Oriflame Giordani Gold, Make-up Base (stara wersja) Baza pod makijaż

kuki9
    12 października 2016 o 11:12
    Dla cery suchej
    Dla mnie to nie jest typowa, silikonowa baza mająca na maksa przedłużać trwałość makijażu lub bardzo wyrównująca powierzchnię skóry. To raczej coś dla cer suchych, taka dodatkowa dawka nawilżenia. Baza ma postać białawego kremu, jest zwarta ale nie jest tłusta czy tępa. Ładnie się rozprowadza. Na moje oko drobinek tam za bardzo nie ma, ewentualnie są ale w jakiejś minimalnej, niemal niewidocznej ilości. Zapach delikatny, niedrażniący. Po użyciu skóra jest nawilżona, ciut gładsza. Podkład rozprowadza się dobrze, nić się nie maże, nie roluje. Raczej nie zauważyłam aby baza przedłużała trwałość makijażu. Raczej dodatkowo nawilża i sprawia, że podkład wygląda lepiej. Dla mnie ten efekt jak najbardziej na plus bo mam cerę normalną, czasem przesuszoną, dodatkowo lubię jak skóra się lekko błyszczy. Zupełny mat jest nie dla mnie. Baza pomaga uzyskać efekt zdrowego blasku. Dla cery suchej lub mieszanej - jak najbardziej. Na pewno nie dla cer tłustych oraz dla osób oczekujących efektu "long lasting". I fakt - baza jest jakoś mało wydajna. Nie używam jej codziennie (ale też nie od wielkiego dzwonu, ot ze dwa razy w tygodniu) i ubywa jej bardzo szybko.
    Anieg
    2 sierpnia 2016 o 23:00
    Całkiem niezła baza
    Mam ją w kosmetyczce już strasznie długo, ale używałam jej zamiennie z innymi kosmetykami, stąd nawet nie pamiętam, kiedy ją kupiłam. Ale w ramach ograniczania objętości kosmetyczki postanowiłam ją zużyć, nim kupię kolejną... Baza ma bardzo praktyczne opakowanie z wygodnym dozownikiem. Dzięki temu aplikacja jest bardzo higieniczna. Sama buteleczka też jest bardzo estetyczna, matowe szkło, ładna kolorystyka-nieźle wygląda na toaletce :) a zawartość... Baza ma kolor biały z opalizującymi drobinkami, konsystencja dość lejąca, dzięki temu produkt był całkiem wydajny. Ładnie rozświetla skórę, ale bez brokatowego błysku, tylko z takim subtelnym rozświetleniem. Bardzo dobrze rozprowadzał się na niej podkład-w zasadzie każdy, bez rolowania, warzenia, itp. Nie przedłużała czasu, jaki podkład utrzymywał się na twarzy, ale też nie powodowała mocniejszego tłuszczenia czy nieestetycznego błyszczenia. Nie zauwważyłam ani nawilżenia ani wysuszenia skóry, nie zapychała, miała bardzo neutralny, praktycznie niewyczuwalny zapach. Uważam, że spełniała większośc obietnic producenta.
    U konsultantki
  • 29 grudnia 2015 o 13:23
    Niezły produkt
    Dość ciekawa baza pod makijaż, nieco inna od stosowanych przeze mnie dotychczas, bo po pierwsze, o bardziej płynnej konsystencji, a po drugie nieprzezroczysta, a w opalizującym białym kolorze. Jako plusy można wymienić: - konsystencję umożliwiającą dobre rozprowadzenie bazy (na suchej skórze to bardzo ważne), - baza stapia się ze skórą, nie roluje się, - nieco rozświetla makijaż, - nie wysusza, nie podrażnia i nie zapycha porów, - ma eleganckie szklane opakowanie z pompką, dozownik jest higieniczny i wygodny, widać ile produktu pozostało w opakowaniu. Sporym minusem jest niestety wydajność, przy niemałej w końcu cenie. Dostałam ją razem z podkładem Giordani Gold w tej samej objętości i podkładu używam ponad dwa razy dłużej niż bazy. W mojej ocenie produkt nadaje się raczej do dziennego, lżejszego makijażu i tu sprawdzał mi się bez problemu. Nie wiem natomiast, jak baza poradziłaby sobie z makijażem wymagającym dużej trwałości np. wieczorowym. Używam tego produktu od: rok temu przez około 5-6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 23 marca 2015 o 14:56
    bardzo fajny produkt
    Pierwsze wrażenie - pozostawia skórę miękką i gładką ( producent nie kłamie-) -opakowanie estetyczne szklane z pompką, widać ile produktu nam zostało a pompka działa bez zarzutu, wydobywając dokładnie tyle produktu ile trzeba -ładnie się wchłania -jest bardzo wydajna -rozświetla lekko cerę -bardzo wydajna -sprawdza się latem przy wysokich temperaturach -wygładza, można na nią nałożyć sam puder -przedłuża trwałość makijażu, który wygląda bardziej naturalnie Nie mam co prawda porównania z innymi tego typu produktami, ale jestem z niej bardzo zadowolona, u mnie się sprawdziła. Plusem - dodatkowym jest to, że nie ma korka a pompka przekręcając ją w odpowiednią stronę blokuje się, uniemożliwiając produktowi wydostanie się bez nadzoru-) Minusem - może być cena 39 pln / za 30 ml to nie jest mało, ale gdy pojawia się w promocji za 25 to nie ma się nad czym zastanawiać-) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 30 ml
    Ara008
    12 maja 2014 o 14:20
    lepsza od Very Me
    Wcześniej miałam bazę również z Oriflame o nazwie Very Me,jak widziałam że mam ją na dnie i zaraz sie skończy postanowiłam zakupić tą z Giordani Gold gdyż była też na promocji co jeszcze bardziej mnie zachęcało do jej kupna i jakie mam wrażenia? Co w niej lubie? -pozostawia skórę miękką i gładką (czyli jak obiecuje producent) -opakowanie,tym razem jest szklane,przezroczyste z pompką Very Me było białe,plastikowe i bez pompki,musiałam rozcinać by wydobyć dosyć sporą ilość która mi jeszcze na tydzień starczyła a jak tak to nie mogłam tej resztki wycisnąć,w dodatku tylko widziałam ile mam produktu gdy pod światło lampki patrzyłam -szybciej się wchłania od Very Me -nie roluje się -zapach jest przyjemny -jest bardziej wydajna od Very Me zauważyłam że potrzebuje jej znacznie mniej na całą twarz i szyję więc Giordani na dłużej mi posłuży -mam cerę mieszaną,nie powoduje bym bardziej się świeciła ani nie matuje,powiedziałabym że daje bardziej satynowy efekt -konsystencja,jest odrobinę rzadszy od Very Me dzięki temu jeszcze łatwiej jest mi go rozsmarować +/- mam wrażenie jednak ze słabiej nawilża od Very Me albo na równi z nim,może to zależy od stanu mojej skóry a nie od bazy Minusy: -cena nawet w promocji kosztuje 20-25zł kiedy Very Me mamy w granicy 10-13zł ale jednak wole wydać ciut więcej za Giordani i nie męczyć sie z tym przeklętym opakowaniem Very Me i czekać również te 7min dłużej aż się wchłonie Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1/4 pierwszego opakowania