Neostrata Bio-Hydrating Cream Krem z glukonaktonem 15% PHA

• 29 października 2012 o 19:55
    nieprzyjemny w stosowaniu
    Kupiłam ten krem z polecenia- w okresie kiedy zmagałam się z poretinowym przesuszeniem doradzono mi ten kosmetyk jako rewelacyjny nawilżacz i wsparcie dla mojej kuracji przeciwstarzeniowej. Chociaż używałam go w duecie z retin a nie podraznił mi skóry. dobrze nawilżał ale... wprost nie znoszę tej lepiącej powłoki którą zostawia na twarzy. Żle sie czuje z taką klejącą, swiecącą twarzą. Do tego wydaje mi się że z jego powodu pojawiły sie na mojej brodzie i koło nosa zaskórniki. Po tym jak zaczęłam podejrzewać go o działanie komedogenne zużyłam go na szyję. I muszę przyznac- widocznie wpłynął na stan skóry. Nie wiem jak to określić ale skóra na szyji zrobiła się taka jakby bardziej zwarta, gęsta i wspaniale nawilżona. Podsumowując- uwielbiam ten krem w roli nocnego kremu na szyję na twarzy w moim przypadku się nie sprawdził. Krem kupiłam w dużo niższej cenie niż podana , w tubie. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Meggana
    25 marca 2011 o 13:23
    Polecam!
    Jestem bardzo zadowolona z tego kremu.... Mój problem polega na tym, że mimo już dość dorosłego wieku mam problemy z zaskórnikami i krostkami. Krem PHA 15% poleciła mi kosmetolog i naprawde działa cuda. Uzywam jeszcze pinaki oczyszczającj z kwasami NeoStrata i myślę,że to skumulowane działanie mi pomogło. \\nCała marka Neostara jest świetna, chociaz niestety nietania:( za to wydajny bo stosowany tylko na noc. warto zainwestować!