BeneFit Posietint, Cheek & Lip Stain Róż w płynie

• 9 marca 2020 o 21:28
    CUDO!
    Dostałam przypadkowo w preznecie i zakochałam się. Używam już kolejne opakowanie, ponieważ to mój ulubiony odcień. Posiadam całą gamę tych tintów i ten jest najlepszy. Super trwałość, odcień słodki i naturalny. Smak lekko gorzki przy nakładaniu, ale nie przeszkadza w użytkowaniu. Super aplikacja w wersji większej,gdyż ma taki pędzelek jak do lakieru do paznokci. Mniejsze wersje np kolor koralowy, które posiadam maja niewygodny sztywny apliktaor. Tintu używam tylko na usta. Cena kosmiczna, ale dla mnie wart swej ceny.
    Zalety:
    • Kolor
  • 1 września 2018 o 19:50
    Bardzo dobry
    Do kupna zachęciła mnie formuła-róż w płynie? Trzeba zobaczyć, jak to wyjdzie. Wyszło lepiej niż się spodziewałam. Jedynym minusem znalezionym przeze mnie jest cena.
    Zalety:
    • trwałość-cały dzień w upale i po spoceniu on dalej był na swoim miejscu wyglądając jakby był nałożony chwilę temu
    • wydajność-wystarczy niewielka ilość żeby uzyskać odpowiedni efekt
    • efekt-rozświetla, nadaje świeżości i lekkości, dziewczęcości, a co ważne dla mnie to jest to delikatny i nieprzerysowany efekt
    Ola1419
    1 września 2018 o 13:42
    Nie kupię ponownie...
    Klapioszka jaka dla mnie. Dlaczego? Miałam i powyższy róż (wersja jasna) i ten nieco ciemniejszy (buraczkowy). Albo kosmetyki te są kompletną klapą, albo nie potrafię ich używać. Za każdym razem, gdy zaliczam podejście do ich używania, muszę zmyć cały makijaż, bo donoszę wrażenie, że nie jestem umalowana, a namalowana jak rosyjska babuszka - chodzi o efekt przesady. Poza tym kosmetyki ważą puder i podkład, pozostawiając efekt niezbyt estetyczny. Do ust także się nie nadają - pozostawiają smugi. Generalnie szkoda, bo dobra firma, super opakowania z pędzlem, no ale nie wrócę do nich.
  • 18 czerwca 2018 o 16:47
    przesłodki
    Kupiłam zachęcona przez panią w Sephorze. Wahałam się między ChaCha a Posie, ostatecznie wybrałam ten drugi. Odnośnie mojego typu urody - mam bardzo jasną, ciepła karnację, jakby turkusowe oczy, włosy w kolorze truskawkowego blondu, wyblakłe brwi i mocno napigmentowane usta. Ten kolor sprawił, że wyglądałam bardzo świeżo i promiennie. Może trochę dziecinnie i "lalkowo" ale mi się ten efekt podobał. Nie był on jednak mocny, ten kosmetyk daje bardzo delikatne dziewczęce wykończenie. Jest niesamowicie trwały, nie ściera się. Po nałożeniu zastyga i tworzy taką półprzezroczystą powłoczkę przez co dobrze dopasowuje się do naszej naturalnej kolorystyki. Nie błyszczy się, nie jest to też płaski mat. Nie jest to niezbędny kosmetyk, raczej fajny gadżet. Chociaż pewnie do niego znowu wrócę.
    Zalety:
    • naturalny efekt
    dudkaaa
    17 maja 2016 o 21:08
    Trwały!
    Z mojej twarzy schodzi wszystko, najbardziej zachwalane betony - MAC Studio Fix, Colorstay, a ostatnio bronzer Bobby Brown, dziewczyny pieją w zachwycie a na mnie trzyma się toto może kilka godzin, a BB to z 1? :( Tak więc jak przeczytałam, że tinty się trzymają to pal licho aplikacje i brudne paluchy - kopiłam!!!! (dla podróżujących - a Aelii na lotnisku Chopina tinty kosztują 108 zl) Nie jest źle, a nawet wydaje mi się, że dla mnie lepiej niż z innym różem - przy normalnej aplikacji nie zdarzyło mi się jeszcze równo rozłożyć różu, każdy polik inny - a tu proszę - rozcieram szybciutko na palcach obu dłoni, ale naprawdę w sekundeczkę, i ciach obiema rąsiami wklepuję i rozcieram. Mam polik równe - można stopniować i dodawać warstwy. Róż nie schodzi aż do demakijażu - albo coś tłustego albo ściereczka z mikrofibry. Trzyma się nawet jak cały podklad zejdzie i wyglądam, jakbym pomalowała tylko poliki i rzęsy :D Rozumiem, że to nie dla każdego, ale dla mnie jest zaskakująco przydatny. Mało kolorów... :( Posietint jest odcieniem chłodnym, nie jestem pewna czy ChaChatint jest bardzo twarzowa, a jest jedynym chyba odcieniem dla ciepłych typów :( Cena bardzo wygórowana.
    W strefie wolnocłowej