Kryolan Ultrafoundation -3 Korektor

• 29 października 2013 o 12:53
    naprawdę dobry
    Mam go już bardzo długo. Sama nie wiem jak długo, i w sumie pora sprawdzić datę ważności ;) Ostatnio zmieniłam go na Isadore, ale w sumie głównie dlatego, że używam w 70% żółtego i tylko od czasu do czasu zielonego odcienia, a opakowanie Kryolana jest ogromne i nie chce mi się go pakować jak gdzieś jadę. Za to ogromne opakowanie odejmuję mu gwiazdkę, bo jest to wg mnie jedyny jego minus. Przy tej wydajności, dla jednej osoby, mogło by być o 1/3 mniejsze i tańsze :D Mam suchą skórę, skłonną do zaczerwienień. Nie mam problemów z wypryskami. Dlatego dla mnie ten korektor sprawdza się bardzo dobrze. Nie zapycha, nie wchodzi w załamania skóry pod oczami, ładnie się wchłania i kryje. Zielony trochę podkreśla skórki, ale to chyba kwestia suchości skóry, cudów nie ma... Opakowanie, poza wielkością, fajne, wygodne. Aplikacja pędzelkiem lub palcem- mi odpowiada. Zapach mi nie przeszkadza. Zdaję sobie sprawę, że wielkość opakowania nie każdemu będzie przeszkadzać, i pewnie nie powinnam odejmować gwiazdki, tylko poszukać mniejszego korektora. Ale skoro już go mam i niebawem wywalę 3/4 opakowania to mogę czuć frustrację ;) Używam tego produktu od: nie pamiętnych czasów Ilość zużytych opakowań: wciąż męcze pierwsze
    czesiam
    3 kwietnia 2012 o 9:11
    świetny produkt, strzał w dziesiątkę.
    Ten korektor to magia :) Kupiłam go kiedyś za namową wizażystek gdy uczyłam się w szkole kosmetycznej. Od tamtej pory leżał w szafce. Ostatnio sięgnęłam po niego, ponieważ od dłuższego czasu próbuję uporać się z moimi sińcami pod oczami. Są bardzo ciemne i bez makijażu aż straszę :). Próbowałam wielu korektorów: Inglot, Bourjois, Max Factor, L\'Oeal, Pupa... każdy niwelował cienie, ale nie takie jak moje. Dlatego wypróbowałam kółko Kryolan i jestem zachwycona. Aż nie mogę się przyzwyczaić do mojej twarzy bez sińców :) Wiele osób narzeka, że wchodzi w zagłębienia zmarszczek... to zależy od aplikacji. Ja robię to tak: najpierw wklepuję krem pod oczy (aby nawilżyć), gdy się wchłonie nakładam rozświetlacz "Ooh la lift"-Benefit pod całą okolicę oka, następnie nakładam żółty korektor KRYOLAN ale tylko tam gdzie występuje siniec, wklepuję niewielką ilość. Potem nakładam podkład, ale tylko niewielką ilość pod oczy, tak by przykryć korektor. I Voila! Spróbujcie, nie pożałujecie! Pamiętajcie, że umiar jest drogą do sukcesu! Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1-mega wydajny
  • 26 stycznia 2012 o 8:31
    Ulubiony
    Długo szukałam dobrego korektoru, który zakryje zaczerwienienia na policzkach. Nie zawiodłam się, ten korektor jest genialny! plusy: - dobrze kryje - wydajny - trwały - nie zatyka porów - nie tworzy efektu maski ( przy dobrej aplikacji) - cena adekwatna do jakości Troszkę nie lubię jego zapachu, ale najważniejszy jest efekt, a dla mnie jest zadowalający.
  • 12 stycznia 2012 o 1:20
    Słaby produkt za dużą cenę
    Używałam tego produktu rok temu. Tonery z reguły są ciężkie, lecz ten się ciężko rozprowadza w porównaniu do innych no i cena jak za tyle wad jest za duża. Wg mnie lepszym rozwiązaniem jest kilka razy tańszy korektor/toner z oriflame. Zalety: - przystępne krycie. Wady: - ciężki, - zatyka pory, - "wychodzi" w zmarszczkach, - ciężko się rozprowadza, - mocno wysusza, - wysoka cena. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: jedno niecałe
  • 28 października 2011 o 12:03
    Buzia prosto w Photoshopa.
    To magiczne kółeczko jest naprawdę magiczne. Odpowiednio użyte ujednolica moją skórę tak, że właściwie niepotrzebny jest mi już podkład. Po prostu szpachla idealna. Kolor żółty nakładam na zmiany fioletowe, a więc głównie są to okolice oczu. Kolor zielony- tego schodzi mi najwięcej- używam na zmiany czerwone, czyli blizny po wypryskach na policzkach i wiecznie czerwone skrzydełka nosa. Kolor fioletowy- na zmiany brązowe, u mnie występują one w okolicach ust. Najważniejsze to zachować umiar. Lepiej nałożyć odrobinę i później ewentualnie dołożyć, bo jeśli na starcie nałożymy go zbyt wiele, to nie przykryje go nam nawet kamuflaż Kryolanu. Druga sprawa jest taka, że najlepiej nakładać go pędzelkiem do korektora, a później wklepać dokładnie gąbeczką do podkładu. Wtedy otrzymamy najlepszy efekt, bo korektor tak stapia się ze skórą, że nie mamy na buzi tęczy, tylko pozostaje niezauważalny, a niedoskonałości znikają. Kolejna rzecz- trzeba uważać na zmarszczki, bo lubi w nie wchodzić. Dodatkowo, przed rozpoczęciem zabawy z tymi korektorami dobrze jest nałożyć krem nawilżający i dać mu czas, aby się wchłonął, bo w innym wypadku całość może nam się zważyć. To zdecydowanie nie jest kosmetyk na co dzień, jest bardzo ciężki i na pewno nie wpłynie na naszą skórę pozytywnie. Jest jednak idealny do makijaży okazyjnych czy też fotograficznych. Z taką tapetą grafik komputerowy nawet nie odpali Photoshopa, bo nie ma co korygować. Polecam, z tym że to jest produkt profesjonalny, trudny w obsłudze i przed wystawieniem mu negatywnej recenzji radzę nauczyć się go używać. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1