Clarena Perfect Finish Line, Fluid Foundation Mat Matujący fluid dla cery mieszanej, tłustej i wrażliwej

• 16 sierpnia 2014 o 17:17
    kukurydziany zapach, nie kryje
    Kupiłam fluid, gdyż używałam kremu do twarzy tej firmy i byłam nim zachwycona, dlatego sięgnęłam też po fluid. Pierwszą myślą jaka mi przychodzi na temat fluidu to intensywny zapach kukurydziany, nieodpowiada mi całkowicie. Fluid w higienicznym flakonie z pompką to jego duży plus. Wydajny. Produkt jest skierowany do cery mieszanej, powinien zmatowić - niestety matowa skóra to efekt tylko na kilkanaście minut po nałożeniu. Absolutnie nie kryje niedoskonałości. Ma lekką konsystencją i nie waży wiele na skórze, nawet przy nałożeniu wielu warst nie daje efektu maski, jedynie kolor zostawia wiele do życzenia. Kupiłam ciemniejszy odcień, bo zwykle takiego używam - niestety zupełnie nietrafiony, buzia przypomina marchewkę. Używam tego produktu od: Kupiony 8 miesięcy temy - używany sporadycznie Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego ciągle
  • 5 listopada 2013 o 16:33
    Nie matuje
    Mam odcień Ivory najjaśniejszy z palety ,który jest bardzo ciemny.Zaczełam uzywać go latem i wtedy był w miarę ok,ale na okres zimowy absolutnie się nie nadaje. Plusy + lekka,płynna konsystencja + zapach +estetyczne opakowanie +dzięki zawartości silikonu podkład bardzo dobrze się rozprowadza i wygładza buzię + nie zapycha +buzia wygląda o wiele młodziej + nie podkreśla zmarszczek +nie wysusza i nie podkreśla suchych skórek Minusy: -praktycznie nie zauwazyłam zmatowienia cery.Po mimo użycia pudru,skóra bardzo szybko zaczyna się świecić -bardzo słabe krycie,praktycznie znikome -cena -pozostawia ślady(na telefonie,okularach itp...) W moim odczuciu podkład nadaje się dla osób,które mają cerę bezproblemową.Na pewno nie jest dobry dla cery mieszanej.
    wmarley
    4 września 2012 o 19:19
    jak dla mnie świetny
    Dostałam próbki tego podkładu od kosmetyczki i tak mi się spodobał, że kupiłam pełnowymiarowe opakowanie. + "wodnista" konsystencja + dobrze się rozprowadza + nie zapycha + lekki + dość długo się utrzymuje + delikatny efekt, bez maski, krycie nie jest jakieś ogromne, ale dla cery bez większych problemów (plus ewentualnie korektor) sprawdza się idealnie + opakowanie, które osobiście bardzo mi się podoba :) - średnio matuje Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: 5 próbek + zaczęte pełnowymiarowe opakowanie
    najomi
    13 stycznia 2012 o 18:41
    Najlepszy!!
    Dostałam go w prezencie.. I go pokochalam.\\\\nJest to najlepszy podkład jaki mialam do tej pory stosowalam ich wiele i to te z najdrozszej półki.\\\\nMam cere mieszana skłonna do wyprysków i ten podkład sie sprawdza.\\\\n\\\\nPlusy:\\\\n-wydajne opakowanie\\\\n- cena\\\\n- naprawde matuje na wiele godzin\\\\n-nie tworzy efektu maski\\\\n- pomimo ciemnych kolorów po chwili od nałożenia ładnie stapia sie z cera\\\\n- co najlepsze to zauwazylam ze odkad zaczelam go stosowac znacznie poprawił sie stan mojej skory i mysle ze to jego zasługa\\\\n- nie zapycha\\\\n-nawilza i nie podkresla suchych skórekMinusy:\\\\n-trzeba uważac bo moze pobrudzic ubranie\\\\n- nieprzyjemny zapach, ale mozna sie do niego przyzwyczaic\\\\n-przy koncu podkładu jest problem z jego wyciagnieciem ze słoiczka\\\\n\\\\n\\\\nReasumujac. Rewelacyjny podkład za przystępną cenę!
  • 15 października 2011 o 18:34
    nie dla cery tlustej i mieszanej
    Fluid może i nie najgorzej się rozprowadza, ale zwyczajnie nie matuje, tak jak powinien. Utrzymuje się 2h na twarzy bez świecenia. Ogromnym minusem jest jego drażniący zapach. Nie mniej nie ściera się z twarzy w połączeniu z kremem lub baza pod makijaż. Nie polecam osobom z tłustą lub mieszana cera. Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: jedno