Joko Loose Powder (Puder sypki)

• 9 grudnia 2013 o 14:45
    Słabo matuje...
    Jak na puder matujący to za słabo matuje, a przecież od tego powinien być! Efekt po nałożeniu jest super, nie taki płaski mat tylko zdrowo wyglądająca buzia, ale po 1,5 godziny zaczynam się świecić, a to go dyskwalifikuje. Nie zapycha, ale ma mało kolorów. Kupiłam j21, bo jest beżowy ( jaśniejszy był różowy) i musiałam go rozjaśniać. Używam tego produktu od: 3 m- cy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    sutkejs
    3 lutego 2011 o 19:56
    słaby
    Niestety nie spisał się dobrze na mojej mieszanej, trądzikowej cerze. Matowi na bardzo krótki czas. Nie podoba mi się też to, jak prezentuje się na buzi. Nie jest tragiczny, ale więcej go nie kupię. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 21 listopada 2010 o 21:57
    za tą cenę-OK
    Chciałam kupić jakiś niedrogi,polski kosmetyk do makijażu.Wybór padł na Joko. Mam jasną karnację,więc wybrałam odcień J21.Do mojej cery nadaje się idealnie. Nałożony na podkład(rozprowadzam pędzlem)matuje skórę na kilka godzin.W pracy nie robię poprawek,bo na twarzy zbiera mi się dużo kurzu,więc to nie ma sensu.Jednak ,gdy nie idę do pracy,to w ciągu dnia robię poprawki-bibułki ,trochę tego pudru i wyglądam jak człowiek,nie ma tego nieestetycznego świecenia się. Nie zauważyłam suchych skórek ani zapychania porów przy używaniu tego pudru. Opakowanie fajne,ale ostatnio siteczko mi wypada(na szczęście puder się nie wysypuje). Nie wiem czy kupię ponownie,bo mam zamiar przetestować Clinique a z tańszych Vipera Używam tego produktu od: początku tego roku Ilość zużytych opakowań: kończę 1
  • 28 sierpnia 2010 o 19:29
    mój pierwszy
    Jest to mój pierwszy puder sypki, więc póki co nie mam żadnego porównania do innych kosmetyków tego typu. Posiadam najjaśniejszy odcień, J20, transparentny. Mam jasną karnację, w ciepłym odcieniu, no i nieco zaczerwienioną tu i ówdzie (ale maskuję to korektorem i wcześniej podkładem, obecny krem też przykrywa to i owo), ale ekspedientka wybrała mi ten odcień, być może to był błąd. Osobiście nie zauważyłam jakiś szczególnych zmian koloru po nałożeniu go na twarzy - na pewno nie jest to żadna pomarańcza. Po prostu matuje na krótko (co jednak jest dla mnie istotnym minusem) i jak już zejdzie z twarzy to ta nie wygląda już tak dobrze. Mam też wrażenie, że czasem po jego nałożeniu moja twarz wygląda gorzej niż przed jego nałożeniem. Pewno to dlatego, że jest bardziej biały niż transparentny. Faktycznie, nieco podkreśla suche skórki, ale mi to już w ogóle nie przeszkadza, bo nie mam już takich problemów z cerą od dłuższego czasu. Również miałam pewne problemy z otwieraniem pudełeczka, ale już się wyrobiło i ja sama przyzwyczaiłam się do sposobu w jakim trzeba się z nim obchodzić (również uważam na siteczko). Puszek niestety wyrzuciłam, a w sumie by się przydał do poprawek pod oczami i przy nosie. Jest za drogi (chyba zapłaciłam za niego ok.30zł) jak na taką jakość, więc myślę że więcej do niego nie powrócę. Używam tego produktu od: roku - może nieco krócej, może nieco dłużej Ilość zużytych opakowań: kończę 1.
    tass822
    31 października 2009 o 19:04
    o nie....
    To chyba najgorszy puder sypki z jakim miałam do czynienia. Dawałam mu szansę, ale niestety... Kupiłam najjaśniejszy odcień (J20). Najbardziej jestem niezadowolona z tego, że przy położeniu go na podkład zmienia kolor na ciemnijeszy! (na twarzy bez podkładu czy tez nawet na ręku jest praktycznie niewidoczny). Wykończenie makijażu z tym pudrem jest wręcz nieestetyczne. Buzia wydaje się pomarańczowa i o wiele ciemniejsza od szyi. Matowanie... matuje może na godzinę, nie dłużej. Podkreśla suche skórki, lekko zapycha. Opakowanie ładnie wygląda, ale jest niepraktyczne. Czasem się zacina i cięzko je zakręcić. A znów odkręcając, odchodzi wieczko razem z plastikiem w którym są dziurki. Gąbeczka nie nadaje się do nieczego, dlatego nakładałam go pędzlem. Był to (a raczej nadal jest, bo ciągle leży gdzieś na samym dnie kosmetyczki) mój pierwszy kosmetyk firmy Joko. Pani ekspedientka bardzo chwaliła tę firmę, no cóż...ja już chyba się na jej produkty nie skuszę. Używam tego produktu od: 3 mies Ilość zużytych opakowań: zaczęte pierwsze