Maybelline New York Express Finish 40`` (Szybkoschnący lakier do paznokci)

• 3 czerwca 2013 o 16:39
    Kolejny lakierowy ulubieniec!
    Lakier dołączył do mojej listy produktów za niewielką cenę, a zaskakująco świetnych jakościowo. Mam dwa odcienie - wiśniowy i fuksjowy. Są pięknymi, głęboko nasyconymi odcieniami. Wystarczy jedna warstwa żeby nie było żadnych prześwitów. W użytkowaniu bardzo sprawny - można razem z nim stawać w zawodach w malowaniu paznokci na czas i precyzję. Schnie faktycznie ekspresowo. Zaś jego wytrzymałość jest czymś, czego się zupełnie nie spodziewałam. Otóż bite 4 dni! Pod tym względem jest moim bezapelacyjnym faworytem. Żadnych odprysków, a starł się ledwo zauważalnie. Jeśli chodzi o jego cenę, nie mam porównania, gdyż - jak większość moich lakierów - kupiłam go w drogerii internetowej za 5,17zł. Używam tego produktu od: 3 m-ce Ilość zużytych opakowań: 2 zaczęte
    loreta
    11 września 2012 o 9:48
    Najlepszy dla niecierpliwych
    Ten lakier jest rzeczywiście szybkoschnący - wystarczy kilka minut na dwie warstwy i już mamy ładnie pomalowane paznokcie (mam porówanie m.in. z Astorem 45 sec, i Maybelline jest zdecydowanie od niego lepszy). Kolory są bardzo ładne ( z tym, że raczej klasyczne odcienie). Opakowanie i pędzel są poręczne. Jedyny minus to mizerna trwałość - na drugi dzień widać ubytki na końcówkach, ale to jest produkt szybkoschnący, a nie długotrwały, więc nie ma co się dziwić. Lakier zdecydowanie nadaje się do "awaryjnego" malowania paznokci tuż przed wyjściem na imprezę, dlatego warto mieć przynajmniej 1 odcień w kosmetyczce. Do noszenia na co dzień nie bardzo, bo jest zwyczajnie nietrwały, za co odejmuję mu gwiadkę. Używam tego produktu od: Roku Ilość zużytych opakowań: 2 duże
    el_ch
    30 kwietnia 2012 o 12:03
    ulubiony - idealny dla zabieganych
    Używam go od lat i jak dotąd nie znalazłam lepszego pod względem szybkiej bezproblemowej aplikacji, co w moim zabieganym życiu jest dużym atutem, zwłaszcza przy moim uwielbieniu do czerwonych paznokci. Głownymi kryteriami jakimi się kieruję jest łatwość aplikacji, trwałość, czas schnięcia i gęstnienie lakieru w buteleczce. odcień cherry kupiłam jakieś 5-6 lat temu i wyjeżdżając za granicę zostawiłam w szufladzie, odkurzyłam go kilka miesięcy temu i o dziwo nic mu nie jest. Jest może troszkę gęstszy, jednak maluje bez problemu, co po pięciu latach jest rzeczą rzadko spotykaną. Obecnie mam trzy odcienie red seduction, cherry i flash cosmic, ze wszystkich jestem zadowolona. Tego ostatniego często używam przy jasnych kolorach, gdy coś mi nie wyjdzie, zawiera jakieś takie jakby małe hologramy, co skutecznie niweluje defekty dając fajny efekt. Lakier schnie w ekspresowym tempie, nawet po nałożeniu dwóch warstw. Mam dużą płytkę paznokcia i często paznokcie dość długie (do 5mm za opuszek) i nie są łatwe do pomalowania, ten lakier świetnie daje sobie radę. Z reguły muszę nakłądać dwie warstwy aby uzystać perfekcyjny efekt, z racji dużej powierzchni, jednak zdarzało mi się malować tylko jedną warstwę i efekt też był ok. Naprawdę polecam.
  • 27 marca 2012 o 13:22
    może być
    Lakier niewróżniający sie wsród innych. Plusem jest, że faktycznie schnie bardzo szybko. nawet przy nakładaniu dwóch warstw nie trwa to chyba dłużej niz 2 min. ma tez fajną konsystencję, nie jest za gęsty. I to chyba jedyne jego plusy. Nic szczególnego jesli chodzi o trwałość. Utrzymuje sie około 2 dni. Minusem jest też połysk. Tutaj bardzo bardzo słabo. Napewno przydatny produkt na wakacjach gdzie przewaznie nie ma czasu na malowanie pazurków. Jesli jestem w domu wybieram inne lakiery. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 2 września 2011 o 18:29
    Kiepski
    Dostałam ten lakier w prezencie, sama nigdy bym się na niego nie skusiła ze względu na dość wysoką cenę. Początkowo bardzo podobał mi się cielisty kolor i ładna buteleczka. Podczas aplikacji również było ok. Konsystencja w sam raz, pędzelek wąski i długi, wygodnie się maluje, lakier minimalnie smuży. Dość szybko schnie. Dwie warstwy dają ładny efekt. Szkoda tylko, że tak krótkotrwały. Lakier już po kilku godzinach od pomalowania paznokci traci połysk, wygląda nieświeżo, po prostu brzydko, następnego dnia odpryskuje. Nie polecam, zwłaszcza za taką cenę. Wylądował w koszu. Używam tego produktu od: używałam kiedyś Ilość zużytych opakowań: jedno, użyłam tylko kilka razy