Aquolina Acqua Corpo Profumata Liquirizia e Mora (Koktajl do ciała `Lukrecja i jeżyna`)

• 7 maja 2014 o 13:21
    Lżejsza wersja Lolity
    Kiedyś, danow temu, zakochałam się w klasycznej Lolicie. Po latach, kiedy wreszcie uzbierałam na swój własny flakonik, dostałam w prezencie aquolinę (od koleżanki, która nie mogła dokończyć buteleczki). Skończyło się na tym, że po ten zapach siegam częściej niż po Lolitę, ze względu na jego lekkość (Lolita w tym momencie wydaje mi sie zbyt ciężka i szybko zaczyna mnie drażnić na skórze). Byłoby to pachnidło idealne, gdyby tylko było bardziej trwałe - niestety, po kilku godzinach nie czuć nic. Chętnie wypróbowałabym ich w wersji EDP, bo są naprawde przyjemne i świeże - ostatnio nawet usłyszałam od kolegi, że w pokoju robi się tak świeżo, gdy wchodzę, a wiadomo - faceci mają raczej słabszy węch ;). Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1/4
  • 18 marca 2011 o 22:31
    Słodko - gorzka...
    Faktycznie coś z klasycznej Lolity edp coś ma. Tzn. nie coś, tylko dokładnie lukrecję;) Jednak zapach jest mniej słodki i nutka gorzkawa w nim występuje. Fajnie rozwija się na skórze i o dziwo długo utrzymuje. Jednak ja zdecydowanie bardziej wolę Lolitę. Dla tych, które nie lubią mocnej, ciężkiej słodyczy, to jest dobry i tańszy odpowiednik. Tej Aquoliny nie kupię ponownie, ponieważ wolę w to miejsce wypróbować coś nowego. Dałam, że nie jest w moim typie, tylko dlatego, że wolę pozostać "wierna" mojej ukochanej Lolicie:) Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: 10ml
    gds
    19 maja 2009 o 22:28
    Prawie jak Lolita
    Produkty Aquolina są genialne. Wszystkie bez wyjątku. I ta lukrecjowa mgiełka do ciała również jest fantastyczna. Oczywiście przypomina w swej wonii Lolitę Lempicką, jednakże jest lekką jej następczynią. Wspaniale nadaje się na basen, czy wyprawe rowerem, gdzie nie wypada psikać się perfumami, a chciałoby się pięknie pachnieć. Mój ulubiony zapach z serii koktajli do ciała. Zaraz obok zielonej herbaty ;) Używam tego produktu od:2 lat Ilość zużytych opakowań: 4 buteleczki
  • 24 stycznia 2009 o 9:07
    Lolitkowata
    Kupiłam w ciemno na allegro, w aukcji zapewniano,że spodoba się wielbicielkom Lolity i mieli rację.... ta mgiełka to jakby Lolita w wersji light.... jeżyny nie wyczuwam a może po prostu tak mi się wydaje i wszystko kojarzy mi się z Lolitką. ogólnie to słodki, ciepły zapach, pojemność zawrotna wiec starczy na długo. Mgiełka fajnie chłodzi. Jedyne zastrzeżenie mam do trwałości... u mnie po paru minutach jej nie czuć:( ale może to dlatego,że od dawna używam Lolity i zarówno ona jak i ta mgiełka są dla mnie prawie niewyczuwalne po paru minutach a dla innych już tak. Pewnie skuszę się na inne zapachy z tej seri np. wanilia i anyż. Używam tego produktu od:tygodnia Ilość zużytych opakowań:1
  • 26 października 2008 o 20:41
    Uwielbiam!
    Uwiebiam ten cudowny, słodkawy i w dodatku taki cieplutki zapach. Nie jest duszący, ale delikatny, na skórze -przynajmniej mojej- czuję zapach prawie caly dzień, więc jest naprawdę wydajny i wytrzymały.....na jesienne i zimowe dni po prostu doskonały...jak dla mnie nic dodać nic ująć!!! Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego