Rowenta Urządzenie wielofunkcyjne CF 4012 for Elite Model Look

merryem
    27 lutego 2017 o 13:10
    Meh
    Urządzenie to dostałam całkiem dawno na Święta, chyba jakieś 6 lat temu :) Działa do tej pory i nic sie nie zepsuło , używam jednak sporadycznie. Ciekawy pomysł kilku koncówek z jedną rączką , lecz widze tu minusy mianowicie,czy kupiłabym 4 różne lokówki w takich wersjach ? Raczej niee, po drugie jak spali się rączka to koncówki idą do kosza. (-) Rączka nie pokazuje gotowości nagrzania (-) Nie wyłącza się automatycznie po jakimś czasie (-) Brak regulacji temperatury (-) Rączka sie nie nagrzewa (+) On/of (+) Uzywałam każdej koncówki z zestawu. Jednych nadal uzywam inne uzyłam tylko raz dawno temu. I tak było z karbownicą -uzyłam jej jeden raz (gora dwa) jakos jak ją dostałam wiec kawaał czasu :) Pamietam ,ze niezle karbowała i efekt był długo widoczny. Koncówki prostujące to jakaś pomyłka ! (-) A dodam,ze tego uzywałabym najczęściej bo jednak prostuje niż kręce włosy. Uzywałam na początku, pozniej leżało to w kącie i znowu musiałam wrócić ,gdy przepaliła się jednak zniszczalna prostownica z Łucznik :) Strasznie wyrywa i cięgnie włosy Prawie w ogole nie prostuje Nagrzewam ją czasem i 30 minut ,zeby była mega gorąco i coś tam wygładziła. Elektryzuje włosy. Gruba lokówka była przeze mnie uzywana nawet nie dawno (+) Dzięki jej obwodowi mozemy uzyskać efekt grubych delikatnych loków. Ja moje włosy (kosmyk) trzymałam około 1 minuty. Raczej nie pali włosów lecz moze bardzo wysuszać. Efekt trzyma sie krótko bo mam włosy ,ktore nie lubią byc krecone i sie szybko prostuja ;( Koncówka spiralka (+/-) Robi efekt typowych pierścionków. Prawde mowiąc nie wiem do końca jak to sie dobrze zawija jednak efekt trzyma się dość nieźle jak na moje włosy. Dzieki tej koncówce mozemy zrobic sobie typowego baranka na głowie. TRoche wyrywa wlosy. Koncówka spłaszczona (-) Daje jej minusa bo nie rozumiem efektu jaki ma dać ta końcówka. Niby nic szczególnego , a raczej innego nie robi jak ta druga prosta, po prostu jest dziwna, albo ja nie umiem jej uzywac. Dodatkowo ma krótszą blaszkę do trzymania włosów. Koncówka prosta. (+) Uzywam jej sporadycznie, daje efekt również kręciołków jak ta ze spiralką, choć bardziej delikatny i naturalny. Mysle ze kilka lat temu to był produkt wow. Ja teraz nie kupiłabym tego typu produktu. Lokówek uzywam bardzo rzadko ,zwykle na jakąś okazję.Jak wspomniałam wyżej moje włosy z kręceniem się nie lubią. Póki co działa i nie bede wyrzucać ani wydawać, myślę,ze gdy zajdzie potrzeba to kupie nową, na pewno z jakas powłoką , ktora mniej niszczy włosy. Ah no i nakładka szczoktkowa jeszcze jest w zestawie (-) Nakłada sie ja na lokówke jednak ja w ogole nie widze sensu tej nakładki , nic kompletnie nie robi.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    • Łatwość obsługi
    adzia_p
    3 stycznia 2014 o 22:56
    przydatna oj przydatna
    Zestaw kupiłam dawno temu, ponad 3 lata temu;) Używam sporadycznie, na większe okazje, bo na co dzień nie lubię katować włosów żadnym sprzętem:p no poza suszarką... ale do rzeczy: + gdy wybierałam się do kupna takiego zestawu tutaj przemówiła do mnie gruba lokówka, ciężko znaleźć zestaw z innych firm z taką końcówką + szybko się nagrzewa + inne końcówki lokówek bardzo przydatne; najczęściej używam tej wąskiej, ale zdarza mi się tez bawić się płaską i robić fale czy spiralki + długi wygodny kabel + MEGA plus za prkatyczne etui, pomaga utrzymać porządek :) + cena, nie jest najgorsza jak na taką ilość funkcji Niestety, ma też swoje minusy: - nie oszukujmy się, jest to najzwyklejsza lokówka, bez żadnych specjalnych powłok, jonizacji - nie ma sygnalizacji diodą kiedy urządzenie nagrzeje się do 100%, wyświetlacza, wyboru temp, etc - płytki prostownicy są do niczego... użyłam ich tylko raz z ciekawości, ale to można wybaczyć;) a karbownica jest ok Polecam dla osób, które tak jak ja sporadycznie lubią pobawić się w własnego stylistę ;) Dla dziewczyn, które szukają sprzętu by używać codziennie lub częściej, polecam szukać czegoś mniej skomplikowanego za to z lepszą powłoką i z większą ilością bajerów "chroniących" włosy (no umówmy się, nie ma bata - każde gorące urządzenie robi krzywdę włosom, zależy tylko w jakim stopniu...) Używam tego produktu od: ponad 3 lata Ilość zużytych opakowań: 1 zestaw
  • 14 września 2013 o 17:22
    Fajna sprawa.
    + szybko się nagrzewa, + wymienne "nakładki" przez co nie zajmuje dużo miejsca, + fajne etui, + idealne na prezent, + przydatne :) jedyny minus - cena, mogło by być troszkę tańsze :) Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    nemezi
    11 kwietnia 2010 o 2:02
    przydatne urządzenie
    Dostałam to urządzonko na urodziny od chłopaka, używałam wielokrotnie na sobie i znajomych, można wyczarować nim naprawde fajne i profesjonalnie wyglądające fryzury, lokówka szybko sie nagrzewa, końcówek jest kilka więc można kombinować ale mnie najbardziej odpowiada ta z gwintem i właściwie używam wyłącznie jej, prostownica nagrzewa się długo ale za to dobrze prostuje, szkoda tylko ze płytki nie są węższe. Ogólnie polecam zakup, fajne urządzenie wielofunkcyjne, loki długo się trzymają (wiadomo to tez zależne od włosów) Używam tego produktu od:roku Ilość zużytych opakowań:1
  • 3 kwietnia 2010 o 11:26
    Przydaje się
    Potrzebowałam urządzenia, którym mogłabym zrobić kilka fryzur i to się świetnie do tego nadaje. Ładnie kręci włosy, utrwala je. Za niezbyt wygórowaną cenę można mieć bardzo przyzwoity produkt. Oceniam różne wielkości lokówek oraz karbownicę (prostownicy nie używałam, bo mam inną). Minusy: wolno się nagrzewa brak jonizacji (cóż, za taką cenę nie można mieć wszystkiego) Ogólnie polecam, gdyż od czasu do czasu jak znalazł do zmiany swojego wizerunku. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie jednego