Sally Hansen Nail Quencher Hydrating Base Coat

• 23 września 2012 o 0:55
    awaria
    Kupiłam tę bazę, kiedy zaczęłam częściej malować paznokcie (lakierami Sally Hansen zresztą) i nabrały dziwnego koloru. Stosowałam przy każdym malowaniu. NIGDY PRZENIGDY nie miałam problemów z pazurami, a po kilku aplikacjach zobaczyłam po raz pierwszy w życiu, jak wygląda pękająca, łuszcząca się płytka. Im było gorzej, tym grubszą warstwę tego badziewia kładłam, bo do głowy mi nie przyszło, że to jest przyczyna. Odkąd wróciłam do malowania paznokci bez bazy, problemy się skończyły. Dodam jeszcze, że błyszczyki tej firmy są równie "skuteczne". Używam tego produktu od: przez 2 lata z przerwami na regenerację paznokci Ilość zużytych opakowań: pół buteleczki
  • 21 października 2011 o 16:13
    Niezły
    Czy ta baza nawilża paznokcie? Hmm szczerze mówiąc nie sądzę. Poza tym jeśli stosuję ją przez kilka razy z rzędu to zawsze kończy się rozdwojonymi paznokciami. Co do bąbelków, to faktycznie czasem się pojawiają, ale bardzo rzadko. Natomiast to co mnie urzekło, to mega wydłużony czas trwałości lakieru kolorowego. Nie spotkałam się jeszcze z żadną bazą, dzięki której kolor jest nienaruszony przez 1-1,5 tyg. Jak dla mnie super. Gdyby nie to, że muszę robić przerwy w nakładaniu jej, by zapobiegać rozdwajaniu, to byłby to mój KWC. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 17 kwietnia 2011 o 19:01
    Jak na odżywkę - nie bardzo
    Po używaniu przez jakiś czas bazy i top coat Double Duty postanowiłam kupić jakąś inną odżywkę SH i niestety Nail Quencher okazał się znacznie gorszy od Double Duty - nie zapobiega rozdwajaniu - nagle paznokcie zaczęły mi się łamać i nie mogłam zapuścić dłuższych - tworzy bąbelki (choć pod kolorowym lakierem ich nie widać) - nie zauważyłam aby paznokcie były bardziej nawilżone + całkiem nieźle się u mnie sprawdzał jako baza Dobrze że kupiłam za 1/2 ceny sklepowej przez Allegro ;) Nie polecam. Używam tego produktu od: używałam ok.2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego
    lalesia
    10 lutego 2011 o 20:20
    Łuszczący się koszmar!
    Jak ten produkt można w ogóle nazwać bazą pod lakier to ja nie wiem? Po nałożeniu w ciągu kilku godzin schodzi cała płatami z paznokcia, jeśli położy się na nią lakier, to schodzi płatami razem z tym lakierem. Nie nawilża a ni nie chroni, bo niby jak, skoro od razu cała się złuszcza? Każdy, nawet najlepszy lakier jest w stanie zrujnować w kilka godzin, więc nie wiem, jak można było nadaj jej miano "bazy pod lakier"? Sally Hansen przez ten i wiele innych produktów, zarówno kolorowych, jak i ochronnych jest u mnie skreślone raz na zawsze. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kilkanaście podejść z pierwszego opakowania
    mammba
    27 stycznia 2011 o 11:34
    niestety - nietrafiony zakup
    WADY * Baza o za gęstej żelowej konsystencji, mam ją kilka miesięcy i jeszcze zgęstniała i ciągnie się tak, że powoli nie da jej się estetycznie nałożyć *największy minus - bąbelkuje STRASZNIE - raz bąbelki są mniejsze, raz większe, ale zawsze rzucają się w oczy na powierzchni kolorowego lakieru - to ją dyskwalifikuje! PLUSY: *wydaje mi się że rzeczywiście nawilża i chroni paznokieć - czasem używałam jej jako lakier bezbarwny (wtedy mniej widać te bąble..) Ale jest to baza a nie odżywka...A jako baza nie spełnia swojego zadania. A szkoda Używam tego produktu od: kilka m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1