Eucerin Przeciw Zaczerwienieniom Kojący krem na noc

• 4 stycznia 2014 o 23:09
    Nie wart swojej ceny
    Na początku pragnę zaznaczyć, że mam skórę bardzo suchą naczynkową (na policzkach, które są widocznie czerwone). Kupiłam ten krem na promocji za 62 zł. + odżywia, + świetnie nawilża, + skóra jest przyjemna w dotyku, + przyjemna konsystencja, + nie drażniący zapach - nie redukuje zaczerwienień, - cena za wysoka. Jeżeli ktoś chce go używać jako odżywczy krem na noc, to się sprawdzi. W walce z naczynkami nie ma szans. Moim zdaniem można znaleźć lepsze produkty w niższej cenie. Używam tego produktu od: Wrzesień 2013 Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 10 grudnia 2013 o 23:57
    nie dla mnie
    Od ponad dwóch lat uparcie trzymam sie swojej kuracji przeciwstarzeniowej opartej o retinoidy. I od dwóch lat uparcie czekam az efekty uboczne stosowania retinoidów miną.... niestety narazie sie na to nie zanosi. Retinoidy uwrażliwiają moją cerę i sprawiają, że skóra reaguje zaczerwieniem kiedy np wychodzę z ogrzewanego mieszkania na mróz. Są to dolegliwości powracające co jakiś czas i własnie w takie dni podrażnienia siegałam po ten krem (nie mam cery naczynkowej). Niestety kto stosuje retinoidy ten wie jakie to są podstępne substancje i że działają z opóźnieniem... Pomimo sporego doświadczenia w ich stosowaniu zdarza sie, że mróz lub wiatr podrażniają moja uwrażliwoną retinoidami skórę. Niestety ten kosmetyk nie radzi sobie. Używałam go kiedy miałam zarózowioną skórę. Delikatnie podrażnioną - nie podołał. Nie koi, przecietnie nawilża. Po jego użyciu mam poczucie oblepionej skóry. Myślę, że krem moze zapychać pory (u osób, które są na to poddatne). Kolejną rzeczą, która mi nie odpowiada w tym kremie to to, że jeśli uzywam go kilka dni pod rząd to mam uczucie jakby mojej skórze brakowało nawilżenia. Podsumowując- nie łagodzi, przecietnie nawilża, nie spełnia obietnic. Skończę to opakowanie i już do niego nie wrócę.
    klodek
    13 kwietnia 2012 o 19:52
    Świetny!
    Bardzo dobry krem. Mam cere naczynkową - pękające naczynka są głównie na policzkach i na nosie. Używam tego kremu ponad miesiąc już i zauważyłam dużą poprawę na buzi. Mniej się czerwienie i skóra mniej piecze. Krem ma przyjemną konsystencję, nie jest zbyt gęsty raczej taki śmietankowy. Nawilża odpowiednio i przede wszystkim co najważniejsze odkąd go stosuje nie pękło mi nawet jedno naczynko. :) Polecam.
  • 25 lutego 2012 o 1:13
    doskonały
    mam cerę wrażliwą ze skłonnością do czerwienienia, krem jest absolutnie fantastyczny - doskonale koi, nawilża i wygładza cerę, nie jest ani za tłusty ani za "płynny", świetnie się wchłania, nie podrażnia. Najlepszy krem na noc jaki do tej pory miałam. Gdyby jeszcze ulepszyli wersję tej serii na dzień... Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 3 słoiczki
    katja11
    31 maja 2011 o 0:05
    Dla mnie idealny!
    Mam skórę naczynkową bardzo mocno nadreaktywną a jednocześnie bardzo wrażliwą. Niewiele kosmetyków mogę stosować. Pewnego dnia w aptece dostałam próbkę kremu na noc. Nie uczulił, więc zdecydowałam się kupić. Po ok. 2 tygodniach stosowania nie widziałam większego efektu. Będąc w aptece powiedziałam o tym dermokonsultantce. Ta zaleciła stosowanie kosmetyku dalej mówiąc, że na efekty trzeba poczekać. I rzeczywiście po ok.4 tygodniach efekty zaczęły być widoczne. Krem mocno nawilża, koi, zmniejsza skłonność do zaczerwienień, podrażnienia znikają . Skóra jest ukojona, wygładzona, dobrze się rozsmarowuje, szybko się wchłania, nie zatyka porów. A do tego jest B.WYDAJNY.