a na stronie Mac wiecznie wyprzedany. Płyn jest koloru jasno różowego, znajduje się w przezroczystej buteleczce o pojemności 233ml z dziwnym dozownikiem, ja założyłam pomke po jakimś płynie micelarnym i pasuje,jest bardziej praktyczna. Produkt veganski, wydajny, bez parabenów. Zapach na początku bardzo drażniący, alkoholowy jednak po wyschnięciu na pędzlach go nie czuć. Sam plyn jest bardzo dobry, dobrze doczyszcza pedzle po produktach sypkich, przy mokrych np pedzli po podkladzie i korektorze nie jest w stanie doczyścić. Ogólnie pedzle myje mydełkiem a płyn to takie zabezpieczenie. Psikam pędzel płynem i wycieram w papierowe ręczniki, niekiedy czynność powtarzam do momentu czystego ręcznika. Pedzle po użyciu plynu schną szybkiej niż przy tradycyjnej metodzie z mydełkiem, na następny dzień są gotowe do użycia. Plyn czyści, odzywia włosie pedzli i dezynfekuje przed gromadzeniem i rozmnażaniem się bakterii. Do czyszczenia gabeczek się nie nadaje.
    Wady:
  • 21 października 2019 o 17:43
    Świetny, ale drogi
    Zaczęłam rozglądać się za tym preparatem po tym jak zobaczyłam jego działanie u jednej z youtuberek. Postanowiłam, że muszę go mieć, tym bardziej, że potrzebowałam czegoś na szybko, bo akurat dostałam pędzle na urodziny i jak najszybciej chciałam ich zacząć używać. Preparat jest świetny i wydajny, idealnie czyści pędzle, nie niszczy ich i nie zmienia ich faktury. Używam już drugi miesiąc i użyłam 1/3 buteleczki, naprawdę nie potrzeba wiele, aby idealnie wyczyścić pędzel. Jedyną wadą jest cena. Udało mi się kupić ten produkt o połowę taniej, inaczej bym się zastanowiła na tamten moment i pewnie wybrałabym coś innego, ale teraz wiem, że kupię ten preparat ponownie, ponieważ wiem, że starcza na długo.
    Zalety:
    • idealnie oczyszcza pędzle
    • nie niszczy pędzli
    Wady:
  • 2 lipca 2019 o 13:18
    Fajny produkt
    Fantastyczny preparat. Moje pędzle są czysciutkie oraz zabezpieczone. Preparat jest w stanie w szybkim czasie doczyscic nawet pedzle po podkładzie. Jest to bardzo prosty i szybki sposób na to aby pędzle były czyste.
  • 25 lutego 2018 o 15:47
    naprawdę dobry
    Kupiłam kiedyś razem z koleżanką i urządziłyśmy wielkie czyszczenie pędzli. Ostry produkt. Czyści porządnie. Nie można stosować do mocno zniszczonych pędzli, bo zniszczy doszczętnie. Wyczyściłam wszystko: Zoeva, Eco Tools, pędzle Sephora i jedyny MAC-owy do blendowania. Potem bałam się nieco używać. Nastąpiła obawa, że moje oczy źle zareagują. Wyschły i było ok. Przy okazji cieni do powiek konsultantki lubią to wciskać. Ja myślę, że to produkt raczej dla wizażystek lub osób totalnie pokręconych na punkcie makeupu. Dziś moje pędzelki opłukuję pod wodą i stosuje tańsza zamienniki. Można polować w promocji. Dobry, tak sobie wydajny, dla profesjonalistów. Dla każdej wizażystki.