L'Oreal Professionnel Expert Liss Ultime, Reflexium Thermo-smoothing Oil (Olejek termowygładzający do urządzeń grzejących)

• 11 września 2014 o 12:54
    może być
    Mam mocne, długie i ciężkie włosy. Trudno jest ułożyć i zazwyczaj modelowanie w połączeniu z lakierem daje efekt na niecałą godzinę. Olejek jest całkiem przydatnym produktem, przydaje się, by odciążyć włosy, dzięki temu mogę je lepiej układać po wpływem wysokiej temperatury. Dobrze chroni włosy podczas prostowania czy suszenia. Niestety nadaje się tylko podczas dni, w których na zewnątrz nie ma wilgoci. Włosy zaczynają się lekko falować, kiedy na dworze jest wilgotno, czego wcześniej nie miałam, bo włosy były mocniejsze. Olejek je wygładza i nadaje lekkości, przez co są one jeszcze bardziej podatne na falowanie i niestety efekt wychodzi gorszy niż przed stosowaniem; Co do samego produktu: + przyjemny zapach; + niezła ochrona; + wygładza, odciąża włosy; + zapobiega nadmiernemu przesuszaniu; + nie podrażnia; + nie przetłuszcza włosów; - niewydajny; - wysoka cena; Używam tego produktu od: ponad tygodnia Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    jukaba
    18 listopada 2013 o 18:19
    Ulubiony :)
    Wypróbowałam dość sporo różnych specyfików tego typu, od Biovaxa przez Alfaparf, Matrix, Marion, LadySpa, Stapiz do Loreala... To jest zdecydowanie najlepsze! Moje włosy: grube, na gęstość nie narzekam, raczej zaliczyłabym je do kategorii: trudne Serum: pięknie pachnie, jest oleisto-płynne :brzydal: teraz stosuje do zabezpieczania jako "jedwab" ale kiedyś używałam przed prostownica i spisywało się dobrze Efekt jaki daje na moich włosach: włosy mam gładkie, jedwabiste, miekkie i pięknie lśniące. Dobrze chroni przed wilgocią. Moich włosów nie obciąża, nie przetłuszcza i niestrączkuje Używam tego produktu od: 3 lata Ilość zużytych opakowań: 1 op (50 mL)
    didunia
    7 listopada 2013 o 22:14
    Nie robi nic
    Niestety kosmetyk nie sprawdził się na moich włosach. Nie wygładził ich, ani nie spowodował, że przestały się puszyć :/ Za to łatwo o to, żeby zrobiły się tłuste... Nie zauważyłam też specjalnego działania ochronnego. Tak się do niego zniechęciłam, że użyłam kilka razy i oddałam koleżance. Jedyna jego zaletą jest ładne opakowanie i zapach, ale wiadomo, że produkt kupuje się dla działania. Trochę się zawiodłam na marce Loreal, ponieważ produkt nie był tani i ani tym bardziej profesjonalny. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-szego
  • 1 października 2012 o 14:03
    Dobry dla grubych włosów
    Fajny ale dla właścicielek gestych i grubych włosów, bardzo ładnie pachnie, kropelka wystarczy w zupełności. Super wygładza włosy, ale czy chroni przed gorącem suszarki czy prostownicy to - nie powiedziałabym, bardziej wygładza i nabłyszcza przez co stają się bardziej lśniące (a to jest złudny efekt zdrowych włosów). Nie wiem co mnie podkusiło do kupna drugiej buteleczki (chyba cena jakieś 36zł) Teraz uzywam rzadko bo szybko przetłuszczają mi sie od niego włosy. Używam tego produktu od: koó 3 lat Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 lutego 2012 o 2:06
    takie sobie
    Używałam tego produktu w zeszłym roku, zużyłam całe opakowanie, starczyło mi na hoho i jeszcze trochę, jest mega wydajne, ale trzeba uważać, bo jak się przesadzi z ilością, przetłuszcza włosy, więc stosowałam praktycznie tylko na końcówki przed użyciem prostownicy- troszkę wygładzał włosy na końcach i odnosiłam wrażenie,że jednak trochę ten włos chronił, ale nie przekonałam się na tyle,żeby kupić ponownie, takie sobie serum nic w nim lepszego,niż w nie profesjonalnym serum z drogerii na 15 zł Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno