Miraculum Pure Pleasure, Płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu

• 19 marca 2013 o 11:35
    Dobry
    Kupiłam produkt zachęcona opinią przyjaciółki i jestem zadowolona. A konkretnie: +płyn jest bezzapachowy, co mnie akurat bardzo odpowiada +jest wydajny +bardzo dobrze zmywa makijaż, radzi sobie z maskarą wodoodporną +nie podrażnia oczu przy demakijażu, a noszę soczewki i przy wielu płynach oraz mleczkach miałam problem piekących i łzawiacych oczu +estetyczne opakowanie -czasem odczuwam lekkie mrowienie policzków po demakijażu, jednak nie za każdym razem, więc do końca nie jestem przekonana czy to wina płynu czy np podrażnienia skóry przez wiatr czy mróz Za płyn płacę 17-18 zł w zależności od drogerii oczywiście. Podsumowując w mojej ocenie produkt spełnia obietnice producenta. Używam tego produktu od: prawie 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 2 lipca 2011 o 19:20
    zbyt drogi
    Ten płyn jest bardzo nieprzyjemny dla oczu - powoduje pieczenie, szczypanie. Makijaż z twarzy zmywa jednak dość dobrze - wystarczają mi trzy nasączone nim płatki; jak na moją rozrzutność w tym względzie, to bardzo mało :) Bardzo podoba mi się opakowanie - eleganckie, szykowne, choć nie wiem, czy sprawdziłoby się w podróży. Ogólnie uważam, że kosmetyk wart wypróbowania, ale jednak na pewno nie za tę cenę.
    Jo@nn@
    21 grudnia 2008 o 18:19
    Podrażnia skórę wokół oczu
    Nie nadaje się do demakijażu oczu, ponieważ koszmarnie podrażnia skórę wokół nich. Mimo, że nie mam jakiejś super wrażliwej skóry, w trakcie zmywania zaczynają łzawić mi oczy, a skóra wokół oczu piecze. Zdziwiona jestem tym bardziej, że na opakowaniu pisze, że był testowany okulistycznie oraz na grupie osób noszących szkła kontaktowe (!) i zawiera substancje posiadające właściwości łagodzące... To chyba pierwszy w mojej praktyce płyn do demakijażu z taką deklaracją tak bardzo mijający się z przeznaczeniem. Opakowanie rzeczywiście pretenduje do miana kosmetyku luksusowego, chociaż po przechyleniu płyn wylewa się, natomiast o zawartości tego powiedzieć nie można... 1* za opakowanie Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 25 listopada 2008 o 9:44
    Dobry, ale KWC nie zostanie
    Zgodzę się z opinią poprzedniej recenzentki. Płyn jest dobry, ale jego działanie nie powala na kolana a cena 25 zł to lekkie przegięcie (choć widać, że opakowanie aspiruje do miana kosmetyku exclusive). Muszę jednak przyznać, że po uzyciu odczuwam lekkie mrowienie - raczej musowanie - płynu na skórze. Nie jest to jakieś niemiłe uczucie, ale też normalne to chyba nie jest. Szczególnie, że to ma być kosmetyk do cer wrażliwych. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 19 października 2008 o 23:13
    drogi w stosunku do jakości
    Nieustannie poszukuję doskonałości w demakijażu, nie przepadam za mleczkami,stąd płyny micelarne.Nie jest zły-dośc dobrze usuwa makijaż, nie podrażnił mi oczu ale skutecznośc jest w pobliżu płynu do demakijażu Ziaji, cena za to znacznie wyższa/ ok25pln/ Używam tego produktu od:tygodnia Ilość zużytych opakowań:początek pierwszego