Ziaja Pro, Maska uspokajająca

Stara wersja produktu

Ziaja Pro maska uspokajająca 250ml

• 13 września 2020 o 12:57
    Warto mieć ją pod ręką
    Jak często podkreślam w recenzjach masek mimo mieszanej cery nie skupiam się tylko na maskach matujących . Dysponuje całym arsenałem - oczyszczające , bankietowe , nawilżające , rozświetlające , matujące itd . Wszystko w zależności od potrzeb. Maski łagodzącej od dawna jednak w zasobach mi brakowało więc kiedy pierwszą saszetkę otrzymałam od mojej dobrej duszyczki MissYou00 to spróbowałam z radością i ...Kupiłam pełne opakowanie które właśnie dzisiaj skończyłam i z pewnością kupię następne. A czemu ?? Bo warto pod ręką mieć maskę łagodzącą bo jak wiadomo i jak to mawia mój tata '' Różne są w życiu sytuacje '' :D Jeśli chodzi o opakowanie to tutaj Ziajka wychodzi nam na przeciw : możemy kupić maskę w formie saszetek i słoiczka. Saszetki małe , typowo wyjazdowe ( w sam raz na jedno użyciu ) wstępnie nacięte więc otworzymy je bez pomocy nożyczek , słoiczek natomiast plastikowy i estetyczny. Tutaj zastrzeżeń nie mam. Maska jest białej barwy i pachnie bardzo delikatnie takim zapach typowego kremu pielęgnacyjnego :) Sam zapach bardzo przyjemny. Konsystencja jest kremowa i bogata . Świetnie się ją nakłada. Czy to palce czy pędzel do maseczek. Z twarzy nie spływa - więc mając ją na twarzy bez problemu wykonamy wszelakie czynności domowe. Nie oblepia a i zmyć ją bardzo łatwo - wystarczy odrobina chęci i ciepłej wody. Maski używałam po zabiegach kwasowych i w momentach gdy moja skóra była lekko zaczerwieniona i delikatnie piekąca. Dzieje mi się tak tylko po okresie bo jak wiadomo wtedy hormony potrafią szaleć . Na co dzień moja mieszana cera nie jest ani wrażliwa ani nie ma skłonności do podrażnień więc u mnie to tak typowo awaryjnie i ja z takiego działania jestem bardzo zadowolona bo gdyż : Moją cerę ta maska uspokajała wyśmienicie : redukowała zaczerwienienia , dawała efekt kojącego kompresu , po zmyciu twarz była bardzo dobrze zmiękczona i świetnie nawilżona. O wszelakich delikatnych podrażnieniach typu leciutkie pieczenie czy drobne ściągnięcie skóry zapominałam już w momencie gdy tą maskę zmyłam z twarzy . Więc jak dla mnie spisała się na medal. Dodatkowo - bo nie jest to główne przeznaczenie tego produktu czasem zdarzało mi się ją stosować jako krem - maskę na noc i rano budziłam się z mięciutką i gładką buzią. Więc jak dla mnie super :) Widzę , że maska złych opinii nie ma . Oczywiście osoby z dużą skłonnością do podrażnień czy też cerą suchą mogą nie odebrać jej tak jak ja bo co tu porównywać używanie awaryjne do ciągłych problemów z suchą , mocno piekącą czy też alergiczną cerą. Dlatego jeśli ktoś chce jej wypróbować polecam zacząć od saszetek - aby się nie rozczarować :) Ode mnie mocne 4 i niech się
    • delikatny zapach
    • przyjemna mocno kremowa konsystencja
    • świetnie łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia
    • delikatnie koi skórę
    • łatwa do zmycia
    • możliwość zakupu i w słoiczku i w saszetkach
    domkep
    30 sierpnia 2020 o 19:25
    Dobra ale nie bardzo dobra
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jakiś czas temu dostałam kilka saszetek-próbek maski, dziś użyłam ostatniej. Maska ma bogatą strukturę i piękny delikatny zapach. Po nałożeniu na twarz lekko szczypie, po chwili jest już ok. Maseczka prawie w całości się wchłania, do zmycia zostaje jedyny tłusty filtr jaki tworzy. Po usunięciu maski skóra jest natłuszczona i wydaje mi się, że odżywiona. Maseczka daje odczucie ulgi, jednak po przejechaniu palcami po twarzy nie czuć tego złagodzenia. Wydaje mi się, że maska może być za ciężka do niektórych typów skór i niekoniecznie może być odpowiednia dla skóry wrażliwej, suchej i naczynkowej (na takiej testowałam).
    Zalety:
    • Natłuszcza i odżywia skórę.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 lutego 2020 o 21:55
    Używam po kwasach
    Maskę nakładam po robieniu kwasów z Ziai jak zaleca producent. Maska uspokaja moją cerę oraz mocno nawilża co daje bardzo przyjemne uczucie. Zapach ma przyjemny,delikatny. Maseczka jest baaardzo wydajna i czuję że zostanie ze mną na długo.
  • 8 lutego 2020 o 20:44
    W porządku
    Używa od:próbka
    Maska ma bardzo przyjemną w użytkowaniu treściwą konsystencję. Łatwo aplikuje się ją na skórę. Po części wchłania się w skórę, resztę trzeba zmyć, przy czym nie ma z tym problemu. Skóra faktycznie po zmyciu jest uspokojona, wszelkie podrażnienia są złagodzone, cera jest nawilżona i utrzymuje się ten efekt przez całkiem długi czas. Ot, taka przyjemna maseczka, po którą warto sięgnąć. :)
    • treściwa konsystencja
    • pozostawia skórę uspokojoną, złagodzoną i nawilżoną
  • 15 października 2019 o 20:19
    U mnie nie działa
    Maseczkę kupiłam do użytku domowego, po peelingu lub mikrodermabrazji. Niestety u mnie się kompletnie nie sprawdziła. Nałożona na nawet minimalnie podraznioną skórę sprawia, że skóra na twarzy pali żywym ogniem, zamiast się uspokajać! Pierwszy w składzie, zaraz po wodzie jest niestety wodoodporny emolient, odpowiedzialny i za nieprzyjemny film na skórze jaki zostaje po użyciu tej maski i za zapchane pory. Reszta składu też bez szału, dużo syntetycznych filmotworczych i komedogennych emolientów, trochę rozpulchniaczy. Użycie niefajnie że względu na silne pieczenie. Przeżylabym gdyby końcowy efekt był tego wart, ale nie jest. Skóra po jest gorsza niż przed, tłusta ale jednocześnie odwodniona, ani trochę nieukojona, pokryta tłustym filmem, z powiększonymi porami. Maska jest bardzo wydajna, użyłam kilka razy i mam nadal prawie całe opakowanie, z którym nie wiem co teraz zrobić... Mogę oddać za darmo.
    Zalety:
    • Duże opakowanie.
    Wady:
    • Nie działa lagodząco, wręcz przeciwnie dodatkowo podrażnia.
    • Zapycha.
    • Pozostawia nieprzyjemny film na twarzy.
    • Skóra po użyciu jest zaogniona rozpulchniona i słabo nawilżona.