La Roche-Posay Vernis Silicium (stara wersja)

Ajiv
    27 czerwca 2011 o 11:19
    Solidna odzywka
    Gama Vernis Silicium obecnie (2012) bardzo sie poszerzyła (zdjęcie załączone nizej), recenzja dotyczy odżywki Vernis Silicium Pastel Care (załącznik). Te same kolory można również odnaleźć w nowej kolekcji. Silicium kupiłam zawiedziona trwałościa i siłą odzywki SH Maximum Growth. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Mam paznokcie cienkie, łamliwe i kruche, ze skłonnością do rozdwajania. Pożniej zakupiłam równiez odcien 03 Beige. Wybrałam odcien 01-matowy. + nałożona na paznokieć schnie do matu, wiec wygląda bardzo naturalnie (dotyczy odcienia 01) + nałożona na paznokieć pozostawia lśniącą płytkę (odcien 03) + oszroniona wąska buteleczka z dwiema metalowymi kuleczkami zapobiegającymi zgęstnieniu lakieru + szybko schnie + przyjemny pędzelek ułatwiający aplikację + na paznokciu jest bardzo trwała + paznokcie faktycznie sie wzmacniają, są odzywione + w zwiazku z powyzszym szybciej rosną, wyglądają zdrowo + odbudowuje płytkę paznokcia +/- żywotnośc lakieru, choć u mnie trzyma sie bez zarzutu, przechowuję w lodówce +/- cena, aczkolwiek wydajny, trzyma sie na paznokciach naprawdę długo Lakier kupiłam w cenie regularnej 34 zł i jestem bardzo zadowolona i zaskoczona skutecznością. Mimo wysokiej ceny czuje sie zachęcona do kupna pozostalych odcieni 02,czy 03. Możliwą paletę kolorów załączam poniżej. Używam solo, traktuję jako japoński manicure i trzymał sie bardzo długo (ponad tydzien), nie odpryskał(nałożona jedna warstwa), ani sie nie łuszczył a nie oszczedzam dłoni. Serdecznie polecam. _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.
  • 3 kwietnia 2010 o 0:06
    Lubię
    Lubię, stosuję odcienie mleczne (jeden nawet wpada w pastelowy fiolet). Lakier ładnie kryje, ma fajne opakowanie (takie szronione), ma bardzo ładne odcienie. Ale niestety z trwałością bez rewelacji, dość szybko gęstnieje no i cenowo powala. Gdyby nie to, że dostałam kilka sztuk za darmo, pewnie bym nigdy nie kupiła. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań:6-7
  • 23 października 2008 o 12:41
    lodówka jej nie pomoże
    Vernis Silicium jest dobra,ale droga i szybko się psuje w opakowaniu i to mnie najbardziej zawiodło bo odżywka jest bardzo wydajna i mogłaby dłużej służyc gdyby się nie popsuła.W widoczny sposób poprawia wygląd i stan paznokci,ma ładne,pastelowe kolorki(miałam mlecznobiałą i bezbarwną).Pomimo,że próbowałam przechowywac w lodówce obie się zepsuły przed czasem,nie sposób było nałożyc na paznokcie takiej zgęstniałej kleistej mazi.Używam tego produktu od:jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań:2
    moren
    14 stycznia 2008 o 21:55
    Działa!!!
    I to jest dla mnie najważniejsze :D Skutecznie chroni paznokcie.Lubię go używać pod inne lakiery jako podkład :) am też jest ok.Mam kolor pastelowy beż-bardzo naturalny.Dlatego też nie koliduje z innymi lakierami :) Dzięki niemu paznokcie mniej mi się łamią i rozdwajają.Są odżywione,zaczęły mi dzięki temu szybciej rosnąćJedyne minusy,to chyba jedynie cena i niedługa żywotność-faktycznie dość szybko zaczyna zasychać :( Ale i tak daję 5* za ratowanie moich pazurków :DUżywam tego produktu od:1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań:1
    jolla11
    27 kwietnia 2007 o 21:06
    świetna
    Tą odzywkę polecila mi tez lekarz dermatolog, kiedy bylam pewna,ze moim paznokciom juz nic nie pomoze. W Gdansku trochę trudno bylo ją znaleźć- kupilam ja w doslownie 10 aptece! Mam wersję jasnoróżową - pomalowane nia paznokcie wygladaja bardzo subtelnie. Zeby nie zgestniala, trzymam ja w lodowce- na razie dziala i nic sie z nia nie dzieje. Mam z ta odzywka wrecz odwrotny problem- moja jest troche zbyt rzadka i lubi splywac czasem z boku paznokcia. Naprawde pomaga- w krotkim czasie z moich ogryzkow uczynila znowu normalne paznokcie :) Dosc droga- ale warta swojej ceny :) edit. Zapomnialam napisac, ze nawet dlugo sie trzyma ale niestety z biegiem czasu matowieje. Używam tego produktu od: 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego