Sephora Green Connection, Eau a Sensations Bien-Etre (Woda poprawiająca samopoczucie)

• 13 marca 2012 o 19:05
    Faktycznie działa
    no przynajmniej na mnie. Być może dlatego, że lubię ten "bagienno-blotnisto-piwniczny" początek. I szukam go we wszystkich zapachach. Odżywają chyba wspomnienia z dzieciństwa, pewnie Freud mógłby na ten temat coś powiedzieć (aczkolwiek nikt mnie nie przetrzymywał w piwnicy, żeby nie było ;) ) Po bagiennym otwarciu robi się jeszcze przyjemniej, nawet nie jestem w stanie określić z czym mi się kojarzy ten zapach. Napewno nie jest to zapach niczego konkretnego (typu pranie, trawa czy coś w tym stylu). Raczej kojarzy się ze spokojem, wyciszeniem i samotnością, ale w taki przyjemny sposób. Cos jak wtedy gdy siedzimy sobie zacisznie w pokoju przy oknie, jest popołudnie, czytamy ksiązkę, za oknem widać spieszących się ludzi, a my w pewien sposób jesteśmy z tego wyłączeni. Dlatego napisałam w tytule, że o dziwo na mnie jako "wyciszacz" faktycznie ten zapach działa. Mimo, że kupując kierowałam się zdecydowanie składem a nie działaniem. W każdym razie stoi na moim stoliku nocnym i ułatwia zasypianie. Gdybym użyła go w dzień chyba nie byłabym dobrym pracownikiem ;) Używam tego produktu od: lipca 2011 Ilość zużytych opakowań: Nadal dużo ze 100 ml
  • 6 sierpnia 2008 o 18:50
    dziwna... ;)
    Co za dziwny zapach... Poczatek niestety zdecydowanie traumatyczny. Pachnie bardzo ekologicznie - jakims bagnem, błotem albo czymś innym w tym stylu... Prawdziwy eko zapach ;) Na szczęście te nutki szybko znikają a pojawia sie coś czego po takim zapachu zdecydowanie bym się nie spodziewała... Jest coś bardzo rozkosznego co kojarzy mi się z zapachem niemowlęcych rzeczy. Jest tak kremowo, delikatnie, odrobinę waniliowo. Bardzo rozkoszny, słodki i przyjemny zapach. Zupelnie nie pasuje do tego okropnego bagiennego poczatku... ;) I niestety przez te pierwsze nuty tej wody nie da się nosić. Jak sie tym psikam to mi po prostu nos wykręca... Szkoda, że od poczatku nie pachnie tak jak sie rozwija. bo wtedy chetnie bym przygarnęła ten okropny czarny flakonik ;) Ten zapach w przeciwieńtwie do wody energetyzującej jest bardzo trwały. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: probka