Guerlain Aqua Allegoria Ylang et Vanille EDT

hanka56
    7 stycznia 2013 o 23:38
    Jeden z ulubionych komponentów zapachu XX wieku
    Dziarsko stoi na półce od zeszłego wieku. :-) Ciepły, niezmiernie kobiecy, bardzo długo trzymający się skóry i odzieży. Kamienne goździki, yang-yang, jaśmin, wanilia, tylko tyle i aż, by z innych wód tej linii komponować mieszanki na własnej skórze. Na mojej, pięknie brzmi wraz z drugą wodą - bardziej wytrawną - Aqua Allegoria Nerolia. Według mojego nosa, jedna z najlepszych wód linii Aqua Allegoria, którą w "czarnych godzinach" lubię nosić samą. Używam tego produktu od: 2000 roku Ilość zużytych opakowań: dwie pełnowymiarowe zużyte już w połowie
    khy
    22 lipca 2008 o 19:45
    Ekspansywny przerazacz ;-)))
    Przerazajaca ilosc ylang-ylang, ciut wanilii plus jakies nieokreslone kwiatki - dla mnie Aqua Allegoria Ylang et Vanille to zapach niesamowicie przytlaczajacy, staroswiecki i nieprzyjemnie ekspansywny (nawet, jesli globalnie uzyje sie doslownie dwie krople). Nie polecam, nie wyobrazam sobie osoby, ktora chcialaby go nosic - ylang-ylang znajduje sie w skladzie wielu moich ukochanych zapachow, ale to... to jest COS PRZERAZAJACEGO ;-))). Używam tego produktu od: kilku miesiecy Ilość zużytych opakowań: jedna probka od przemilej wizazanki :-)
    juel
    9 lutego 2008 o 22:03
    ciepłe i słodkie
    Kupiłam w promocji całe 125 ml. Używałam wspólnie z Mamą przez ponad rok. Okazały się niezwykle wydajne:) Dość dobra trwałość. Natomiast sam zapach jest po prostu... hmm... naturalny. Lepiej nie spodziewać się po nim jakiś urozmaiceń. To po prostu wanilia, ylang ylang a na sam koniec trochę irysa. Bardzo słodkie, mogą się niektórym wydawać duszące. Uwielbiam je stosować latem. Tak, tak właśnie wtedy te "duszące" perfumy są najpiękniejsze:) Cudne opakowanie. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1x125 ml
    Pomadka
    28 stycznia 2008 o 0:46
    Ej tam, nic ciekawego.
    Zakupach kupiłam w ciemno, ponieważ już jakiś czas temu zniknął ze sklepowych półek, więc pomyślałam, że jest okazja go zdobyć do swojej kolekcji. Spodziewałam się słodkiej wanilii, która ładnie będzie współgrać z Ylang. Myślałam, że będzie to zapach z gruntu świeżo-słodkiego, coś przyjemnego w odbiorze. Nic z tego, nie spodobał mi się, ponieważ Ylang&Vanilie pachnie jak zatęchnięta wanilia, która zdominował Ylang, a i nie czuć w niej słodyczy, jakiegoś wabika, tylko coś ciężkiego, jakby starego... Jest nużąco-przytłaczającym zapachem, który od razu powędrował w inne ręce. Używam tego produktu od: kilka testów Ilość zużytych opakowań: napoczęta 75 ml.
  • 13 września 2007 o 13:16
    nie dla mnie
    Zapach od samego początku dośc ciężki z dominującym ylang. Praktycznie w ogóle, w zadnej fazie, nie czuc w nim wanilii. Wydaje sie troche staroświecki, z poprzedniej epoki. Moze komus sie spodoba, mnie raczej nie bardzo choc nie drazni mnie jakos szczególnie. Flakon typowy dla AA. Trwąłość niezła Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: próbka