Yves Rocher Anti-pollution, Gommage Detox [Detox Scrub to Scalp with Moringa Extract] Detoksykujący peeling do skóry głowy z wyciągiem z moringi

• 3 kwietnia 2020 o 16:44
    Detoksykujący peeling do skóry głowy
    Mój ulubiony peeling do głowy! Detoksykujący peeling, która posiada - wyciąg z moringi. Wyciąg z moringi działa oczyszczająco i detoksykująco, przywraca włosom blask - zawiera witaminy A, E i B. Obrona przed zanieczyszczeniami zewnętrznymi takimi jak smog, kurz, dym papierosowy. Moringa jest używana do oczyszczania wody, neutralizuje cząsteczki zanieczyszczeń.
    Zalety:
    • 93% składników naturalnych
    • oczyszcza skore głowy - przywraca równowagę
    • poprawia mikrokrążenie skory głowy
    • włosy rosną zdrowe i silne
    • nadaje lekkość u nasady
    Ellarta
    30 września 2019 o 22:15
    Mieszane uczucia
    Trudno ten peeling ocenić. Nie zauważyłam że działa :) Aczkolwiek nie miałam bardzo nieprzyjemnych odczuć podczas stosowania. Mam wrażenie że drobinki są za duże, nie docierają do skóry głowy i cały czas wpadają do wanny :D:D:D Mam wrażenie że włosy czują się lepiej z peelingiem, niż bez :) Natomiast mam uwagę do poprzednich recenzentek, które narzekają że peeling plącze włosy. Na etykiecie wyraźnie jest napisane, że peeling stosuje się PRZED myciem. Czyli po myjemy głowę, nakładamy odżywkę i nie mamy splątanych włosów :)
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • ładnie pachnie
    • oczyszcza głębiej niż szampon (chyba :D)
    Wady:
    • cena i wydajność, mam wrażenie, że da się skorzystać z peelingu 3 albo 4 razy
    • niewyraźny efekt
    • opakowanie niezbyt wygodne, ale chyba wszystkie peelingi takie mają
  • 30 stycznia 2019 o 10:40
    nic nie robi
    Peeling, na który szkoda wydać prawie 30 zł. Za połowę ceny możemy mieć świetny peeling, którego działanie będzie widać i czuć. To najgorszy peeling jaki używałam - cztery poprzednie były o niebo lepsze i tańsze.
    Zalety:
    • bardzo gęsta konsystencja - nic nam nie przecieka między palcami, nic nam nie spływa z włosów
    • fajnie się pieni na włosach
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • duże drobinki (jak wielkie kryształki cukru czy soli), które bardzo szybko się rozpuszczają i nie peelingują
    • trudno się spłukuje
    • trudno się rozprowadza i trudno dotrzeć nim do skóry głowy
    • wysusza i plącze włosy
  • 13 grudnia 2018 o 17:18
    Może być
    -Peeling ma gęstą konsystencję (jak balsam do ciała), co z jednej strony jest dobre bo nie przelatuje między palcami kiedy go nakładamy, ale z drugiej strony ciężko jest nim dotrzeć do skóry głowy...myślę, że osoby z bardzo gęstymi włosami mogą mieć problem. -Drobinki peelingujące są dość duże, ale działają w łagodny sposób. Niestety nie rozpuszczają się do końca. -Po użyciu włosy są miękkie i lekkie - Peeling jest poprawny, ale nie robi żadnego efektu "Wow" i nie zauważyłam, aby w znaczący sposób wpłynął na stan mojej skóry głowy.
  • 3 listopada 2018 o 21:43
    Takie małe nic
    plusy: + pieni się + drobinki się całkowicie rozpuszczają + łatwy w spłukaniu minusy: - mdły zapach - ciężko się rozprowadza - niespecjalnie oczyszcza - nie zwiększa objętości - wysusza włosy inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - niska wydajność - wysoka cena