Garnier Ultra Doux, Szampon wygładzający z olejem z orzecha włoskiego i brzoskwinią

• 12 lipca 2010 o 23:29
    Świetny
    Bardzo dobry szampon. Doskonale myje i pielęgnuje włosy (a moje do łatwych nie należą). Pięknie pachnie, mocno się pieni i jest bardzo wydajny. Jedynym minusem jest niedostępność w Polsce. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 4
    lunaxa
    6 września 2009 o 0:08
    moj typ
    ten szmponik jest super mam wlosy fabowane i slabe ale bez odzywki nigdy bym sie obeszla ale po tym szamponie nr 1 moglam rozczesac wlosy szok niestety nie jest do kupienia u nas zaluje tylko ze nie wzielam sobie odzywki ladnie pachnie jest gesty wydajny przy najblizszej okazji jak bede miec sposobnosc zrobie spory zapas polecam Używam tego produktu od:pol roku Ilość zużytych opakowań:2
  • 14 lutego 2009 o 20:59
    nawet, nawet ale...
    Od pewnego czasu, jestem wielką fanką serii Ultra Doux i z zapałem testuje wszystkie jej produkty, na które tylko natrafię. Nie mogę powiedziec,że ten szampon mnie zawiódł: ma piękny, słodki zapach, wygodne, niewielkie opakowanie z którego łatwo go wycisnąc i świetnie oczyszcza włosy (wystarczy odrobina, by zmyc wszelkie lakiery, woski i inne pozostałości po stylizacji). Wygładza dośc dobrze choc dla pełnego efektu potrzebna jest odżywka. Problemy zaczynają sie przy suszeniu, gdyż szampon niemiłosiernie plącze włosy i rozczesywanie jest dośc traumatycznym przezyciem...Z wierzchu, owszem pięknie błyszczą i są gładkie jednak przy próbie rozczesania cała szczotka jest pełna moich wyrwanych włosów. Dobra odżywka jest więc raczej niezbędna przy tym szamponie. Używam tego produktu od: 2 miesiace z przerwami... Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 12 listopada 2008 o 10:52
    Głównie piękny zapach
    Nabyłam kilka produktów Ultra Doux dzięki pewnej cudownej Wizażance (:cmok:). Testowanie rozpoczęłam od tego szamponu. Najpierw mnie zachwycił - zapach ma przepiękny, faktycznie brzoskwinka z orzechami. Pieni się jak szalony, przez co włosy fajnie się myją. Po wysuszeniu są błyszczące, miękkie, raczej podatne na układanie. Podoba mi się tez opakowanie - fajnie wygląda w łazience, poza tym pojemność jest dość duża. Dlaczego więc tylko trzy gwiazdki? Szampon trochę plącze włosy - jest mi ciężej rozczesać włosy po jego użyciu, niż przy innych szamponach (pomimo zastosowania maski). Ponadto mycie nim włosów kilka dni pod rząd powoduje u mnie lekkie swędzenie skóry glowy (niestety podrażnia - a mnie się to właściwie nie zdarza :confused:) i przesuszenie włosów. Nadal są miękkie, ale robią się bardziej "sianowate". Na ten szampon więcej polowala nie będę, zwłaszcza, że pokochałam serię z cytryną i oliwą. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: połowa 1
  • 21 października 2008 o 21:00
    Pięknie pachnie.
    Szampon bardzo dobrze się pieni, dobrze oczyszcza włosy. Sprawia, że stają się gładkie, błyszczące i miękkie. Wyglądają naprawdę dobrze, ładnie się układają, są sypkie i lekkie. Nie obciąża włosów, nie powoduje szybszego ich przetłuszczania. Na uwagę zasługuje też piękny zapach, który bardzo umila rytuał mycia włosów. Nie kupię go więcej, bo niestety ma też wady nie do pominięcia. Przede wszystkim mam mu za złe to, że nieco wysusza włosy i zamiast dzięki swoim właściwościom wygładzającym ułatwiać mi rozczesywanie, poprzez to wysuszanie wspomaga plątanie. Po drugie nieco podrażnia skórę głowy. Mam do tego lekką tendencję, ale nie powodują tego wszystkie szampony drogeryjne, ogromna większość mimo zawartości SLS i innych detergentów nie szkodzi, ten Ultra Doux jednak w niewielkim stopniu podrażnia. Używam tego produktu od: półtora miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1