BeneFit Get Even Correcting Powder (Kompakt korygujący)

bambica
    31 października 2013 o 19:31
    prawie idealny
    Mam cerę przetłuszczającą się na nosie i czole i normalną w kierunku suchej na policzkach, do tego parę zmarszczek mimicznych i bardzo płytko położone naczynka, co powoduje że przy każdej zmianie temperatury, schyleniu się, temperaturze zbyt ciepłej (pow. 20 stopni) bądź zimnej (poniżej 15 stopniu), przy wietrze i przy deszczu a także przy wysiłku fizycznym mam na polikach i nad brwiami czerwone place. Benefit get even razem z dobrym kryjącym podkładem powodują że tych czerwonych placków nie widać. Mam jednolitą kolorystycznie, gładką i zdrowo wyglądającą twarz. Puder doskonale kryje a dodatkowo zostaje na twarzy co najmniej przez 12 godzin (oczywiście jeżeli ktoś z zamiłowaniem często trze twarz to w końcu może zeskrobać nawet najbardziej trwały puder). Zgodnie z obietnicą producenta puder matuje. Dla mnie testem dobrego pudru matującego jest ilość koniecznych poprawek na nosie w ciągu dnia (mówię o takim dniu pracy gdy wychodzi się z domu ok 6.30 a wraca ok. 17.30 i pracuje się w budynku a nie fizycznie na dworze w upale bądź mrozie). Jedna poprawka dziennie to limit do uznania że puder jest dobry (przy wyjściu gdzieś po pracy limit to dwie poprawki dziennie). Benefit bez problemu zdaje test. Przy czym mam wrażenie że w zależności od podkładu poprawka konieczna jest wcześniej bądź później. Przy smashbox studio skin czy dermice revisage poprawiam nos po ok 7 godzinach. Przy Diorskin nude czy revlon colorstay po ok. 6 godzinach. Policzków i czoła poprawiać zazwyczaj nie muszę, choć czasami zdarzają się dni że z różnych przyczyn i do nich przytknę pędzel z pudrem. Puder nakładam tylko pędzlem (być może osoby nie używające podkładu nakładają go gąbką) bardziej stemplując niż "mażąc". W zależności od pory roku używam koloru 1 (zima) bądź 2 ( późna wiosna/jesień). Przy upalnym lecie przerzucam się na lekkie sypkie pudry wykończeniowe. Puderniczka jest dobrze wykonana, puder nie kruszy się i nie pyli. Nie mogę wypowiedzieć się co do wydajności bo jeszcze nigdy nie zużyłam całego opakowania ciągiem, bez używania w międzyczasie innych pudrów. Jedynym mankamentem dla mnie jest brak koloru pośredniego pomiędzy nr 1 a nr 2 i za to odejmuję pół gwiazdki. Używam tego produktu od: od 4,5 roku z przerwami Ilość zużytych opakowań: kończę 4
  • 21 lutego 2013 o 21:43
    Porządny!
    Odnalazłam go w Sephorze pod koniec roku, z wielkim trudem, bo okazało się, że właśnie go wycofują... A szkoda, bo jest bardzo fajny i możliwe, że kupiłabym go raz jeszcze. Najjaśniejszy odcień był dla mnie idealny, a jestem naprawdę bardzo blada. Na twarzy też nie ciemniał. Używałam go jako puder na nałożony płynny podkład. Sprawdzał się fajnie, bo krył to, czego nie "dokrył" podkład i naprawdę dobrze matował - 3 godzinki przy mojej tłustej cerze, potem poprawka bibułką i było ok. Z wydajnością nie było wesoło, bo już po 2 miesiącach niemal codziennego używania, wykończyłam całe pudełeczko. Przekonał mnie, choć do miana "pudru ze snów" troszkę mu zabrakło ;) Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    suzeta
    18 stycznia 2013 o 9:57
    tandetny
    Okropny drogi puder. Tandetne opakowanie, ktore wygląda jak z bazaru i wogóle nie zachęca do kupna. Moim zdaniem puder za 150 zł mogł by ładniej sie prezentowac. Co do samego pudru to jedyny plus to taki , że kolory są naprawde ładne. Ja miałam ten z nr. 2. Natomiast okropnie wysusza twarz a mat nadany tym pudrem sprawia że wyglądam dużo starzej. Jeszcze jedną wadą jest to że okropnie się pyli.
  • 29 października 2012 o 11:42
    prawie idealny
    Kosmetyk prawie idealny. Działa dokładnie tak, jak obiecuje producent: przede wszystkim MATUJE, moją tłustą cerą na około 5-6 godzin na podkładzie z kremu nawilżającego. Więc to naprawdę bardzo dobry wynik. Niedoskonałości, na przykład ciemnego, wielkiego pryszcza lub cieni pod oczami, nie ukryje, do tego potrzeba korektora, ale nieźle ten korektor utrwala. Oczywiście nie ciemnieje z czasem, nie zbiera się w zamrszczkach, świetnie współgra z wieloma podkładami (tak klasycznymi jak i mineralnymi) i kremami (matującym pomaga matowić, nawilżające matowi, tłustszym nadaje zdrowy glow). Nie warzy się, nie schodzi plamami. Ogólnie zachowuje się idealnie. Do tego wygodna i ładna puderniczka, bardzo wytrzymała (mały minus za brak osobnej szufladki dla pędzla czy gąbeczki). Kolor nr 1 jest transparentny, dobrze wygląda i na bardzo jasnej skórze i na trochę opalonej. Wydajność wręcz koncertowa, dla dobrego efektu wystarczy dosłownie jedno muśnięcie pędzla po nosie, a w takim wypadku puder ten skończy mi się za ok. 100 lat ;) Dlaczego więc odjęłam pół gwiazdki? Za to, że puder jest widoczny na twarzy. Fakt, jest dość drobno zmielony, ale niestety za mało, osadza się na włoskach na twarzy i wchodzi w pory. Nie jest to jakieś super widoczne, dla osoby o niespaczonym wzroku będzie idealnie niewidoczny; ja mam hopla na tym punkcie, bo jestem przyzwyczajona do niewidocznego Majeur Excellence firmy Lancome, BeneFit przy nim widoczny niestety jest wg mnie. No i cena. Ja zapłaciłam za niego w promocji ok. 60 zł i moim zdaniem tyle jest wart, za 140 zł nie kupiłabym go nigdy w życiu, bo jednak nie jest to ideał. Polecam osobom o mieszanej i tłustej cerze, na pewno będą zadowolone. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 30 września 2012 o 19:03
    gdzie ty byłeś całe moje życie!?!?!?!
    Moje odkrycie roku!!! Moje absolutne KWC. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego produktu, który dla mnie jest nr1 a przetestowałam juz trochę kosmetyków tego typu w swoim życiu. Opakowanie klasyczne a w środku kompakt który : -fantastycznie matuje a musicie wiedzieć że moja strefa T jest mega błyszcząca i żaden z dotychczas stosowanych mu nie dorównuje - pięknie wyrównuje koloryt cery -wygładza optycznie cerę - kolor 02 dla mnie perfekcujny :średnio jasny w odcieniu żółtym ,który nie ciemnieje - nie wchodzi w zmarszcz i pory - nie odkłada się w załamaniach skóry - jest niewidoczny na twarzy - nie podrażnia nie zapycha - nie spływa twarzy , nie rozwarstwia się -współgra z pokładami i minerałami( stosuje go ma minerały w celu zmatowienia twarzyi jest super!I nie jest to płaski tynk na twarzy. Kocham go! Wiem ze to głupie ale dla kogoś kto boryka się na co dzien z błyszczącą cerą a nie chce nieć kilka warstw tapety na twarzy to jest cudowne wybawienie. Używam tego produktu od: od 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego