Sally Hansen Complete Care Extra Moisturizing 4-in-1 Treatment

• 7 stycznia 2015 o 16:30
    sredniak
    Odżywkę kupiłam do używania jako bazę pod lakiery kolorowe. I tak używałam i tak oceniam. Niestety w tej roli niczym się nie wyróżnia. Nie poprawiła stanu paznokci,nie zapobiega rozdwajaniu ani przebarwieniu się płytki od ciemnych kolorów lakierów. Nie przedłuża trwałości mani. Robi to samo co każda inna tańsza odżywka czy baza. Więcej nie kupię. Znam lepsze. Na plus opakowanie taki jakby różowy krysztalek ;) i długa żywotność.. Przez ponad pół roku nie zgestniala. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    I_za0
    5 sierpnia 2014 o 18:15
    Nie działa
    Odżywka choć dobrze się nakłada, nabłyszcza paznokcie, zabezpiecza przed barwieniem płytki to nie spełnia oczekiwań co do utwardzania paznokcia oraz zapobiegania łamaniu sie paznokci. Bez rewelacji zupełnie. Oczekuje od niej dużo więcej. Używam tego produktu od: 3 mies Ilość zużytych opakowań: 1/2 opak.
    vivinn
    10 maja 2014 o 11:09
    Kolejne cudowne dziecko od Sally Hansen.
    Dopóki ta odżywka będzie dostępna w sprzedaży nie zamienię jej na żadną inną. Robi wszystko, co odżywka robić powinna, pokuszę się nawet o stwierdzenie, że jest lepsza od swojej zielonej siostry (z której zrezygnowałam nie dlatego, że źle działała, ale dlatego, że była coraz droższa i gorzej dostępna). Dostępna przede wszystkim na Allegro (~18zł + przesyłka), ale ostatnio pojawiła się też w Rossmannach (~35zł). Co otrzymujemy za tę cenę? Prawie 15ml bardzo rzadkiego produktu, który nakłada się cieniutką warstwą, a po wyschnięciu pachnie keratyną. Samodzielnie odżywka na paznokciach nie jest wyjątkowo trwała, szybko schodzi z końcówek, zakładam, że to właśnie przez cienkość warstwy. Natomiast nie robi żadnych problemów jako baza pod lakier, sprawdza się rewelacyjnie, nie jest przyczyną szybszego odpryskiwania lakieru. Gęstnieje raczej w umiarkowanym tempie. Jest piekielnie wydajna - jedna buteleczka wystarcza na około 5 miesięcy korzystania, po tym czasie zaczyna gęstnieć i dla komfortu użytkowania kupuję nową flaszkę. Pięć gwiazdek należy jej się za to, że utrzymuje paznokcie w dobrym stanie, nie wysusza skórek i, po prostu, działa. Może nie brzmi to nadzwyczaj przekonująco, bo nie opisuję cudów na kiju, ale prawda jest taka, że odkąd jej używam nie zaprzątają mi głowy problemy paznokciowe. Paznokcie nie pękają, nie łamią się (serio, przez ostatni rok paznokieć nie złamał mi się ani razu, poza jednym nieszczęsnym wypadkiem, podczas którego paznokieć raczej się oderwał niż złamał), nie rozdwajają. Nie używam jej jako topu, dla mnie to marnotrawstwo cennych składników. Co jeszcze mogę powiedzieć… moim zdaniem warto :) Używam tego produktu od: (dobre pytanie...) półtroa roku Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte czwarte
  • 11 marca 2014 o 12:52
    znakomicie nawilża i wygładza po Eveline
    Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ta odżywka jest w kategorii "Zapomniane kosmetyki", skoro można ją normalnie kupić w Rossach czy innych drogeriach. Anyways, bardzo dobra rzecz. Wszystkie wiemy, jak znakomite są odżywki Eveline, ja szczególnie cenię sobie diamentową i 8 w 1, bardzo dobra jest też Micro Cell. Jednak faktem jest, że oprócz genialnego działania utwardzającego i naprawczego - lubią wysuszyć paznokcie na wiór. Moje zaczęły się rozwarstwiać przy macierzy, a i ogólnie po roku używania bez przerwy - były suche. Odżywka SH znakomicie temu zaradziła. Zamknięta jest w przemiłym dla oka, dużym (15 ml), różowym szklanym opakowaniu, z wygodną, dużą nakrętką. Pędzelek jest długi i cienki, świetnie operuje się nim przy macierzy i po bokach paznokcia, preparat można dzięki temu nałożyć dokładnie, ale bez zalewania skórek. Sam płyn ma intensywny zapach, coś jakby owocowego lakieru do włosów, jest nieco oleisty, ale nie jest olejem - wysycha na paznokciu jako bezbarwny, twardy lakier, bez żadnej śliskiej warstwy. Używam go co 2-3 dni pod lakier, jedną warstwę lub rzadziej - 2 warstwy solo. Po miesiącu używania efekty są świetne - przede wszystkim paznokcie już się nie rozwarstwiają, przy macierzy nic się nie rozdwaja, nie ma żadnych "zadziorów", płytka odzyskała swój blask, jest bardziej elastyczna i miękka (ale nie zbyt miękka). Końcówki są białe, a całe paznokcie zyskały na kolorze (są jaśniejsze). Kosmetyk jest bardzo wydajny - po miesiącu stosowania ubyło prawie nic. Cena też jest zachęcająca - w promocji w Ross ok. 25 zł, na Allegro jeszcze taniej. Bardzo polecam, jako dluższą kurację lub jako uzupełniającą przy stosowaniu odżywek z formaldehydami (Nail Tek czy Eveline czy Micro Cell). Płyn działa, i to działa bardzo dobrze. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 butelki
  • 21 stycznia 2014 o 22:45
    absolutnie nie
    rzadko zawodzę się na sally ale tym razem to porażka na całej linii dałam 6 tygodni na rozbujanie się. nic z tego. paznokcie w życiu nie były takie okropne: rozdwajały się, łamały się i w ogóle wygładałam jakbym całe życie w polu za ziemniakiem latała. dramat konsystencja jest fajna, oleista, wygodny pędzelek etc. ale to niestety nie naprawi mi szkód jakie wyrządził mi ten specyfik. coś ewidentnie nie pasuje moim paznokciom w składzie, bo po paru dniach używania eveline 5 in 1 pazokcie odżyły zużyję resztę jako lakier na wierzch, ale jakoś niespecjalnie przedłuża on życie innych lakierów Używam tego produktu od: 6 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie niecałe