moim zdaniem w kategorii drogeryjne płatki pod oczy jest to najlepszy dostępny produkt. mam 29 lat, praktycznie żadnych zmarszczek w okolicach oczu (to chyba kwestia dobrych genów, bo raczej mała w tym moja zasługa). jeżeli już okolice oczu sprawiają mi problemy, to jedynie w kwestii przesuszenia i "wymiętolenia" w sezonie grzewczym, po zarwanych nocach obserwuję też podpuchnięcia nie pod samymi oczami, tylko niżej, tak jakby na szczytach kości policzkowych (albo dokładniej mówiąc tam, gdzie jak lubię sobie wmawiać, na mojej okrągłej buzi się one znajdują). do naprawiania takich problemów płatki Daxa są rewelacyjne!
- idealnie przylegają do skóry, absolutnie nic się nie odkleja (producent zaleca trzymać je 20-30 minut, ja chodzę w nich zawsze godzinę - przez ten czas są "przyspawane" do okolic oczu)
- trzymam je w lodówce, więc dają nawet spotęgowany, wspaniały efekt chłodzenia, który długo się utrzymuje (ok.30 minut) - już chociażby w ten sposób niwelują opuchliznę
- nie podrażniają, a okolice oczu mam wrażliwe
- zmniejszają zasinienie i zaczerwienienie, które u mnie występuje w stopniu znacznym (w moim przypadku jest to kombinacja genetyczno-"długo-siedzeniowo-komputerowa":))
- nawilżają, przez co drobne linie mimiczne z przesuszenia znikają (efekt utrzymuje się 2-3 dni, może krótko, ale dobre i to - cudów nie ma, nie oszukujmy się, że płatki z kolagenem i nasączone zieloną herbatą wyprasują nam na stałe zmarszczki głębokości Rowu Mariańskiego)
- są dość duże żeby nachodzić na okolice podoczne, o których pisałam wyżej, a jednocześnie dobrze wyprofilowane, nieprzeszkadzające (często zapominam, że je przykleiłam:))
- cena jest rzeczą względną - niby nie są drogie, ale jest to produkt "na raz" i jeżeli ktoś, tak jak ja, stosuje je regularnie 2x tydzień, to jest to koszt 20 zł miesięcznie; my, kobiety, musimy dbać o siebie na tak wielu frontach, że płatki pod oczy są niestety jedynie ułamkiem pielęgnacji - ja miałam to szczęście, że jakiś czas temu trafiłam na promocję 1,50 zł za opakowanie, więc zaopatrzyłam się w zapas na pół roku i kwestia ceny nie była już dla mnie taka istotna
- dostępność jest b.dobra, są w każdym Rossmannie (w Naturach chyba też, nie wiem na pewno, bo rzadko bywam)
- bonusem jest bardzo przyjemny, świeży zapach
ja je bardzo lubię i polecam dla kobiet ok.25-30 rż bez większych okołoocznych problemów i dla wszystkich pań przed większym wyjściem, albo rano, po szalonej nocy - efekt jest widoczny od razu, nic się nie lepi, można od razu kłaść makijaż. może są płatki, które działają lepiej, ale są zapewne dużo droższe, a płatki Daxa są niedrogie i można za tą cenę pozwolić sobie na stosowanie ich regularnie, nie tylko od wielkiego dzwonu - efekty są, bez żadnych cudów na kiju, ale jeżeli komuś ten produkt nie przypasuje, przynajmniej nie będzie się katował myślą "cholera, zrujnowałam się na głupie płatki pod oczy!"
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: około 40 opakowań (4Ox2)