Delia Mineral Velvet Skin Mineralny fluid liftingująco - kryjący

• 25 czerwca 2013 o 16:26
    fluid jest niedrogi ale za to dobry
    Plusy: * *wygodne opakowanie *cena-zapłaciłam za niego około 12 złoty ,jak na tą cenę jest świetny *Fluid ten doskonale kryje niedoskonałości , *nie tworzy efektu maski. * Dostępny jest w różnych odcieniach *Twarz wygląda naturalnie i nie świeci się. Minusy : Utrzymuje się na twarzy kilka godzin więc trzeba poprawiać makijaż. Moja ocena 4 na 5 . :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jestem w trakcie 3 opakowania
  • 16 czerwca 2013 o 18:18
    Porażka!
    Jako, że wciąż poszukuję idealnego podkładu, zachęcona Waszymi recenzjami kupiłam w Carrefourze ten właśnie fluid (odcień 11, beż). Nie jestem osobą marudną ani przesadnie wymagającą - tym bardziej od podkładu za 10zł - ale to jest po prostu jakaś masakra! Nie mogę tu wypisać plusów i minusów, bo w ogóle nie da się tego używać. A mianowicie: podkład od razu po nałożeniu na skórę rozwarstwia się na część białą i beżową (ciemniejszą niż w opakowaniu). Trzeba się dużo napracować, żeby nie mieć na twarzy białych i brązowych "placków" i smug, a jeśli nawet uda się go wetrzeć (przy czym lubi się zrolować), to totalnie nie spełnia swojego zadania. Mam wtedy wrażenie delikatnego kremu nawilżającego na twarzy, ale o jakimkolwiek kryciu można zapomnieć! Efekt jest słabszy od tego po kremach BB. Jedną gwiazdkę przyznaję za pomysłowe opakowanie i znośny zapach. Nie mam pojęcia, dlaczego moja recenzja tak bardzo różni się od Waszych. Zupełnie, jakbym miała inny kosmetyk. Data ważności to październik 2014, przechowuję go w szufladzie - nie stoi na słońcu. Może trafiłam na wadliwy egzemplarz? Tak czy inaczej, nigdy go już nie kupię. I będę obchodzić stoisko Delii szerokim łukiem, bo ich korektor pod oczy też jest tragiczny. Używam tego produktu od: stycznia 2013 - kilka podejść Ilość zużytych opakowań: 1/5 opakowania
  • 25 maja 2013 o 22:11
    Świetny
    Kupiłam po przeczytaniu recenzji i jestem zachwycona. Odcień idealny, kryje niedoskonałości ale nie daje efektu maski. Świetna konsystencja gęsta jak krem, nie wodnista. Właściwie bez zapachu, co bardzo mi odpowiada bo nie lubię perfumowanych kosmetyków do twarzy. Zostaje ze mną! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: trzy
    Aranka
    3 czerwca 2012 o 18:57
    Odkrycie roku za...grosze!
    Dotąd miałam spory problem z dobraniem odpowiedniego fluidu. A to kolor ciemniał z upływem dnia, zbyt krył towrząc maskę, stapiał się w grudki, uwidoczniał pory, a to po 3 godzianch na twarzy tworzył tłustą masę - niestety mam cerę mieszaną. Bodajże w zwykłym markecie Carrefour za jedyne 9zł natknełam sie na niego i postanowiłam wypróbować. Wybrałam kolor 11 - chyba najbardziej naturalny z ubogiej gamy kolorów, z których większośc niestety zbytnio wpada w niezdrowy, ziemisty beż... 1. duży plus za higieniczną pompkę! 2. rewelacyjnie stapia sie z moją cerą 3. nie zostawia smug 4. nie podkreśla porów 5. idealny pod ciut ciemniejszy puder 6. jako jedyny matuje lekko moją cerę przez bite 8 godzin w pracy! Jedynym minusem jest kolorówka - według mnie zbyt uboga. Obecnie mam opalona buzię i ten kolor jest dla mnie juz ciut za jasny jednak dzięki dobremu pudrowi brązujacemu daję radę ;-) Używam tego produktu od: 4 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 2 w trakcie
    tanyya
    8 listopada 2010 o 15:23
    Tani, a dobry :)
    Choć moja cera nie wymaga liftingu (mam 18 lat ;p) to zużyłam juz kilka opakowań tego podkładu :). Używam go praktycznie codziennie, jako bazy pod właściwy podkład lub samodzielnie, zależnie od tego, jak dużo muszę zakryć. Zalety: jest bardzo trwały, nie ściera się i nie roluje przyjemna konsystencja, jest lekki, nakłada się jak krem, nie zrobisz nim smug :) ładnie stapia się z cerą, nie robi efektu maski delikatnie matuje dobrze kryje, rozświetla i wygładza optycznie cerę praktyczne opakowanie świetnie nadaje się jako baza pod inny podkład cena :) Wady: średnio wydajny, szybko się zużywa kolry nie każdemu mogą przypasować - są trochę \"ziemiste\" Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 5-6