Mam wersję kremu do cery mieszanej. Byłam bardzo ciekawa jak działają kosmetyki firmy RoC i teraz mam kolejny dowód na to, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła ;)
Na początku po pierwszych kilku posmarowaniach byłam zachwycona jaka to moja cera jest po nim gładziutka i milutka w dotyku, lecz po ok 2-3 tyg stosowania efekt ten znikł i po prostu zaczął mnie męczyć bo nie robi z twarzą NIC w to nic wchodzi również to, że nie zapycha i nie uczula co oczywiście jest plusem i to są jedyne plusy jakie ten krem posiada, więc wymienię teraz minusy ponieważ jest ich znacznie więcej :
- w żaden sposób nie matowi ale jeszcze z takim kremem się nie spotkałam więc niech mu będzie,
- niestety po ok 1-2 tygodnia przestał nawilżać i po prostu po posmarowaniu dalej mam pełno suchych skórek, chociaż sobie nie oszczędzam go w nakładaniu,
- wiadomo, filtr 15 nie jest mocnym filtrem no ale żeby na wiosne po ok godzinie po posmarowaniu i byciu na słońcu mieć czerwony nos (lekko spieczony) ?
- jego największą wadą jest to, że roluje się niesamowicie!! jeszcze nigdy z czymś takim się nie spotkałam, na czystej skórze roluje się okropnie, na palcach po posmarowaniu jest pełno takich "rolek" kremu, na tonik spróbowałam raz ale się nie dało go rozsmarować, musiałam zmyć jeszcze raz twarz wodą, nie wiem co z nim jest,
- no i jak już mówiłam, nie zauważyłam żadnego działania tego kremu na moją skórę, jak dla mnie wyrzucenie pieniedzy w błoto
Nie ma podanego nigdzie składu tego kremu a więc podam go w mojej recenzji co by niektórym ułatwić identyfikacje tego specyfiku ;)
Skład:
aqua, cyclopentassiloxane, ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, tridecyl
salicylate, butylene glycol, butyl methoxydibenzoylmethane, potassium cetyl
phosphate, dimethicone, helianthus annuus seed oil, C12-15 alkyl benzoate, styrene/acrylates copolymer, hydrated silica, hydroxyethyl urea, penthanol,
bisabolol, copper gluconate, zinc gluconate, magnesium aspartate, glyceryl
acrylate/acrylic acid copolymer, propylene glycol, ammonium lactate, isohexadecane, ammonium polyacrylate, acrylates copolymer, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, behenyl alcohol, cetearyl alcohol, pentylene glycol, sorbitan oleate, peg-40 castor oil, linseed acid, sodium
dodecylbenzenesulfonate, disodium EDTA, sodium hydroxide, tocopherol, BHT, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, parfum.
Używam tego produktu od: ok 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: jedno duże